Connect with us

Skole

Mikkel repræsenterer regionen ved DM

Offentliggjort for

den

To glade VVS-energispecialistelever: Mikkel Larsen (t.h) har kvalificeret sig til DM i Skills, og Jens Andersen er reserve. Foto: Hansenberg.
To glade VVS-energispecialistelever: Mikkel Larsen (t.h) har kvalificeret sig til DM i Skills, og Jens Andersen er reserve. Foto: Hansenberg.

Når der til april 2022 igen er DM i Skills, er VVS-elev Mikkel Larsen med fra Hansenberg.

Det er Mikkel Larsen fra Hansenberg i Kolding, som til april 2022 bliver Region Syddanmarks deltager ved DM i Skills for VVS-elever.

Sent onsdag eftermiddag blev det afgjort efter en direkte – og meget tæt – duel med holdkammeraten Jens Andersen, oplyser Hansenberg.

Og det er en glad VVS-energispecialistelev fra Sommersted, som nu kan se frem til at konkurrere mod elever fra resten af landet om at blive Danmarks bedste inden for sin uddannelse.

-Det bliver sjovt, spændende og udfordrende at deltage, og jeg ser meget frem til konkurrencen. Ikke for at se, hvem der er bedst, men for at få træning og inspiration. Frem mod DM i Skills skal jeg arbejde med at holde hovedet koldt, når der er pres på, fortæller Mikkel Larsen, som er i lære hos CVE Teknik i Christiansfeld.

Godt med udfordringer

I de seneste to dage har eleverne arbejdet på at etablere en varmeinstallation med både gulvvarme og radiator – alt sammen kontrolleret via Danfoss Link, der er koblet op på nettet, så man kan styre eksempelvis rumtemperaturen via en app.

Arbejdet har også involveret en masse bukkeøvelser i både kobber og forzinket stålrør, hvor det gælder om at lave så få samlinger som muligt.

Det var marginaler, der afgjorde, om det skulle være Jens Andersen eller Mikkel Larsen, der tog den eftertragtede DM-plads. Jens Andersen – der er i lære hos Krenk VVS i Kolding – er nu reserve, hvis Mikkel Larsen bliver forhindret i at deltage.

Træning, træning og træning

Deltagelse ved DM i Skills kræver masser af forberedelse. Derfor kommer Mikkel Larsen i skarp træning i Hansenberg s VVS-værksteder, fortæller faglærer Martin Harlev Finnerup:

-Forud for Skills får deltagerne en opgave, der ligner den, de kan blive udsat for under selve konkurrencen. Når de får den, plejer vi at bygge anlægget op her på skolen, så vores deltager kan træne og blive klædt bedst muligt på.

Planen er, at Martin Harlev Finnerup skal stå for træningen sammen med faglærer Lars Jørgensen, og de er også med på sidelinjen under DM i Skills. Lars Jørgensen har i tidens løb været med til at træne i alt syv VVS-elever fra Hansenberg , hvoraf fire i træk løb af med danmarksmesterskabet.

-Frem mod DM i Skills skal Mikkel først og fremmest lære mere – og gøres klar til en stor og avanceret opgave. Undervejs vil der være en naturlig udvikling gennem de daglige udfordringer på lærepladsen og skolen, men han får også mulighed for at træne specifikt hen imod opgaven, forklarer Lars Jørgensen.

Stolthed over hele linjen

Den erfarne faglærer fortæller også, at der er masser af stolthed forbundet med at deltage i DM i Skills. Ikke blot for deltageren, men også for lærepladsen, skolen og blandt kammeraterne:

-Vi har en oplevelse af, at man hos firmaet – altså lærepladsen – er stolte over at have en elev med. De føler, at eleven repræsenterer firmaets kvalitet og håndværk udadtil. Som skole er vi selvfølgelig også stolte over, at vi på den måde kan repræsentere Region Syddanmark – og at vi kan guide talenter til sådan en konkurrence.

-Klassekammeraterne følger også meget med og er stolte over, at de kender en, der deltager. Det samme gør elever fra klasser, der ikke er så langt henne i uddannelsesforløbet, men som er interesserede i fremtidig deltagelse.

DM i Skills finder sted i Høng i dagene 28.-30. april 2022, og omkring 300 unge talenter fra landets erhvervsuddannelser er med som deltagere, hvor de kæmper om at blive landets bedste inden for netop deres fag.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Skole

Samarbejdet bliver endnu bedre om kommunens folkeskoler

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kolding Kommune har fået tilsagn om 4,8 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden til at udvikle samarbejdet omkring kommunens folkeskoler. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Kolding Kommune har fået tilsagn om 4,8 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden til at udvikle samarbejdet omkring kommunens folkeskoler.

Kolding Kommunes folkeskoler har skabt flotte resultater på elevernes faglige udvikling og trivsel over de seneste år. Disse positive resultater vil Kolding Kommune nu bygge videre på gennem et nyt projekt, kaldet ’Fælles Om Ledelse’, oplyser Kolding Kommune.

Målet er at skabe et tættere samspil mellem skolerne på en række forskellige områder, så skolerne endnu bedre kan understøtte elevernes udvikling.

Skoleledelserne og forvaltningen ønsker at styrke dette arbejde ved i højere grad at være fælles om opgaven gennem bl.a. videndeling på tværs af matrikler, fokus på læringsledelse og et fælles sprog, så skolevæsnet samlet set både organisatorisk og ledelsesmæssigt opnår øget fleksibilitet til gavn for enkelte elevs læring, udvikling og trivsel.

Der vil bl.a. blive arbejdet med øget anvendelse af data i skolernes løbende udvikling, mere systematisk og struktureret videndeling mellem skolerne, mere læring i ledelsesteams og distribueret ledelse, så beslutningerne i højere grad bliver taget tæt på eleverne og ud fra de lokale forhold.

Disse indsatser vil give et mere udviklingsorienteret skolevæsen, som bygger på de fire politiske ambitioner og det nye fælles Børne- og Ungesyn i Kolding Kommune.

Projektet har fået tilsagn om støtte på 4,8 mio. kr. fra A. P. Møller Fonden og projektet forventes afsluttet i juni 2023.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Gratis transport til skolebørn

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto. Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Relativ få skoler har benyttet sig af ordningen.

Siden 1. januar har folkeskolerne i Kolding Kommune haft mulighed for at få penge til transport af skoleeleverne til eksempelvis Koldinghus, Trapholt, Slotsøbadet, Skamling eller andre områder inden for kommunegrænsen.

Byrådet har afsat 800.000 kroner til transport på årsplan, men på nuværende tidspunkt er der kun brugt 75.000 kroner.

I alt 13 skoler har brugt ordningen, der primært er til natur- og kulturoplevelser.

Ordningen blev indført efter pres fra især skolerne i Koldings opland.

Men transportpuljen kan bruges af alle kommuneskolerne i kommunen – og fremover vil den også kunne bruges af SFO`erne.

-Sandsynligvis er corona´en årsagen til, at der har været relativ få skoler, der har benyttet sig af ordningen. Men det vil sandsynligvis ændre sig, når coronaen bliver lettere at håndtere. Under alle omstændigheder er det godt, at skoleeleverne har lige adgang til lokale natur- og kulturoplevelser – uanset om de bor i Vamdrup, Jordrup eller Kolding, siger den socialdemokratiske gruppeformand, Poul Erik Jensen (S), fra Vamdrup.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Stine snupper historisk sølvmedalje

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Sølvmedaljen fra 2016 var med som lykkeamulet, da Stine Gry Juul Nielsen var til svendeprøve på HANSENBERG. Nu har hun to. Foto: HANSENBERG.

Som den første nogensinde i Danmark har Stine Gry Juul Nielsen fra Esbjerg opnået en sølvmedalje ved svendeprøverne til både grafisk tekniker og mediegrafiker.

Det kræver et 12-tal og en indsats i absolut særklasse, hvis en elev på uddannelserne til enten mediegrafiker eller grafisk tekniker skal have en sølvmedalje ved svendeprøven, så sådan en er det blot få, der får.

Derfor er Stine Gry Juul Nielsens præstation ved mediegrafikerelevernes svendeprøve på HANSENBERG i Kolding forleden historisk. Her opnåede hun nemlig en sølvmedalje – den anden til samlingen, idet hun tog en sølvmedalje med sig, da hun i 2016 blev udlært grafisk tekniker.

Som den første nogensinde har hun dermed sølvmedaljer fra begge de to søsteruddannelser.

-Det var en fuldstændig ubeskrivelig følelse, da jeg fandt ud af, at jeg igen fik sølv. Til at starte med kunne jeg ikke tro det. Jeg blev ved med at spørge faglærer Brian Dupont – som var min eksaminator – om det var rigtigt, mens glædestårerne løb ned ad mine kinder. I en lykkerus omfavnede jeg Brian, og begge censorer fik også et kæmpe kram og en endnu større tak, fortæller Stine Gry Juul Nielsen.

Svagheder vendt til styrker

Hun har på begge uddannelser arbejdet hårdt for hele tiden at blive dygtigere:

-Jeg har knoklet for at forbedre mig hver eneste dag – for eksempel ved at tage flere kurser ved siden af min fuldtidsstilling som lærling i et firma i Esbjerg, som specialiserer sig i vægkunst og indretning. Samtidig har jeg fra starten taget et større initiativ og deltaget i alle aspekter af virksomhedens gøremål.

-Det har altid været vigtigt for mig at yde mit absolut bedste, så hver gang jeg tog fra skoleopholdene med kommentarer om, hvad jeg kunne gøre bedre – for man kan altid lære mere – har jeg taget det til mig og vendt mine svagheder til styrker.

Fantastisk branche

For Stine Gry Juul Nielsen er det prikken over i’et, at hun har mulighed for at leve af sin interesse – og få en karriere ud af det.

-Det er altid fedt og inspirerende at se en idé blive til virkelighed. Den grafiske branche er fantastisk, og den er altid i udvikling. Det bliver kun sjovere, jo mere digitaliseringen får fat. For mig personligt har det også været en fed fornemmelse, hver eneste gang et af mine egne motiver er blevet solgt.

Fremtidsplaner har Stine masser af. Foreløbig fortsætter hun hos sin læreplads frem til marts 2022, hvorefter hun føler sig klar til nye udfordringer:

-Karrieremæssigt lever jeg efter to mantraer: ‘den, der siger, at man er færdigudlært, er ikke udlært, men bare færdig’ og ‘sigt lidt højere, så når du lidt længere’. Jeg skal ud at finde drømmejobbet. Jeg vil gerne indgå i et grafisk team, hvor vi alle spiller en rolle for at udføre opgaverne.

-Jeg er selv en kreativ arbejdsbi, og mine to sølvmedaljer er blot et symbol på, at når jeg sætter mig noget for, så gør jeg, hvad der står i min magt for at nå målet. Jeg har kun berørt en lille del af den meget brede branche, og jeg vil derfor ikke på forhånd udelukke nogle områder.

Står stærkt

Den 26-årige mediegrafiker har da også et godt råd til andre, der overvejer en karriere i branchen:

-Hvis der gemmer sig en lille kreativ person inde i dig, kan jeg varmt anbefale mediegrafikeruddannelsen på HANSENBERG. Du vil blive mødt af en flok engagerede undervisere, som brænder for hvert sit fagområde.

-De har haft en kæmpe betydning for, at jeg står så stærkt – og har så bred en viden, som jeg har i dag. Gennem alle hovedforløb bliver vi elever klædt på til at brillere til den endelige svendeprøve.

Stines Gry Juul Nielsens svendeprøve var todelt og bestod af en portfolio med både et fysisk og et digitalt produkt samt en kampagnecase for Psykiatrifonden, som omhandlede den dårlige tone på de sociale medier.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Ny HF-uddannelse en succes

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det er en kæmpesucces, hvis vi på den måde kan være med til at sikre en gruppe unge, der har det svært, en langt bedre start, fortæller Poul Erik Jensen (S). Privatfoto.

Koldings nye 3-årige HF-uddannelse er blevet en kæmpesucces.

Uddannelsen henvender sig til unge, der kæmper med autisme, angst, depression og opmærksomhedsforstyrrelser. Det er typisk unge, der enten ville falde ud af det ordinære uddannelsessystem eller slet ikke være kommet i gang med noget som helst.

Uddannelsen startede op lige efter sommerferien – og der har ikke været frafald og antallet af sygedage er lavere end man ser på de ordinære uddannelser.

-Det er ganske usædvanligt. Det er en kæmpesucces, hvis vi på den måde kan være med til at sikre en gruppe unge, der har det svært, en langt bedre start. Det kommer ikke alene dem til gode, men os alle sammen som samfund, siger formand for byrådets arbejdsmarkedsudvalg, Poul Erik Jensen (S).

Det er arbejdsmarkedsudvalget, der finansierer den 3-årige HF-uddannelse – som ligestilles med den ordinære 2-årige HF-uddannelse.

Flere kommuner, bl.a. Fredericia og Vejle har også sendt elever til den nye uddannelse.

-Når uddannelsen er kørt helt på plads i løbet af tre år, er det planen, at Kolding HF og VUC overtager uddannelsen og den økonomiske forpligtigelse, slutter Poul Erik Jensen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Idræts- og kulturhus indviet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Borgmester Jørn Pedersen (V) og to elever fra Brændkjærskolen klippede den røde snor. Foto: BlumePress.

Mandag eftermiddag blev Brændkjær Idræts- og Kulturhus indviet.

Omkring 900 personer deltog mandag eftermiddag i indvielsen af Brændkjær Idræts- og Kulturhus.

Der var velkomst ved formand Bent Bruun. Herefter var der taler ved blandt andet formand for fritids- og idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF) samt formand for kulturudvalget, Jesper Elkjær (SF).

Brændkjærskolens elever blev herefter lukket ind og fandt den officielle indvielse sted. Den røde snor blev klippet af borgmester Jørn Pedersen (V) samt to elever fra Brændkjærskolen.

Og så blev Brændkjærsangen sunget og herefter fremførte 6. årgang Brændkjærdansen.

Til slut kunne man se sig omkring i det nye idræts- og kulturhus.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler