Connect with us

Skole

Medaljer og legater til talenter

Offentliggjort for

den

Den højtidelige ceremoni i Riddersalen på Koldinghus var lidt anderledes, end den plejer at være, for naturligvis skulle diverse coronaforholdsregler overholdes. For eksempel skulle hver modtager selv tage sin medalje på - og håndtryk var skiftet ud med coronavenlige hilsner. Her er det EUX-tømrer Anders Dinesen, der hilser på borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen, mens næstformanden på Hansenberg, Grethe Andersen, kigger på. Foto: Hansenberg.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ved en ceremoni i Riddersalen på Koldinghus modtog 19 tidligere elever årets Hansenberg-medalje – og et legat på 5.000 kroner.

Hvis alt var gået efter planen, skulle uddelingen af Hansenberg-medaljen 2020 traditionen tro have fundet sted i maj. De planer satte coronasituationen dog en midlertidig stopper for.

Men tirsdag lå de flotte og prestigefyldte medaljer endelig klar til uddeling i Riddersalen på Koldinghus. Modtagerne var 19 tidligere elever fra Hansenberg og Hansenberg Tekniske Gymnasium.

– Det er dejligt at stå her og endelig kunne fejre jer. For dagen i dag er en festdag. Medaljen blev første gang uddelt i 2012. Siden er uddelingen blevet en tradition her i disse fantastiske rammer, og det er en fornøjelse at have mulighed for at fortsætte denne tradition. I kommer med i en særlig klub, sagde direktør på Hansenberg, Morten Kaj Hansen, i sin tale.

Svendeprøve på særlig dag

En af dem, der nu er med i den særlige klub, er VVS-energispecialist Simon Heisig fra Lunderskov. Hen på aftenen den 11. marts 2020 var han færdig med sin svendeprøve, der omhandlede en fastbrændselinstallation med åben ekspansion.

Så lige inden statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde bekendtgjorde, at alle uddannelsesinstitutioner i Danmark på grund af coronasituationen skulle lukke deres bygninger ned, gik Simon Heisig ud fra svendeprøven med tre 12-taller i værktøjskassen.

En bedrift, der først indkasserede ham den helt særlige og prestigefyldte fagets medalje fra TEKNIQ Arbejdsgiverne – og nu altså også Hansenberg-medaljen.

– Det er skønt, og jeg er da stolt af det, for jeg synes selv, at jeg gjorde et godt stykke arbejde. Jeg har ikke haft mulighed for at fejre resultatet, og jeg har da været træt af, at jeg ikke kunne vise min installation frem til min mester og andre. Man ville gerne have vist den frem til sine kære – det er naturligt. Så det er super godt, at vi nu kan fejre det ved ceremonien på Koldinghus, sagde Simon Heisig.

Større end guld

Gastronom og medaljemodtager Jonathan Blomgreen Thygesens var enig. Han nåede også lige at få afsluttet sin svendeprøve den 11. marts, hvor han kunne forlade Hansenbergs køkken med en flot guldmedalje.

Men COVID-19 spændte ben for en decideret fejring.

– Jeg er virkelig glad for min præstation, men det har været en tam omgang, fordi vi ikke har haft dimission eller overrækkelse af medaljer. Så jeg er rigtig glad for at være med til ceremonien på Koldinghus, og Hansenberg-medaljen er vel nok større end guldmedaljen, lød det fra Jonathan Blomgreen Thygesen, der bor i Vester Nebel.

Tak til de kloge hænder og hoveder

Det var borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen, der stod for selve medaljeoverrækkelsen, og han kaldte arrangementet imponerende af to grunde:

– For det første kommer der her fokus på kloge hænder og hoveder – og det sidder der på jer. Ellers var I ikke nået hertil. Den anden grund har vi lige oplevet i coronatiden. Tiden har vist, at der var behov for nogen, der kunne gå og tænke nye veje. Fitnesscentre blev lukket ned. Det var der nogen, som var klar til at omstille sig til. Restauranter omstillede sig og lavede takeaway. Mange måtte omstille sig – og mange i brancher, der er repræsenteret her i dag. Vi er omgivet af dygtige folk, der er uddannet og efteruddannet – blandt andet her på Hansenberg, sagde Jørn Pedersen.

Borgmesteren sluttede af med at takke medaljemodtagerne:

– Tak til jer – og til dem, der har inspireret jer. Og tak til Hansenberg for de kloge hænder og hoveder.

Formålet med Hansenberg-medaljen er at hædre elever, som er gode forbilleder inden for netop deres fag. De er udvalgt, fordi de eksempelvis har fået 12 til svendeprøven, har uddannelsens højeste gennemsnit på skolebeviset/eksamensbeviset – eller på anden måde har gjort sig fortjent til det.

Med medaljen følger et diplom og et legat på 5.000 kroner.

Årets modtagere

Beslagsmed Ann-Sofie Elmholdt Juncker (Sdr. Vejrbakken v/Martin Jensen, Frederikshavn)

Dyrepasser Patrick Bukh Thing Christensen (Hedensted & Omegns Rideklub)

Dyrepasser Sara Kande (AQUA Akvarium & Dyrepark, Silkeborg)

Fitnessuddannelsen – Eric Neumann (CrossFit PitStop, Kolding)

Frisør Natja Ekeler Thygesen (Passion by Bjerring, Børkop)

Gastronom Jonathan Blomgreen Thygesen (Aagaard Kro, Egtved)

Landmand med specialet akvakultur Martin Norup Nielsen (Lundby Fisk v/Peter Holm)

Mediegrafiker Karoline Ribergaard Frederiksen (HANSENBERG)

Mekaniker Mads Vestergaard (Aunsbjerg Kolding A/S)

Smed Rasmus Bjerrum Strande (VJ Rørteknik A/S, Esbjerg N.)

Tandklinikassistent Janni Granly Schmidt Petersen (Tandlægerne Middelfart)

Teknisk designer Kristoffer Jensen Thesbjerg Koch (Danfoss A/S, Kolding)

Teknisk student Alexander Vinding Nørup

Teknisk student Helene Vangsgaard Nielsen

Teknisk student Oliver Müller Smedt

Tjener André Lindberg Larsen (Henne Kirkeby Kro, Henne)

Tømrer Anders Dinesen (Å Huse A/S, Haderslev)

Veterinærsygeplejerske Anne Foged Pedersen (Dyrlægehuset Kolding)

VVS-energispecialist Simon Heisig (Andresen’s VVS A/S, Kolding)

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Skole

Ny HF-uddannelse en succes

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det er en kæmpesucces, hvis vi på den måde kan være med til at sikre en gruppe unge, der har det svært, en langt bedre start, fortæller Poul Erik Jensen (S). Privatfoto.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Koldings nye 3-årige HF-uddannelse er blevet en kæmpesucces.

Uddannelsen henvender sig til unge, der kæmper med autisme, angst, depression og opmærksomhedsforstyrrelser. Det er typisk unge, der enten ville falde ud af det ordinære uddannelsessystem eller slet ikke være kommet i gang med noget som helst.

Uddannelsen startede op lige efter sommerferien – og der har ikke været frafald og antallet af sygedage er lavere end man ser på de ordinære uddannelser.

-Det er ganske usædvanligt. Det er en kæmpesucces, hvis vi på den måde kan være med til at sikre en gruppe unge, der har det svært, en langt bedre start. Det kommer ikke alene dem til gode, men os alle sammen som samfund, siger formand for byrådets arbejdsmarkedsudvalg, Poul Erik Jensen (S).

Det er arbejdsmarkedsudvalget, der finansierer den 3-årige HF-uddannelse – som ligestilles med den ordinære 2-årige HF-uddannelse.

Flere kommuner, bl.a. Fredericia og Vejle har også sendt elever til den nye uddannelse.

-Når uddannelsen er kørt helt på plads i løbet af tre år, er det planen, at Kolding HF og VUC overtager uddannelsen og den økonomiske forpligtigelse, slutter Poul Erik Jensen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Idræts- og kulturhus indviet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Borgmester Jørn Pedersen (V) og to elever fra Brændkjærskolen klippede den røde snor. Foto: BlumePress.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mandag eftermiddag blev Brændkjær Idræts- og Kulturhus indviet.

Omkring 900 personer deltog mandag eftermiddag i indvielsen af Brændkjær Idræts- og Kulturhus.

Der var velkomst ved formand Bent Bruun. Herefter var der taler ved blandt andet formand for fritids- og idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF) samt formand for kulturudvalget, Jesper Elkjær (SF).

Brændkjærskolens elever blev herefter lukket ind og fandt den officielle indvielse sted. Den røde snor blev klippet af borgmester Jørn Pedersen (V) samt to elever fra Brændkjærskolen.

Og så blev Brændkjærsangen sunget og herefter fremførte 6. årgang Brændkjærdansen.

Til slut kunne man se sig omkring i det nye idræts- og kulturhus.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Skoleklasser blev klogere på Lillebælt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Eleverne fra Munkevængets Skole blev klogere på livet i Lillebælt. Foto: BlumePress.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skoleeleverne fik en rundvisning på forskningsskibet Aurora.

Mandag fik 8. klasserne på Munkevængets Skole i Kolding en rundvisning på Aurora, der endnu var ved havnen i Kolding.

-Vi bliver klogere på, hvilke problemstillinger der er i Lillebælt og i fjordene. Og hvilke problemer er der i forhold til iltsvind. Det handler om, at vi skal blive klogere på livet i havet og hvordan økosystemet klarer sig i forhold til det iltsvind der er. Det kan naturligvis være klimabetinget, men der er også lokale forhold, der spiller ind, fortæller Camilla Buur, naturfagsvejleder på Munkevængets Skole i Kolding, til Kolding Netavis.

-For eleverne åbner det op for, at vi kigger på nogle problemstillinger fremadrettet, men vi får også åbnet op for nye problemstillinger, som vi ikke anede eksisterede. Det under havet ved vi faktisk ikke så meget om, tilføjer Camilla Buur.

Mandag var sidste dag, at forskningsskibet Aurora var i Kolding. Nu drager skibet videre til Sønderborg.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Skoleelever fik fag mellem hænderne

Offentliggjort for

den

Forfatter:

-Jeg har interesse for alt, der har en motorhjelm, fortæller 15-årige Emily Bang Pedersen, som til Prøv et fag på Hansenberg blandt andet fik til opgave at afmontere bremser. Foto: Hansenberg.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

For andet år i træk har erhvervsskolen Hansenberg i Kolding inviteret elever i 8.-10. klasse til Prøv et fag.

Selv om det er lørdag, kan der godt være masser af aktivitet på Hansenberg s adresser.

I hvert fald når erhvervsskolen arrangerer Prøv et fag for elever i 8.-10. klasse, som lørdag formiddag kunne prøve kræfter med en af Hansenberg s uddannelser – mange sammen med enten mor eller far.

En af de skoleelever, som havde sat tid af til Prøv et fag, er Emily Bang Pedersen. I skolens autoværksteder fik hun blandt andet mulighed for at samle et trailerstik og afmontere bremser.

-Jeg har interesse for alt, der har en motorhjelm. Jeg kendte lidt til mekanikeruddannelsen i forvejen, og da vi på Facebook så, at der var mulighed for at komme til Prøv et fag, meldte vi os til.

-Og jeg har en endnu større interesse for uddannelsen nu, end da jeg kom. Ellers har jeg også tænkt lidt over tømreruddannelsen, hvor jeg også kan få lov til at samle ting, fortæller Emily Bang Pedersen, der går i 9. klasse på Bredagerskolen.

Godt for alle parter

Netop det at få et fag mellem hænderne er vigtigt, forklarer skolechef ved Vitia på Hansenberg Kirsten Grosen:

-Deltagerne får en fornemmelse af, hvad der kendetegner et fagområde. De ser vores faciliteter og fornemmer stemningen – og får indsigt i de mange uddannelses- og jobmuligheder.

-Prøv et fag adskiller sig ved, at de unge mennesker har mulighed for at tage en af deres forældre med. Det er ofte i sparringen med blandt andre forældrene, at unge træffer et uddannelsesvalg. Uddannelsesverdenen har ændret sig meget, siden forældrene tog en uddannelse, og derfor er det godt for begge parter at opleve skolemiljøet – og få mulighed for at tale med undervisere om jobmuligheder og optagelseskrav.

Det er andet år i træk, at Hansenberg har stået for Prøv et fag for grundskolens tre ældste klassetrin. Til foråret holder skolen et lignende arrangement for elever i 5.-7. klasse.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Realskolen inviterer indenfor

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kolding Realskole inviterer lørdag den 30. oktober indenfor til Åbent Hus. Foto: BlumePress.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lørdag skal eleverne i skole, da der inviteres til Åbent Hus.

Det kan være svært, når forældre skal vælge, hvilken skole poderne skal gå i. Skal det være Folkeskolen eller privatskole?

Det er baggrunden for, at Kolding Realskole, der er en privatskole, lørdag den 30. oktober inviterer interesserede til Åbent Hus på skolen.

Du kan møde Kolding Realskoles børn, lærere, pædagoger og ledere, oplev undervisningen & SFO og, vigtigst af alt: få en god og uforpligtende snak om, hvad det betyder at gå på Kolding Realskole.

Skolens elever går i skole denne lørdag, hvor besøgende også kan få en snak med elever på skolen.

Man er velkommen til Åbent Hus uanset om man blot er nysgerrig eller overvejer, at indskrive sit barn.

Kolding Realskole blev grundlagt den 1. april 1890 af Henrik Egeriis Christensen-Dalsgaard og er blandt de ældste realskoler i landet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis3 dage siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Karina Adsbøl (DF) modtog tirsdag Ridderkorset. Her viser hun Ridderkorset frem. Privatfoto.
Hjarup3 dage siden

Folketingsmedlem fra Hjarup modtog Ridderkorset

Her ses fra venstre: Koldings kommende borgmester, Knud Erik Langhoff (C), viceborgmester Birgitte Munk Grunnet (S), Villy Søvndal (SF) og Merete Due Paarup (R). Foto: Kolding Kommune.
Politik5 dage siden

Nu har byrådet konstitueret sig

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Kolding2 dage siden

Dødsfald – 23. november 2021

Vamdrup Specialoptik har modtaget cirka 2.200 aflagte briller fra byens borgere som led i den årlige Verdens Synsdags-indsamling. Pressefoto.
Vamdrup5 dage siden

Rekordindsamling hos butik i Vamdrup

Treldevej, Fredericia. Foto: Luftfoto Danmark.
Kolding5 dage siden

Kolding-ejendomsmægler skal sælge byggegrunde for statens ejendomsselskab

Letpåklædte dansepiger i teaterstykket "1929- En gangstermusical". Foto: H.E. Haulrich.
Vamdrup4 uger siden

Gangstere og letpåklædte dansepiger

To biler ramte hinanden på Industrivej i Vamdrup. Foto: H.E. Haulrich.
Vamdrup4 uger siden

Frontalt sammenstød i Vamdrup

Alfabo vil gerne rive højhuset ned og bygge nye boliger. Foto: Alfabo.
Kolding3 uger siden

Boligselskab vil søge om, at få lov til at rive højhus ned

Både Eva Kjer Hansen (V) og Villy Søvndal (SF) går efter borgmesterposten i Kolding Kommune. Pressefoto.
Politik3 uger siden

Odds: Vinder Eva over Villy?

Reklame

Tags

november 2021
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Populære artikler