Kolding Netavis

Mere kultur til flere børn – og deres voksne

Merete Due Paarup (R). Privatfoto.

Læserbrev af Merete Due Paarup (R), næstformand i Kultur, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Kulturudvalget har netop lanceret vores kulturelle fokusområder. Et af de markante ambitioner er, at vi ønsker at alle børn og deres familier kender til det rige udbud af kultur, som vi har i Kolding kommune.

Kunst og kultur skaber forståelse for vores historie og vores rødder . Gennem kunst og kultur mødes børn og deler oplevelser, erfaringer og livsglæde . Kendskab til kunstneriske og kulturelle udtryksformer er med til at udvikle børns fantasi, nuancere deres verdensopfattelse og udvide deres horisont. Det er ikke bare flødeskum og nice to hav. Det er helt essentielt.

Vores ambition er at børnene skal både opleve kunst og kultur på nært hold – og selv deltage aktivt som medskabere, hvad enten det er med sang, teater, som forfatterspirer eller ved at gå på opdagelse i kulturarven og vores lokalhistorie.

Her har Kolding Kommune, kunsten og kulturen rigtig meget at byde på.

I dag er det tilfældigt eller heldigt hvor og hvormeget vores børn oplever kunst og kultur både i skolen og i fritiden. Det vil vi gerne sætte fokus på og gøre noget ved.

Vi lancerer derfor et nyt Kulturpas til alle børn, der starter i skole, der synliggør de mange muligheder.

Vi vil skabe et bedre samlet skole-kultur tilbud til de forskellige klassetrin – og sikre, at flere børn og skoler bruger det aktivt.

Vi arbejder på en kommende børnekulturfestival, hvor kulturinstitutionerne på tværs sætter spot på at flere børn – og deres voksne kommer afsted og får flere fælles kulturoplevelser.

Tagget med:
Del denne artikel