Kolding Netavis

Molle genopstiller ikke til byrådet

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Molle Lykke Nielsen (DF). Foto: Bo Nielsen.

Han vil til sidste dag i byrådet kæmpe for sine lokale mærkesager – og ikke mindst ældre medborgeres sag.

73-årige Molle Lykke Nielsen fra Hejls genopstiller ikke, når der igen skal være valg til byrådet i Kolding. Og han er ret upåvirket af bølgeskvulpene og diskussionerne i folketingsgruppen Dansk Folkeparti.

-For jeg er udelukkende lokalpolitiker, og det at være medlem af Dansk Folkeparti, er for mig nærmest bare en parkeringsplads i politik. Det var det parti, som stod mine synspunkter nærmest, især den sociale profil, da jeg i sin tid skulle finde et ståsted i politik, fortæller Oluf Lykke Nielsen til Fællesavisen.

I lokalområdet bare kendt som Molle!

De otte sogne og Christiansfeld

Han understreger, at hans stærke gener og interesser ligger i de otte gamle sogne og Christiansfeld-området:

-Alt det der foregår i partiet, blander jeg mig slet ikke i, og jeg deltager aldrig i landsmøder eller andre større arrangementer i partiet, fortæller den 73-årige politiker med streg under lokal.

På et spørgsmål om han tror, at DF overlever, svarer han:

-Jeg aner det ikke, og hvis det ikke gør, så er jeg faktisk også ligeglad, for jeg er ikke politiker i den forstand. Ja, jeg har faktisk slet ikke ret meget forstand på politik ud over, at jeg har lært nogle små politiker-tricks, så jeg for eksempel kan sørge for, at der kommer fx en ekstra bænk op på en sti, lavet en legeplads eller andre gode ting og den slags til gavn for lokalområdet. Og det er rigtigt meget værd for mig., lyder det fra Molle.

Og han bedyrer, endnu en gang, at han er helt upåvirket af situationen i Dansk Folkeparti lige nu:

-Det ødelægger ikke min nattesøvn. Men når det er sagt, er det da sørgeligt, hvad der sker i partiet. Det er tragisk, at voksne mennesker opfører sig sådan. Man tror, det er løgn, at vi er i 2022, siger han.

Går egne veje

Og at Molle ikke lige frem retter ind efter ordre fra de højere partimyndigheder, slår også igennem, når der skal føres valgkamp forud for kommunalvalgene. Og det seneste valg var ingen undtagelse. Her ville den 73-årige lokalpolitiker fx ikke have sit kontra fæ hængene rundt om i lysmaster, sammen med de andre politikere:

-Hvad skal jeg dog der op efter. Jeg har det bedst ved at blive jorden og være øjenhøjde med mine vælgere, lød det fra ham i valgkampen.

Utraditionel

Og at Molle også går helt egne og utraditionelle veje, når der skal sikres stemmer, kom også tydeligt til udtryk ved det seneste valg. Her skilte han sig klart ud ved at donere penge ud til betrængte foreninger og velgørende formål i lokalområdet. En facon, som åbenbart giver pote. For Molle ryger hver gang ind i byrådet med et solidt antal stemmer bag sig!

-Nu fortsætter jeg perioden ud, og tro mig. Jeg vil lige til den sidste dag i byrådet kæmpe for mine lokale mærkesager – og her ikke mindst vore ældre medborgeres sag – siger Molle Lykke Nielsen i forbindelse med sin beslutning om snart at stoppe i kommunalpolitik.

Fakta

Født 27. maj 1949.

Medl. af Kolding Byråd.

Medl. af Økonomiudvalg, Natur-, Miljø- og Klimauvalg, Plan og Teknik,

Andre udvalg, råd og nævn: Bæredygtig Vækst, Bevillingsnævnet, Vurderingsmand Mark- og Vejfredsloven, Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a.’s bestyrelse, Ældrerådet, Kolding Kommunes Landsbysamarbejde – KKL.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel