Mungo Park er lig Teater Tid

Tirsdag 24. Marts 2020 17:13 606
Grethe Thomasen. Privatfoto. Grethe Thomasen. Privatfoto.

Læserbrev af Grethe Thomasen, medlem af Socialdemokratiet, Sct. Knudsvej 62, 6000 Kolding.

Hvad er det der gør at vi, at der er mange der er i oprør og protest. Med DF og Venstres beslutning om at tage den kommunale støtte fra teateret Mungo Park.

Det er, at det professionelle og provokerende teater nedlægges. Den nysgerrige tilgang, de provokerende vinkler. Vi har jo både Teatersalen og Dronning Dorathea Teatret. Nuvel, men Teatersalen er primært gæste og omrejsende opsætninger. Og Dronning Dorothea Teatret er amatørteater. Ikke et ondt ord! Men at have det tredje ben, det professionelle, er med til at gøre teaterudbuddet visionært.

At være et Egnsteater, koster, at man holder fast, holder ud og holder ved. Kolding vil på den måde have flere fyrtårne, Kolding Hus, Trapholt og Mungo Park. Kulturen er ikke til forfald. Når det hele vælter er det netop kulturen/teateret det der er med til at give mennesker noget at leve af. Sammen står vi som brugere af Mungo Parks forskellige opsætninger og Events med et tab, hvis flertallets indskrænkede holdninger får magt.

Jeg er ikke i tvivl om at teateret har gjort en forskel og er med til at danne Kolding som by og dens borgere som mere deltagende i livet.

Jeg tænker. Hvor skal jeg gå hen? Og hvem skal nu rykke mig ud af døsen. Når man vil save grene af så tæt på stammen.

Tags