Kolding Netavis

Natur og idrætsbørnehus fylder 5 år

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Foto: Stepping Natur og idrætsbørnehus.

Den 1. august fyldte Stepping Natur og Idrætsbørnehus 5 år. Og har i samme forbindelse udvidet.

Stepping Natur og Idrætsbørnehus kunne 1. august fejre fem års fødselsdag. Og i samme forbindelse er der sket en udvidelse, så der nu tilbydes vuggestuepladser til 30 børn, opdelt i to grupper på højest. 15 børn.

Historien bag

Stepping Natur og Idrætsbørnehus åbnede dørene op 1. august 2017, under Stepping Friskole. De byggede et helt nyt hus ved siden af skolen til 26 børnehavebørn og 7 vuggestuebørn, og Børnehuset var fyldt ved åbningen, og den kommunale børnehave i byen lukkede ned, da der ikke var flere børn i den kommunale institution.

1.oktober 2018 flyttede man i bedre faciliteter, et større hus på den anden side af skolen, som tidligere blev brugt til kommunal børnehave afdeling Søbo. Der blev bygget ud, og legepladsen blev udvidet til den tredobbelte størrelse. Dermed var der plads til 48 børnehavebørn og 20 vuggestuebørn.

Børnehuset er en natur og idræts institution, med fokus på natur og udeliv, samt motorik og bevægelse. Derfor blev institutionen en del af de grønne spirer, samt har modtaget det grønne spirer flag siden 2018 og det blå flag for bevægelse i dagligdagen siden 2020.

Børnehuset blev DGI certificeret i 2020. DGI tilbyder et idrætskoncept målrettet børnehaver og vuggestuer, der gør idræt, leg og bevægelse til en integreret del af hverdagen og skaber optimale rammer for børnenes trivsel, udvikling og læring. Konceptet sætter fokus på kropslig dannelse og på at udvikle børnenes fysiske færdigheder, kropsbevidsthed og bevægelsesglæde.

Stor tilgang af børn

Stepping Natur og Idrætsbørnehus har siden opstarten haft en stor tilgang af børn i området, hvilket har medvirket til at der på femårsdagen er udvidet med endnu vuggestuegruppe.

-Vi fik godkendelse af først børne og ungeforvaltningen og derefter af byrådet i juni måned. Der er ingen kommunal pasningsordninger i området, dog en privat pasningsordning i byen. Vi har udvidet vores indhegning/legeplads og fået et hus på ca.150 kvadratmeter lige ved siden af Børnehuset, som skal rumme den ene vuggestuegruppe, fortæller leder af Stepping Natur og Idrætsbørnehus, Mette Glumsø.

Der er endnu enkelte ledige pladser i vuggestuen, men det er blot på grund af udvidelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel