Melding fra DMI: Lummervarm lørdag kan ende sådan

Fredag 26. Juni 2020 19:28 1019
Lørdag kan måske byde på kraftige regn- og tordenbyger samt lokale skybrud. Foto: Bach Foto. Lørdag kan måske byde på kraftige regn- og tordenbyger samt lokale skybrud. Foto: Bach Foto.

Lørdag bliver en ret varm dag, men kan ende med at blive en våd fornøjelse.

DMI har udsendt en risikomelding for lørdag, der vejrmæssigt kan blive en kende voldsom, hvis en lummervarm lørdag ender med at munde ud i kraftige regn- og tordenbyger og lokale skybrud. Risikomeldingen gælder for Kolding-området fra klokken 14 til 22.

Varme kombineret med en høj luftfugtighed er det rene benzin på bålet, når det kommer til kraftige regn- og tordenbyger.

Lørdag står den på både masser af varme og høj luftfugtighed, og allerede fra om formiddagen kan de første regn- og tordenbyger vise sig, især i den centrale og østlige del af landet. Bygerne bevæger sig ikke så hurtigt og kan derfor give ret stor mængder regn over kort tid, og skybrud (mere end 15mm regn på 30 minutter) kan ikke udelukkes, oplyser meteorolog Lars Henriksen på DMIs hjemmeside.

Senere på dagen går det også heftigt for sig længere vestpå, med regn- og tordenbyger flere steder, der måske igen kan give skybrud. I Vestjylland og Sønderjylland kan bygerne i løbet af eftermiddagen samle sig over et større område og mere have karakter af regn, og her er der foruden risiko for skybrud også risiko for kraftig regn (mere end 24mm regn på 6 timer).

Foto: DMI.

Tags