Kolding Netavis

Museet arrangerer påskesjov

Foto: Museum Kolding.

GÆK, GÆK, GÆK … påsken er lige om hjørnet, og hos Museum Kolding kan de slet ikke få nok af sjove aktiviteter. På Skamlingsbanken kan man løbe æggeløb, male på æg og finde det gyldne æg, i Christiansfeld er det gækkebreve man kan klippe og på Staldgården har vi en mission i mørklagt museum.
Skattejagt i mørklagt museum.

Tør du tage ud på en farefuld mission for modstandsbevægelsen i ly af mørket?

Smugler2 1
Foto: Museum Kolding.

Hver dag fra kl. 14-15 i påskedagene mørklægger vi udstillingen ‘1943 – Gestapo kommer’ på Staldgården i Kolding midtby. Det er nu op til dig at smugle en kuffert med illegale blade frem til en person i modstandsbevægelsen. Bevæbnet med en uv-lommelygte skal du finde kodeordet, der er gemt rundt i udstillingen.

Det gyldne påskeæg

Jagten paa det Gyldne Paaskeaeg
Foto: Museum Kolding.

I Skamlingsbankens landskab gemmer der sig et helt gyldent påskeæg. Følg ledetrådene og find Det gyldne påskeæg. Deltag i aktiviteten i Besøgscentrets åbningstid. Husk at sætte tid af til varm kakao og kage.

Helt ægge-tosset

Inde i Besøgscentret på Skamlingsbanken kan du farvelægge et lille papirpåskeæg, som du kan hænge op på æggetavlerne i Besøgscentret (eller tage med hjem). Og udenfor kan du deltage i det lille æggeløb og dyste mod din familie eller de andre gæster på banen foran Besøgscentret.

Klip et gækkebrev

Inde i Søstrehuset i Christiansfeld kan du klippe et gækkebrev eller andet forårsklip i farvet papir. Mens du er kreativ kan du læse lidt om gamle påsketraditioner.

Del denne artikel