Friluftsrådet støtter Munkebos oplevelses- og læringsrum med 70.000 kr.
I Munkebo gror og vokser vilde blomster og stauder, træer og højt græs på livet løs i oplevelses- og læringsrummet – godt hjulpet på vej af et stærkt tværfagligt samarbejde og økonomisk støtte. Senest har Friluftsrådet bevilget 70.000 kroner til projektet.
Friluftsrådet skriver, at der i bevillingen er lagt vægt på, at området er offentligt tilgængeligt, er blevet til i samarbejde med Munkevængets Skole, at Alfabos bydelskonsulent står for at afholde events og aktiviteter for områdets beboere samt, at beboere og elever bliver inddraget i både etablering og vedligehold.
Ifølge Alfabos bydelskonsulent Jacob Andersen er arbejdet med at plante og etablere oplevelses- og læringsrummet færdigt. Alle planter og træer er plantet, søen og træterrassen er klar, fuglekasserne er sat op, og jordvolde og insekthabitat er placeret.
-Nu skal det hele bare have lov at gro, så vi til foråret har en have i fuldt flot med masser af vild natur og biodiversitet, siger han og fortæller videre, at en flok fritidsjobbere, som er unge fra Munkebo, er ansat til at passe området.
Udover bevillingen fra Friluftsrådet er oplevelses- og læringsrummet blev til gennem et tværfagligt samarbejde mellem Alfabo, afdelingsbestyrelsen i Munkebo, Munkevængets Skole og Katrine Turner fra Vildskab og støttet af blandt andet Kolding Kommunes bydelspulje, EWII samt Kolding Kommunes Den Grønne Fond.
Udviklingen af oplevelses- og læringsrummet er en del af Alfabos arbejde med fysiske omdannelser og sociale tiltag i Munkebo. Arbejdet skal blandt andet munde ud i flere aktiviteter og arrangementer og skabe større sammenhængskraft på tværs af kulturelles skel i bydelen.
Samtidig er oplevelses- og læringsrummet også er et forsøg på at udvikle drift og vedligehold af de grønne områder, så de i større omfang understøtter biodiversiteten uden at tilføje en økonomisk meromkostning.