ร rhundreders stolte vรฆvetraditioner danner base for gastronomiske oplevelser i Mette og Rainer Gassners madunivers, Ti Trin Ned.
Nรฅr man trรฆder ind i Ti Trin Neds restaurant pรฅ Toldkammeret 9 i Fredericia, er det fรธrste, der mรธder รฉn den slรฅende havudsigt, som strรฆkker sig sรฅ langt รธjet rรฆkker. Harmonien i interiรธret balancerer mellem lyse trรฆsorter, grรธnlige natursten og ikke mindst de hvide damaskduge som restauranten har fรฅet specialdesignet og -vรฆvet med deres eget personlige mรธnster fra Georg Jensen Damask, der har hovedsรฆde i Kolding.
Dugenes design understreger det nordisk-inspirerede udtryk og danner en elegant baggrund for รฅrstidernes skiftende serveringer. Designet er helt i trรฅd med rummets indretning og skaber en naturlig kobling til restaurantens รธvrige interiรธr. Faktisk omsรฆtter den hvide dug et sรฆrligt mรธnster fra restaurantens stรฅlpaneler i form af smukke, rene linjer, som ogsรฅ gรฅr igen i Ti Trin Neds รธvrige designunivers.
– Den hvide damaskdug daler ned over bordene og skaber en varm og nรฆrvรฆrende stemning i restauranten. Vi har fรฅet flere henvendelser fra gรฆster, som er interesserede i at kรธbe dugen. Det synes vi vidner om, at det ikke bare er et underlag, men et sรฆrskilt design, som bidrager til atmosfรฆren pรฅ sin egen sรฆrlige mรฅde, fortรฆller ejer og restaurantchef Mette Gassner i en pressemeddelelse.
Et gastronomisk eventyr
Historien om Ti Trin Ned startede i en kรฆlder i Norgesgade centralt i Fredericia. Her lagde Mette og Rainer Gassner fundamentet for den anmelderroste restaurant, som siden 2001 har trukket gรฆster til fra nรฆr og fjern. Samarbejdet med Georg Jensen Damask begyndte allerede i 2010 med den organiske damaskdug Metamorphology designet af Lone Lรธvschal, og senere har et klassisk Nanna Ditzel-design ogsรฅ prydet restaurantens borde.
De to tidligere design har haft vidt forskellige udtryk, som har understรธttet skiftende perioder i restauranten. Fรฆlles for dem begge er dog, at de har haft kvalitetsudtrykket, renheden og det klassiske i fokus. Det nye damaskdesign er, sammen med blandt andet The Chair fra PP Mรธbler og lamperne fra CATELLANI & SMITH, med til at skabe et link til Ti Trin Neds tidligere lokaler i Norgesgade. Og for Mette og Rainer har det netop vรฆret vigtigt at holde fast i historien, som har bragt dem og restauranten til det niveau, de er pรฅ i dag.
– Vi har arbejdet meget med โnoget nyt, noget gammelt, noget lรฅnt โ og noget grรธntโ. Damaskdugene reprรฆsenterer helt klart noget gammelt. Dugenes smukke overflade reflekterer det skiftende lysindfald fra restaurantens store vinduer. Og sรฅ skifter de udtryk over aftenen og reprรฆsenterer for os bรฅde elegance og smukke, gammeldags vรฆrdier, slutter ejer og restaurantchef, Mette Gassner.
Stor begejstring
Hos Georg Jensen Damask vรฆkker samarbejdet med Ti Trin Ned ogsรฅ stor begejstring. Ifรธlge VP Product Creation & Brand Management Christian Borch har arbejdet med de specialdesignede duge vรฆret en helt sรฆrlig opgave:
– Damaskdugene er designet ud fra devisen om, at de fysiske rammer spiller en vigtig rolle for den fuldendte madoplevelse. Derfor har vi bestrรฆbt os pรฅ at skabe en damaskdug, der matcher restaurantens sรฆrlige sjรฆl og รฆstetiske univers. Vi er stolte over at vรฆre en del af Ti Trin Neds spรฆndende madrejse, og vi glรฆder os til at fรธlge dem pรฅ deres eventyr mod nye gastronomiske hรธjder, fortรฆller Christian Borch.
Restauranten blev den 15. marts, grundet corona-situationen i Danmark, sat pรฅ pause, men fra onsdag den 20. maj er det igen muligt at nyde en Michelinvรฆrdig madoplevelse i de skรธnne omgivelser pรฅ Toldkammeret i Fredericia.