Kolding Netavis

Mary åbnede “Mary & Kronprinsesserne”

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ses her ved åbningen på Koldinghus. Foto: BlumePress.

Mandag formiddag blev udstillingen åbnet på Koldinghus.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var mandag formiddag på Koldinghus. Baggrunden var, at kronprinsessen skulle åbne udstillingen “Mary & Kronprinsesserne” i forbindelse med Mary’s 50 års fødselsdag på lørdag.

Ved åbningen ankom kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prinsesse Benedikte samt Grev Ingolf og Grevinde Sussie.

Der var et musikalsk indslag, taler af blandt andet kronprinsesse Mary, museumsdirektør Thomas C. Thulstrup og Koldings borgmester Knud Erik Langhoff (C). Herefter var der en rundvisning i udstillingen.

“Mary & Kronprinsesserne” på Koldinghus tegner et portræt af den danske kronprinsesse og hendes fire forgængere i Glücksborg-slægten. Udstillingen fokuserer på, hvad det vil sige at være kronprinsesse: Hvad forventes der? Hvordan har hendes forgængere grebet det an? Og hvordan forbereder man sig på at blive dronning og træde ind i en ny rolle?

De besøgende kan se frem til blandt andet at opleve det berømte rubinsæt og den blå kjole og hårbøjle, som Kronprinsessen bar ved Prins Christians dåb i 2006. I udstillingen vil de besøgende via en naturtro 1:1 projektion på væggene kunne opleve Kronprinsesse Mary fortælle om sin rolle og sine forgængere.

Udstillingen kan ses på Koldinghus fra 1. februar til 30. december.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel