Connect with us

Syddanmark

Mistanke om påsat brand: Ild i lade

Offentliggjort for

den

Her ses branden i laden. Foto: Trekantbrand.
Her ses branden i laden. Foto: Trekantbrand.

Natten til søndag gik der ild i en lade nord for Brørup. Der er mistanke om, at branden er påsat.

Trekantbrand fik kort efter klokken 03 natten til søndag en alarm om en gårdbrand på Okslundvej ved Okslund nord for Brørup.

Det var vidner, der opdagede branden i en lade ved en ubeboet nedlagt landbrugsejendom, skriver netavisen migogvejen.dk.

Der er mistanke om, at branden var påsat, skriver netavisen videre. Syd- & Sønderjyllands Politi var således på stedet med tre politibiler, hvoraf den ene var en hundepatrulje. Området blev gennesøgt med hunde.

Trekantbrand havde flere stationer på brandstedet. Det var Brørup, Vejen, Jels og en tankvogn fra station Lunderskov.

I følge politiet skal brandårsagen undersøges nærmere. Skaderne blev begrænset til laden, hvor der blandt andet var opbevaret hø.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Syddanmark

Danmarks billigste ”herregård” er solgt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Veerst Præstegård, nordvest for Kolding, er blevet solgt. Foto: EDC Kronholm & Slangerup.

Det var ikke første gang, at den herskabelige hovedgård, som tilbage i 1500-tallet fungerede som herregård for adlen, har været udbudt til salg, da den ramte markedet i oktober sidste år.

Tværtimod har den siden slutningen af nullerne været til salg af flere omgange, men denne gang var der jackpot: Den historiske ejendom i den lille sydjyske by Veerst, nordvest for Kolding, som senere er blevet omdannet til en præstegård, er nemlig blevet solgt. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Denne gang skulle der ikke mere end en måned til, før nogen slog til og købte den mere end 600 kvadratmeter store bolig, hvor en af de mest genkendelige danske konger Christian den IV engang har overnattet.

Prisen blev der ikke pillet synderligt ved, for de nye ejere har fået nøglerne til de otte værelser, der tidligere har fungeret som bolig og erhverv for en designvirksomhed, for 4.930.000 kroner.

Det blev altså til et lille afslag på 65.000 kroner under den oprindelige udbudspris på 4.995.000 kroner, som den tidligere herregård kom til salg med i efteråret.

Flere herregårdshandler i det jyske

Det er ikke den eneste herregårdshandel, som gik igennem i det jyske sidste år. I Bramslev Bakker udenfor Hobro med udsigt til Mariager Fjord blev herregårdshotellet Bramslevgaard nemlig solgt lige inden årsskiftet.

Da den historiske landejendom ramte markedet tilbage i februar sidste år, var det med en svimlende udbudspris på 35 millioner kroner, der dengang placerede den i toppen af det jyske boligmarked, som det dyreste udbud ifølge Boliga.dk.

Dog melder historien endnu ikke noget om, hvor tæt beløbet, som de nye ejere har betalt for at overtage hotellet med blandt andet 28 værelser, en restaurant, et wellness-center og tilhørende 67 hektar jord, er på udbudsprisen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Populær morgenprogram slutter

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det er blevet til 16 ½ år med morgenprogrammet på Radio Globus. Freddy fortsætter med et nyt program på Globus Guld. Privatfoto.

Det populære morgenprogram slutter 28. januar.

Efter 16 ½ år er det slut med ”Vækkelsesprædikanterne” på Radio Globus.

Fredag den 28. januar er sidste dag programmet sendes og mandag den 31. januar starter et nyt morgenshow med Dennis Petersen og Michael Erhorn.

Lytterne snydes dog ikke for fortsat, at kunne høre Freddy Fey i radioen. Han er nemlig at finde i det nye program “Hjemmeservice” fra den 31. januar klokken 10-14, som sendes på Globus Guld.

-Det er mit livs største og ikke mindst sværeste beslutning, at trække stikket til noget jeg har været så stolt og glad for at lave, men alting skal have en udløbsdato og jeg synes det er nu, fortæller Freddy Fey i en pressemeddelelse.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

HK-formænd: Regionen vil skabe a- og b-hold på sygehusene

Offentliggjort for

den

Forfatter:

HK er stærkt utilfredse med, at Region Syddanmark på forhånd udelukker, at det administrative personale kan få del i ekstra lønpulje. Det vil gøre det endnu sværere at rekruttere lægesekretærer, som der i forvejen er mangel på, siger lokale sektorformænd.

Region Syddanmarks forretningsudvalg besluttede onsdag at gå videre med planen om en januarpakke til regionens sygehuse. Pakken indeholder lønløft til nogle grupper af sygehusansatte, mens andre overses.

Det møder skarp kritik fra formændene for de sygehusansatte HK’ere, Dorthe V. Willumsen og Karina Skovgaard Jørgensen. Lægesekretærerne og det øvrige administrative personale er nemlig ikke blandt dem, der tilgodeses.

-Når nogle områder er særligt pressede, som tilfældet er lige nu, breder presset sig ud i hele organisationen. Det administrative personale må i høj grad håndtere de afledte effekter af travlheden. De er med andre ord lige så pressede som alle andre faggrupper, siger Dorthe V. Willumsen, formand for HK Kommunal Sydjylland, i en pressemeddelelse.

Gift for arbejdsmiljø og rekruttering

At uddele lønforhøjelser til nogle og ikke andre grupper, mener formændene vil være at skabe et a- og b-hold. Det vil skubbe til en følelse af at være en overset og ikke påskønnet faggruppe, som mange lægesekretærer i forvejen går med.

-”Vi er blevet en skyggefaggruppe,” var der for nyligt en lægesekretær, der sagde til mig. Den opfattelse af uretfærdighed mellem faggrupperne er gift for arbejdsmiljøet og vil gøre det endnu sværere at rekruttere på et fagområde, hvor der i forvejen er mange ubesatte stillinger, siger Karina Skovgaard Jørgensen, formand for HK Kommunal Midt.

Tænk jer godt om

Formændene har inden mødet i Region Syddanmarks forretningsudvalg kontaktet samtlige medlemmer for at ytre deres kritik af januarpakken. Alligevel stemte 15 af udvalgets medlemmer uden forbehold for forslaget. SF og Enhedslisten stillede ændringsforslag om at lade fordelingen af de ekstra midler være op til en lokal lønforhandling, hvor ingen faggrupper var udelukket på forhånd. Kun de to partier selv stemte for forslaget.

Nu skal forslaget behandles på det kommende regionsrådsmøde den 24. januar. Dorthe V. Willumsen og Karina Skovgaard Jørgensen håber, at regionsrådsmedlemmerne vil tænke sig rigtig godt om, inden de stemmer det igennem.

-Det kan godt være, at det administrative personale ikke fører kniven under operationerne eller holder den bange patient i hånden. Men det er dem, der skaber rammerne for, at det øvrige sundhedspersonale kan udføre deres arbejde. Og de er trætte, meget trætte. Jeg frygter, at hvis denne pakke bliver en realitet, vil det være dråben, der får bægeret til at flyde over for mange. Jeg kan frygte, at det ender med personaleflugt, slutter Dorthe V. Willumsen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Rådet for Sikker Trafik: -For mange cykler uden lys i mørket

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Fire ud af ti voksen cyklist vil køre videre, selv om de ikke har lys på cyklen, når det bliver mørkt. Pressefoto/Rådet for Sikker Trafik.

Fire ud af ti voksen cyklist vil køre videre, selv om de ikke har lys på cyklen, når det bliver mørkt, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik. Mange bilister har ofte svært ved at se cyklisterne i mørket.

Forestil dig, at det er mørkt, og der kun er begrænset gadebelysning. Hvad gør du, hvis du har glemt dine cykellygter, eller de er gået i stykker?

Det spørgsmål har Rådet for Sikker Trafik stillet til 2.374 voksne cyklister, og svarene viser, at 32 % vil gøre det rigtige og lade være med at cykle eller vil trække cyklen. Men 44 % af cyklisterne siger, at de vil vælge at cykle videre i mørket, selv om de kan være svære at se.

-Når vi er i trafikken, så er vi afhængige af hinanden. Særligt her om vinteren kan det være svært at se cyklisterne, hvis de ikke har lys på cyklen, når mørket falder på. Det betyder, at man risikerer at blive overset, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.

En måde at sikre, at man altid har lys på, er at få fastmonteret cykellygter på cyklen. Som et alternativ kan man have et par ekstra cykellygter med i tasken.

Specielt én aldersgruppe vil cykle videre

Når man ser på, hvem der siger, at de vil cykle videre i mørket, selv om de ikke har lys på cyklen, er der stor forskel på, hvem der svarer hvad.

Det er særligt de mandlige cyklister – og mest i aldersgruppen 18-35 år – der siger, at de vil cykle uden lys i mørket.

I Region Syddanmark svarer 40 %, at de vil cykle videre uden lys i mørket.

Bilister kan have svært ved at se dig

Cyklister uden lys er også noget, som mange bilister har mødt i trafikken. Det viser en anden undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik har gennemført i 2021.

I den undersøgelse har man spurgt 1.841 bilister, om de har oplevet, at der var cyklister, man som bilist havde svært ved at se på grund af manglende eller utilstrækkeligt lys på cyklen. I undersøgelse svarer 32 % af bilisterne, at det har de oplevet meget ofte eller ofte inden for de sidste tre måneder.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Udvider med ny afdeling vest for Storebælt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Lars Overby (tv.) og René Hansen (th.). Pressefoto.

VanKompagniet, der er totalleverandør af højkvalitetsudstyr til varebiler, har haft travlt i det forgangene år. Derfor starter de 2022 ud med åbningen af en ny afdeling.

Den nye afdeling er placeret centralt i Odense med gode tilkørselsmuligheder, hvor der både bliver kontorer, værksted, lager og showroom.

VanKompagniet der har sit hovedsæde i Roskilde, har medarbejdere rundt om i hele landet, og den nye afdeling på Cikorievej 20 centralt i Odense SØ skal bringe dem endnu tættere på det fynske og jyske segment.

-Vi oplever stor efterspørgsel vest for Storebælt, så for at komme tættere på kunderne, var det naturligt at åbne en ny afdeling på Fyn. Vi har valgt en central placering med gode tilkørselsforhold, så man nemt og hurtigt kan svinge forbi vores afdeling, fortæller administrerende direktør hos VanKompagniet, Michael Pettersson.

Værkstedet, lageret og showroomet i Odense er ikke de eneste services, som kan tilbydes med udvidelsen. VanKompagniet tilknytter nemlig også en ny on-site montør, der både skal operere på Fyn og i Jylland fortæller Michael Pettersson:

-På Sjælland har vi i forvejen flere on-site montører, der dagligt kører direkte ud til kunders arbejdspladser eller hvor de befinder sig med deres varebil og installerer udstyr fra inderst til yderst. Den nye afdeling kommer derfor også med ansættelsen af on-site montører, så vi nu kan tilbyde den service.

Kreativt hus med alt til varebilen

Adressen på Fyn kommer ikke kun med den centrale attraktive placering, men med et nyt samarbejde da VanKompagniet skal dele adresse med Track One, der blandt andet udbyder autodekorationer. Et samarbejde der vil være frugtbart for kunderne i begge virksomheder.

-Vi er utroligt glade for og stolte, at VanKompagniet har valgt at leje sig ind i vores tilstødende lokaler her på Cikorievej. Tanken er nemlig, at vi i hverdagen skal fungere som et kreativt hus, hvor vi skal skabe en synergi mellem forretningerne. På den måde kan VanKompagniet og Track One tilsammen tilbyde kunderne de bedste løsninger i og omkring varebilen, siger Lars Overby, der er indehaver af Track One.

VanKompagniets fynske afdeling vil til dagligt blive ledet af salgskonsulent René Hansen, der glæder sig til at kunne optimere servicen på alle fronter for de fynske og jyske kunder i tæt samarbejde med Track One.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler