Connect with us

Politik

Mød dine lokale byrådskandidater

Offentliggjort for

den

Optakten til det kommende kommunalvalg i november skydes i gang på Koldingbibliotekerne. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Optakten til det kommende kommunalvalg i november skydes i gang på Koldingbibliotekerne. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Er du tvivl om, hvor du skal sættes dit kryds? Koldingbibliotekerne varmer op til kommunalvalget i november. Mød dine lokale byrådskandidater på biblioteket til en uformel snak om dine ønsker for de kommende år i Kolding Kommune.

Gennem hele livet støder du på politiske beslutninger, som har indflydelse på dit liv, hverdag og din by.

Nu er det igen blevet tid til kommunalvalg, og du har mulighed få at bruge din stemme til at forme de politiske takter.

Optakten til det kommende kommunalvalg i november skal skydes i gang på Koldingbibliotekerne, hvor du får mulighed for at møde de lokale byrådskandidater til en uformel snak.

Er du en grøn ildsjæl, ung iværksætter eller garvet debattør? Mød op, spørg og del dine drømme, bekymringer og ønsker. Klima, miljø eller transport og skole? Dine spørgsmål sætter dagsordenen, så kom og hver med til at præge Kolding Kommunes udvikling, og bliv klogere på, hvor du skal sætte dit kryds.

Hvor og hvornår kan du møde de lokale politikere?

Torsdag den 19. august klokken 16.00-17.00
Kolding Bibliotek

Torsdag den 16. september klokken 16.00-17.00
Kolding Bibliotek

Onsdag den 6. oktober klokken 16.00-17.00
Christiansfeld Bibliotek

Torsdag den 14. oktober klokken 16.00-17.00
Vamdrup Bibliotek

Torsdag den 28. oktober klokken 16.00-17.00
Kolding Bibliotek

Torsdag den 4. november klokken 16.00-17.00
Lunderskov Bibliotek

Torsdag den 11. november klokken 16.00-17.00
Kolding Bibliotek

Alle arrangementer er gratis og uden tilmelding – bare mød op.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Politik

Cirka 8.000 valgplakater klar til lørdag

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Fra venstre ses: byrådskandidat Niels Henning Bladt, borgmesterkandidat Eva Kjer Hansen og Ahmad Mohammadi, kandidat til byråd og regionsråd. Foto: BlumePress.

Venstre er klar, når der fra lørdag må hænges valgplakater op i Kolding Kommune.

Lørdag klokken 12 kommer der valgplakater op rundt om i hele Kolding Kommune. Det er til kommunal- og regionsvalget den 16. november.

I Vester Nebel er der i disse dage livlig trafik hos Finn Slemming, der er bestyrelsesmedlem i Venstres vælgerforening i Kolding Kommune. Han har nemlig sagt ja til, at opmagasinere valgplakaterne indtil de hentes. Og det bliver de i disse dage.

-Jeg kom til at sige ja til, at vi fik alle valgplakaterne herud til mig i Vester Nebel. Det fylder 13 paller. Der er i alt cirka 8.000 valgplakater, fortæller Finn Slemming til Kolding Netavis.

Lørdag starter Venstre med, at sætte valgplakater op her i kommunen:

-Vi skal ud at hænge i pælene her i weekenden, som nogle abekatter, lyder det spøgefuldt fra Finn Slemming.

Venstre har siden 2010 haft borgmesterposten med Jørn Pedersen som borgmester. Han har valgt at stoppe og derfor er Eva Kjer Hansen, tidligere folketingspolitiker, Venstres borgmesterkandidat i Kolding Kommune.

Valget til både kommune og Region Syddanmark afgøres den 16. november.

Hvornår må valgplakater hænges op?

Valgplakater i forbindelse med folketingsvalg, kommunale og regionale valg, Europa-Parlamentsvalg, folkeafstemninger og andre valg, der afholdes på offentligretligt grundlag (f.eks. menighedsrådsvalg), må hænges op på offentlige veje og private fællesveje i perioden fra kl. 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen til 8 dage efter valget. Ved folketingsvalg må ophængning af valgplakater dog først ske fra statsministerens annoncering af valgets udskrivelse.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

De unge har brug for stemmer

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses byrådskandidaterne Laura Guldager (DF), Mads Kloppenborg (V), Jonathan Dyring Løvbom (R), Helena Artman Andresen (LA), Filip Bekic Bladt (S), Mette Borchert Vahlun (K), Ahmad Mohammadi (V) og Mikkel Pedersen (LA). Pressefoto.

I byrådet er der brug for flere “unge” stemmer, mener flere byrådskandidater.

Der er snart kommunalvalg i Kolding Kommune. Masser af politiske diskussioner, uenigheder, politikere der måske lover lidt mere end de kan holde og en masse valgplakater.

Der er rigtig mange kandidater til kommunalvalget i Kolding kommune og rigtig mange forskellige holdninger.

I de politiske ungdomspartier vil de gerne stå sammen.

-Vi er otte unge mennesker som brænder for Kolding kommune og som rigtig gerne vil gøre en forskel for dig og for de unge mennesker. Vi vil gerne have lov til at sætte dagsorden, skubbe lidt til de ”garvede” og lytte mere til de rigtig mange unge mennesker der er i Kolding, lyder det samstemmende fra Laura Guldager (DF), Mads Kloppenborg (V), Jonathan Dyring Løvbom (R), Helena Artman Andresen (LA), Filip Bekic Bladt (S), Mette Borchert Vahlun (K), Ahmad Mohammadi (V) og Mikkel Pedersen (LA).

De tilføjer:

-Der bliver tit talt OM de unge, vi vil tale MED de unge. De unge er ikke en stor homogen gruppe, de unge er lige så forskellige som alle andre. Derfor vil vi sammen med de unge skabe et godt ungdoms- og ungeliv i vores kommune, som kan gøre det mere attraktivt og blive boende i Kolding og som forhåbentlig vil få flere unge til at vil flytte hertil kommunen.

På tværs af partiskel og uenigheder, mener de otte byrådskandidater, at der er brug for flere unge stemmer i byrådet og siger: “VI ER KLAR”.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Her kan du brevstemme

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Du kan brevstemme i enhver kommune i landet frem til fredag. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Få her et overblik over, hvor du kan brevstemme til valget den 16. november.

Tirsdag den 16. november 2021 er der valg til Kolding Byråd og Regionsrådet for Region Syddanmark. Har du ikke mulighed for at stemme på valgdagen, kan du brevstemme.

Du kan brevstemme i enhver kommune i landet frem til fredag den 12. november kl. 16.00. Husk at medbringe legitimation.

I Kolding kan der brevstemmes i Havestuen på Rådhuset, Akseltorv 1, 6000 Kolding. Bemærk indgang sker fra Torvegade. Der er åben for at brevstemme i følgende tidsrum:

• Mandag, tirsdag, onsdag og fredag mellem kl. 10.00 og 14.00
• Torsdag mellem kl. 10.00 og 18.00.

Sidste dag, der kan brevstemmes, er fredag den 12. november i tidsrummet kl.09.00– 16.00.

Der er endvidere ekstraordinært åbent for at brevstemme lørdag den 30.oktober og 6. november i tidsrummet kl.10.00–13.00 på følgende lokaliteter:

• Havestuen på Rådhuset, Akseltorv 1, 6000 Kolding, indgang fra Torvegade.
• Biblioteket i Christiansfeld
• Biblioteket i Lunderskov
• Biblioteket i Vamdrup

Valgret til kommunalvalget

Enhver borger i Kolding Kommune har ret til at afgive sin stemme til kommunalvalget, hvis borgeren på valgdagen er fyldt 18 år, har fast bopæl i kommunen og herudover enten:

• Har dansk indfødsret

• Er herboende statsborger i en af de øvrige medlemsstater i den Europæiske Union

• Er statsborger i Island eller Norge

• Er britisk statsborger og er bopælsregistreret i CPR pr. 31. januar 2020 og siden da uafbrudt har haft fast bopæl i Danmark

• Uden afbrydelse har haft fast bopæl i riget i de sidste 4 år forud for valgdagen.

Herboende EU-diplomater kan fra den 1.august 2021 til den 1.oktober 2021 ved henvendelse til Borgerservice søge om optagelse på valglisten, som giver mulighed for at stemme til kommunalvalget.

Ikke-bopælsregistrerede EU-borgere kan fra den 16. august 2021 til den 19. oktober 2021 ved henvendelse til Borgerservice søge om optagelse på valglisten, som giver mulighed for at stemme til kommunalvalget.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Venstre, DF og LA indgår valgsamarbejde

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Fra venstre ses: Helena Artmann Andresen (LA), Eva Kjer Hansen (V) og Søren Rasmussen (DF). Privatfoto.

De tre partier Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance indgår i et valgteknisk samarbejde ved det det kommende byrådsvalg.

-Vi kender hinanden godt og vil gerne i fællesskab bidrage til, at det nuværende flertal kan fortsætte efter valget, fortæller de tre spidskandidater Eva Kjer Hansen, Søren Rasmussen og Helena Artmann Andresen.

Det går godt i Kolding. Flere uddannelser er kommet til. Virksomheder skaber flere og nye arbejdspladser. Der bygges mange og forskellige boliger i hele kommuner. Velfærden er af høj kvalitet og foreningslivet trives, lyder det videre.

-Kolding har potentiale til endnu mere, og vi vil sammen med de øvrige partier i byrådet kæmpe for en kommune i vækst med flere borgere, flere studerende og flere arbejdspladser, fortæller Eva Kjer Hansen, Søren Rasmussen og Helena Artmann Andresen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

11 partier og lister klar til valget

Offentliggjort for

den

Forfatter:

11 partier/lister stiller op til kommunalvalget i Kolding Kommune den 16. november. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

11 partier/lister stiller op til kommunalvalget i Kolding Kommune den 16. november.

Ud over de seks partier, der repræsentereret i Kolding Byråd i dag, er der fem partier eller lister, der stiller op til valget. Der er i alt 113 kandidater, der ønsker en af byrådets 25 pladser.

Navnene på de 113 kandidater kommer på kolding.dk.

Parti/liste Bogstavsbetegnelse

Socialdemokratiet A
Radikale Venstre B
Det Konservative Folkeparti C
Nye Borgerlige D
SF – Socialistisk Folkeparti F
Liberal Alliance I
Kristendemokraterne K
Dansk Folkeparti O
Venstre, Danmarks Liberale Parti V
Kryds for Kolding Y
Enhedslisten – De Rød-Grønne Ø

Valgforbund

Følgende partier har indgået valgforbund:

• Socialdemokratiet og SF – Socialistisk Folkeparti
• Radikale Venstre, Enhedslisten – De Rød-Grønne og Kryds for Kolding
• Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Kristendemokraterne
• Dansk folkeparti, Liberal Alliance og Venstre, Danmarks Liberale Parti

Partier kan støtte hinanden ved at indgå valgforbund med hinanden, og kan i nogle tilfælde betyde, at de tilsammen får et mandat mere, end hvis de ikke indgik i et forbund.

Åbner for brevstemmer tirsdag

Fra tirsdag 5. oktober til og med fredag den 12. november er det muligt at brevstemme til valget, i stedet for at møde op på valgdagen. Det kan du gøre i enhver kommune her i landet.

Hvis du brevstemmer, kan du ikke også stemme på valgdagen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler