Connect with us

Syddanmark

Mindre teststeder ændrer åbningstider

Offentliggjort for

den

Seks af de mindre teststeder i Region Syddanmark får justeret deres åbningstider. Foto: BlumePress (Arkivfoto)
Seks af de mindre teststeder i Region Syddanmark får justeret deres åbningstider. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Fra mandag den 6. september får en række mindre PCR-teststeder i regionen justeret deres åbningstid. Samtidig bliver disse steder åbne for drop-in-test uden tidsbestilling.

I takt med at mange syddanskere er blevet vaccineret mod COVID-19, er antallet af mennesker, der har brug for en PCR-test, også blevet mindre.

For at udbuddet passer bedre med efterspørgslen, får seks af de mindre teststeder i Region Syddanmark fra mandag 6. september justeret deres åbningstider.

Samtidig bliver kravet om tidsbestilling fjernet, så man på alle de seks steder fremover kan møde op til test uden tidsbestilling.

De seks teststeder ligger i Haderslev, Tønder, Grindsted, Fredericia, Middelfart og Nyborg.

Fra på mandag er åbningstiden på hverdage 8.00-18.00, mens der i weekender og på helligdage er åbent 10.00-16.00

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Syddanmark

Lotto-vinder gad ikke besvare millionopkald: -Jeg troede, det var

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Søren Wesseltoft/Danske Spil (Arkivfoto)

To rækker Lotto blev til en million kroner for en mand på Midtfyn.

Søndag stod den på græsslåning på en parcel i Faaborg-Midtfyns Kommune, og manden bag græsslåmaskinen ville ikke forstyrres.

-Der var et ukendt telefonnummer, der ringede to gange, men jeg gad ikke tage den, for jeg troede, det var en telefonsælger, siger den havearbejdende mand.

Han kunne dog alligevel ikke styre sin nysgerrighed, efter det sidste græsstrå var trimmet. Så han gik indenfor og tjekkede det nummer, der stod på mobiltelefonens display.

-Jeg kunne se, at det tilhørte Danske Spil, og så gik jeg ind og tjekkede app’en.

Her kunne fynboen se, at den ene af de to rækker Lotto til i alt 12 kroner, som han spiller hver lørdag, pludselig var blevet guld værd. Mere præcist 1.000.000 skattefri danske kroner, som Millionærgarantien i Lotto udløser.

-Jeg kiggede lidt på det og tænkte: ”Det er godt nok mange nuller”. Men jeg kunne ikke fortælle det til nogen, da min kone var taget på arbejde. Så jeg lavede en gang aftensmad, spiste den og tjekkede app’en en ekstra gang, inden jeg gik i seng. Om morgenen kunne jeg endelig fortælle det til hende, siger den nyslåede millionær, der ønsker at være anonym.

Nyheden vakte naturligvis glæde i hjemmet på Midtfyn, som i længere tid har trængt til en opfrisker.

-Vi lider ingen nød, men vi er heller ikke fra overklassen, og vi er typerne, der ikke vil låne penge, men hellere spare dem op, inden vi bruger pengene. Og der er nogle ting på huset og i haven, som vi godt kunne tænke os at købe hjælp til at få lavet, i stedet for at gå med det hele selv. Det kan vi gøre nu, efter vi har vundet alle de penge. Så man kan godt sige, at pengene faldt på et tørt sted, siger vinderen.

Når det regner på præsten…

Efter haven og huset har fået en kærlig hånd, skal børn og børnebørn forkæles.

-Når det regner på præsten, så drypper det også på degnen, men pengene kan jo hurtigt få ben at gå på, så det bliver nok ikke noget vandfald, griner vinderen.

Han har aftalt med sin kone, at nyheden om den store gevinst bliver hos dem, men at de vil forsøge at hygge lidt ekstra om familie og venner uden at fortælle dem om deres nye millionærstatus.

Og så fortsætter vinderen med at spille Lotto.

-Alt andet ville da være fjollet. Chancen for at vinde er lige så stor, som den var før, griner han.

Den anden vinder af Millionærgarantien i uge 36 kommer også fra Fyn.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Vil redde overskudsmad fra sportevents

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det strategiske samarbejde indebærer, at Too Good To Gos madspildskoncept fremadrettet tilbydes alle store sportevents i Trekantområdet. Pressefoto.

Den danske madspildsaktør Too Good To Go udvider nu indsatsen for at redde overskudsmad til et helt nyt område med stort potentiale – nemlig store sports- og publikumsbegivenheder.

Too Good To Gos madspildskoncept til sportevents får premiere til Grejsdalsløbet og den nye Grupetto Festival i Vejle fra den 17.-19. september.

Grejsdalsløbet bliver dermed det første sportevent i Danmark og – så vidt vides – i verden, hvor der potentielt bliver 0% madspild.

Helt konkret sker der det, at Grejsdalsløbet og deres madleverandør, Patrick F, sætter de overskudsmåltider, der ikke er blevet solgt, til salg via Too Good To Gos madspilds-app.
Måltiderne kan købes til en tredjedel af prisen og skal afhentes i et pop-up-udleveringsted i Spinderihallerne i Vejle søndag den 19. september om aftenen.

Derudover vil der være live-cooking og mulighed for at få en digital kogebog med fokus på overskudsmad.

Tilbud til alle sportevents i Trekantområdet

Det er planen, at Too Good To Gos madspildskoncept for sportevents skal rulles ud til så mange sportevents som muligt. Og her får alle arrangører af sportevents i Trekantområdet en fordel.

Too Good To Go har nemlig indgået et strategisk samarbejde med Trekantområdet Danmark, der repræsenterer de syv kommuner i Trekantområdet: Kolding, Vejle, Fredericia, Middelfart, Vejen, Billund og Haderslev kommuner.

Det strategiske samarbejde indebærer, at Too Good To Gos madspildskoncept fremadrettet tilbydes alle store sportevents i Trekantområdet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Bredt flertal bag budgetforlig i Region Syddanmark

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Efter planen skal Region Syddanmarks budget for 2022 formelt vedtages på regionsrådsmødet mandag den 27. september. Foto: Region Syddanmark.

Et bredt flertal i det syddanske regionsråd har tirsdag aften indgået forlig om Region Syddanmarks 2022-budget.

Region Syddanmarks stabile økonomi videreføres, samtidig med at det er muligt at finde ekstra penge til mange nye initiativer til næste år.

Samlet set afsættes der i næste års budget omkring 100 mio. kr. i drift og anlæg til at forbedre forholdene for fødende og barslende, 6,6 mio. kroner ekstra til den såkaldte akutplan, der skal skabe bedre sammenhæng i den hjælp, patienter modtager fra sygehuse, praktiserende læger og deres kommuner og i alt 14,6 mio. kr. til forskellige indsatser på psykiatriområdet.

Dette er blot tre eksempler på initiativer, som regionsrådspolitikerne har valgt at prioritere i Region Syddanmarks budget for næste år. I alt har politikerne øremærket 60 mio. kr. til driften af nye initiativer. Hertil kommer, at der er prioriteret for 285 mio.kr. på anlægsområdet.

Bredt forlig

Bag forliget om næste års budget står Venstre, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance. Samlet set står 39 af regionsrådets 41 medlemmer bag forliget.

Enhedslistens to medlemmer er ikke med i forliget.

Bedre forhold for fødende

Aftalepartierne er enige om at give fødeområdet et markant løft. Der afsættes cirka 18 mio. kr. til næste år til flere hænder på området. Det beløb stiger til cirka 24 mio. kr. i 2025.

De ekstra penge skal blandt andet sikre mere tid i jordemoderkonsultationerne og bedre forløb for nybagte sårbare familier i et samarbejde med Mødrehjælpen, ligesom der budgetteres med en stigning i aktiviteten på fødselsområdet, der kræver ekstra tilførsel af ressourcer.

Hertil kommer, at der øremærkes midler til at etablere to jordemoderledede fødeklinikker i Odense og Kolding. De jordemoderledede fødeklinikker har til formål at øge de fødendes valgmuligheder og imødekomme det stigende antal fødsler på Fyn og i Trekantområdet.

Som led i at sikre moderne rammer bygges samtlige 38 fødestuer i Aabenraa, Esbjerg, Kolding, Odense og Svendborg om til sansefødestuer, der skal give bedre fødemiljøer. Det er der afsat 15,4 mio.kr. til.

Der er også i anlægsbudgettet fundet 65 mio.kr. til at forbedre mor-barn-faciliteter på Kolding Sygehus og til forbedrede fysiske forhold på fødeområdet i Svendborg.

Efter planen skal Region Syddanmarks budget for 2022 formelt vedtages på regionsrådsmødet mandag den 27. september.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Ny asfalt på motorvej

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Vejdirektoratet lægger ny asfalt på E20 Taulovmotorvejen ved Fredericia. Foto: Vejdirektoratet.

Fra onsdag den 15. september og cirka en uge frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på E20 Taulovmotorvejen i vestgående retning ved Fredericia samt frakørselsrampe 59 Fredericia S i østgående retning.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Arbejdet vil blive udført i følgende tidsrum:

På hverdage udføres arbejdet som aften- og natarbejde fra kl. 20.30 til kl. 05.30, dog frem til kl. 08.30 lørdag morgen.

Lørdag udføres arbejdet fra kl. 20.30 til kl. 08.30 søndag morgen – dog vil den nye belægning på frakørselsrampe 59 Fredericia S i østgående retning blive udført i dagstimerne om lørdagen fra kl. 12.00 til kl. 20.30.

Søndag udføres arbejdet fra kl. 21.30 til 05.30.

Arbejdet i vestgående retning, hvor hele motorvejens belægning udskiftes, vil få følgende konsekvenser:

Vestgående trafik ledes over i østgående spor med ét farbart spor i vestgående retning og to farbare spor i østgående retning.

Tilkørselsramperne fra rampeanlæg 59 Fredericia S i vestgående retning vil være spærret.

Arbejdet i østgående retning, hvor frakørselsrampe 59 Fredericia S får ny belægning, vil få følgende konsekvenser:

Østgående trafik indsnævres fra tre til to farbare spor.
Frakørselsrampe 59 Fredericia S i østgående retning vil være spærret.
Udenfor arbejdsperioderne vil alle spor være åbne for normal trafik.

Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Se billederne: Extreme Challenge

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her kommer en af deltagerne ned ad rutsjebanen med skum. Foto: BlumePress.

Deltagerne måtte blandt andet igennem vand og mudder.

Esbjerg Extreme Challenge blev lørdag afviklet. Her skulle der løbes en rute på otte kilometer og undervejs var der over 30 forhindringer.

Forhindringerne førte blandt andet gennem vand, mudder og skumrutsjebane.

Du kan se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

september 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Populære artikler