Connect with us

Nicolai

Modtager 25.000 kroner: Det skal pengene bruges til…

Offentliggjort for

den

Skoletjenesten har doneret 25.000 kroner til Nicolai for børn, så der kan komme en ny række tape-workshops for tredje til femte årgang i Kolding kommune. Foto: Nicolai for børn.
Skoletjenesten har doneret 25.000 kroner til Nicolai for børn, så der kan komme en ny række tape-workshops for tredje til femte årgang i Kolding kommune. Foto: Nicolai for børn.

En donation på 25.000 kroner fra Skoletjenesten giver mulighed for, at Nicolai for børn kan lave endnu flere workshops til eleverne i Kolding Kommunes skoler.

I foråret har Nicolai for børn lavet en række tape-workshops for elever på Kolding Kommunes skoler, hvor eleverne med udgangspunkt i Niels Erik Gjerdeviks værk, De Væltede Elmaster har dekoreret både deres skoler og Nicolai komplekset med tape i flotte farver.

De workshops har vakt så stor begejstring hos den nationale aktør Skoletjenesten, at de har doneret 25.000 kroner til Nicolai for børn, så der kan komme en ny række tape-workshops for tredje til femte årgang i Kolding kommune.

-Hos Nicolai for børn arbejder vi målrettet på, at børn skal møde den professionelle kunst og udfolde deres kreative evner. Derfor er vi meget glade for donationen fra Skoletjenesten, der gør, at endnu flere børn får mulighed for at deltage i forløbet, siger leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby, i en pressemeddelelse.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Nicolai

Cinemateket åbner filial i Kolding

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Lørdag den 28. august slår Cinemateket dørene op til sit nyeste skud på stammen: Nicolai Biograf i Kolding. Pressefoto.

Fra på lørdag kan filmelskere i Kolding og omegn opleve store filmklassikere og sjældne kulturperler, når Det Danske Filminstitut udvider Cinemateket med sin fjerde filial. Målet er at gøre Cinematekets filmtilbud bredt tilgængelige på tværs af landet.

Lørdag den 28. august slår Cinemateket dørene op til sit nyeste skud på stammen: Nicolai Biograf i Kolding. Her vil der hver onsdag være film fra Cinemateket på programmet og en bred vifte af særarrangementer, der sætter de udvalgte film i kontekst med introduktioner, foredrag, debatter, musik eller mad og drikke.

Den nye filial i Nicolai Biograf er det fjerde filial-samarbejde i landet, som Cinemateket indgår. Filialåbningen i Nicolai Biograf er en del af en langsigtet indsats, der skal udbrede film, kultur og formidlingsaktiviteter i hele landet til så mange danskere som muligt, oplyser Det Danske Filminstitut.

-Det Danske Filminstitut har et mål om at bringe Cinematekets filmkulturtilbud så bredt ud i landet som overhovedet muligt. Det nye samarbejde med Nicolai Biograf er et vigtigt skridt i den retning, og vi glæder os meget til at præsentere et spændende og mangfoldigt program for borgerne i Kolding og omegn, fortæller Jakob Buhl Vestergaard, vicedirektør hos Det Danske Filminstitut.

Storstilet åbningsevent den 28. august

På åbningsaftenen bydes alle interesserede velkommen til et festligt program med taler, debat, let tapas, kølige drikkevarer og ikke mindst dogmeklassikeren “Mifunes sidste sang” med en kendt koldingenser i hovedrollen, nemlig Anders W. Berthelsen.

Inden filmen holder Mette Balsby (direktør, Nicolai Biograf) og Jakob Buhl Vestergaard (vicedirektør, Det Danske Filminstitut) åbningstaler, og aftenen byder også på kulturpolitisk debat med Kolding kommunes kulturudvalg.

-Vi er en foreningsdrevet biograf med en masse frivillige, der hver dag knokler for at give Koldings, ja faktisk hele Sydjyllands, borgere nogle gode kulturtilbud. Derfor er det en stor glæde, at vi nu kan åbne for endnu flere film, som er debatskabende og indsigtsgivende. Det er en mangeårig drøm om at kunne åbne op for en fast afdeling af Cinemateket, der nu bliver virkelighed, siger daglig leder af Nicolai Biograf, Mette Balsby.

Åbningsevent

Hvad: Åbnings-event for Cinemateket i Nicolai Biograf

Pris: Fri entré

Tid: Lørdag den 28. august 2021 kl. 19. Filmen starter kl. 20.30.

Sted: Nicolai Biograf, Skolegade 2A, 6000 Kolding

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Nicolai

Silja Okking Trio i Kolding

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Silja Okking Trio gæster Nicolai Gården. Pressefoto.

Silja Okking Trio gæster Nicolai Gården med de bedste børnesange, tilsat jazz og hygge.

Fredag den 27. august kan du opleve Silja Okking sammen med Benjamin Koppel og Kasper Jolin, når de besøger Nicolai Gården med deres jazzede udgaver af kendte børnesange.

Silja Okking er især kendt som vært på en række programmer på DR Ramasjang, hvor hun står bag finurlige og ørehængende sange om alt fra kæledyr til popstjerner lavet af toiletruller.

Kom og syng og dans og lyt til en masse skønne børnesange i en intim stemning med små fortællinger og musikken i fokus.

Der er gratis adgang til koncerten, men på grund af corona-restriktioner skal der bestilles billetter på nicolai.kolding.dk.

Koncerten starter klokken 16.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Nicolai

Workshops i Legeparken

Offentliggjort for

den

Forfatter:

I skolernes sommerferie er der masser af aktiviteter for børn, når Nicolai for børn rykker teltpælene op og holder workshops i Legeparken. Foto: Nicolai.

Nicolai for børn holder workshops i Legeparken i skolernes sommerferie.

Fra i dag og frem til uge 31 rykker Nicolai for børn til Legeparken, hvor der vil være forskellige workshops for børn.

I skolernes sommerferie er der masser af aktiviteter for børn, når Nicolai for børn rykker teltpælene op og holder workshops i Legeparken. Der er tale om drop-in workshops, hvor du bare kan komme forbi sammen med dine voksne og bruge dine kreative evner og din fantasi.

Fra og med uge 26 til og med uge 31 kan du deltage i workshops onsdag til lørdag i tidsrummet 10.00 – 15.00.

I løbet af sommeren kan du afprøve dine evner ud i blandt andet kunst med pap, elefantorden og parkour.

-Vi glæder os til, at vi igen i år kan tilbyde kreative og aktive workshops i Legeparken i skolernes sommerferie, siger leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby og fortsætter:

-Sidste sommer var der rigtig mange familier forbi vores workshops i Legeparken; både stamkunder fra Nicolai for børn, turister og helt nye familier. Og vi håber naturligvis, at vi igen i år vil se både nye og kendte ansigter til de forskellige workshops.

Alle workshops er gratis og for alle, dog under den forudsætning, at barnet er ifølge med en voksen.

Huset i Skolegade slår dørene op igen i uge 32.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Nicolai

Artist talk i Nicolai Kunst & Design

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Værker af bl.a. Lise Frølund (tv) & Gabrielle Beismann (bag på væg). Foto Jonas Husballe Normann.

Tre af kunstnerne bag udstillingen Berørt/Berührt holder artist talk.

Lørdag den 19. juni klokken 14 kan du møde de tre kunstnere Gabrielle Beismann, Lise Frølund og Ragner Stefansson, når de holder artist talk i Nicolai Kunst & Design.

Udstillingens tema ’Berørt/Berührt’ er aktuelt på mange måder og har fået mange til at reflektere over den særlige situation, vi alle har været og er stadig er i. Tanker der på udstillingen er omsat til værker i mange udtryksformer.

Gabrielle Beismann, Lise Frølund og Ragner Stefansson vil ud fra deres forskellige tilgange til deres værker uddybe, hvordan de har forholdt sig til temaet.

Gabrielle Beismann udstiller maleriet ’Überwindung’, en kunstnerisk udtalelse efter en længere ”sprogløsighed”, Lise Frølund der arbejde med digital billedvæv siger: “Jeg er berørt at dommedagsprofetier’’, og

Ragner Stefansson udstiller værket ’Inhale – Exhale’ og arbejder med ekspressionistisk maleri, der er i en kontrast til industrielle materialer og industrielt håndværk, og den berøring, der opstår imellem disse to verdener.

Der er fri adgang til artist talk med mundbind og coronapas, og du kan ved samme lejlighed se alle værker af de 30 udstillende kunstnere fra BKF Sydjylland.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Nicolai

Ny udstilling i Nicolai Kunst & Design

Offentliggjort for

den

Forfatter:

BKF-syd står bag udstillingen Berørt/Berûhrt, hvor hele 30 kunsterne giver deres visuelle bud på, hvad det vil sige at være berørt. Pressefoto.

Fra på fredag kan du se en helt ny udstilling i Nicolai Kunst & Design.

Så er det igen tid til at opleve kunst, der berører dig i Nicolai Kunst & Design.

BKF-syd står bag udstillingen Berørt/Berûhrt, hvor hele 30 kunsterne giver deres visuelle bud på, hvad det vil sige at være berørt.

For som de siger:

-Vi har alle været berørt i al for lang tid.

Der er fernisering fredag d. 28. maj fra klokken 15-17, og udstillingen kan opleves frem til og med 27. juni.

Udstillerne er Anne Straarup, Chris Heape, Gabriele Beismann, Hanne Ida Helstrup, Helle Koch, Hakon Lund Jensen, Harald E. Jacobsen, Iris Fridriksdottir, Jesper Kristiansen, Jens ChristianTop, Jørgen Steinicke, Karen Kirstine Ballegaard, Karen Ozmec, Karin Mohrdieck, Kirsten Bjerre, Lise Frølund, Lisbeth Ellinor, Lise Tuxen, Marianne Schneider, Nils Vollertsen, Nis Schmidt, Pernille Bejer, Ragnar Stefansson, Søren Møller & Markus Herschbach, Søren Morns, Thomas Lunau, Vibeke Jerichau og Viggo Böhrnsen-Jensen

Du skal huske, at medbringe mundbind og gyldig coronapas, når du kommer for at se udstillingen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

september 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Populære artikler