Kolding Netavis

Midtbyen var lyserød

I weekenden var midtbyen lyserød.

– Vi havde en fantastisk lørdag, siger næstformand Lis Ravn Ebbesen, fra lokalforeningen for Kræftens Bekæmpelse.

– Der var mange forbi ”vores” lyserøde tombola og købte lodder. Det har i høj grad været City Foreningen, der har taget det store slæb omkring om Kræftens Bekæmpelses lyserøde lørdag, hvor der sættes fokus på brystkræftramte. Vi er i Kræftens Bekæmpelse lokalt både glade og imponerede over det store arbejde City Kolding lægger i lyserød lørdag. Det er jo nemt at være samarbejdspartner, når cityforeningen leverer arbejdskraft, tilføjer Lis Ravn Ebbesen.

Der blev næsten udsolgt. Nu venter formanden spændt på, hvor stort overskuddet bliver.

Mange butikker bakkede op både med gaver til tombolaen. Der var 200 præmier. En del af butikkerne donerede noget af overskuddet ved salg til lyserød lørdag. Også gåturen giver penge. Det så flot ud, da 100 – delt i to hold – gik lyserød tur med lyserøde net på skulderen.

Lige nu er der helt forståeligt meget fokus på corona. Men dagligt er der kvinder, der bliver diagnosticeret med kræft. Hver 9. danske kvinde rammes af brystkræft og ved langt størstedelen af tilfældene kan man ikke give et konkret svar på, hvorfor kræften opstod. Derfor er der fortsat brug for midler til forskning. I mange år havde kvinder med østrogenfølsom brystkræft, dårligere udsigter til at blive raske, fordi datidens medicin virkede dårligt mod denne type kræft. Forskning har vist at anti-hormonbehandling, som hindrer østrogen i at fremme kræftcellernes vækst, giver kvinderne langt større muligheder for at overleve sygdommen. Så der er brug for støtte, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse i Kolding.

Tagget med:
Del denne artikel