Martin og Mikkel er regionens bedste VVS-elever

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Martin A. Troelsen (t.v.) og Mikkel Stenkjær Kristensen fra HANSENBERG blev henholdsvis nummer et og to ved de regionale mesterskaber i VVS. Foto: HANSENBERG.

Det er VVS-elev Martin A. Troelsen fra HANSENBERG, der skal repræsentere Region Syddanmark ved DM i Skills i København til januar, og Mikkel Stenkjær Kristensen er reserve.

De var oppe imod seks andre talentfulde VVS-elever fra hele Region Syddanmark, men efter to dages intense konkurrencer kunne Martin A. Troelsen og Mikkel Stenkjær Kristensen fra HANSENBERG tirsdag indtage podiets to øverste pladser ved de regionale mesterskaber i VVS, oplyser HANSENBERG i en pressemeddelelse.

Mesterskaberne foregik på Syddansk Erhvervsskole i Odense, og det er en meget glad Martin A. Troelsen, som nu kan skrive regional mester på sit CV – og dermed også har indløst billet til DM i Skills 2020, der finder sted i København til januar.

– Jeg kunne ret hurtigt se, at Mikkel var min nærmeste konkurrent – og jeg tænkte, at han stak af, for han er virkelig dygtig. Så jeg er meget overvældet og glad, fortæller Martin A. Troelsen, som er i lære hos Jens Kristiansen VVS.

Træning i topklasse

De to dygtige elever har – med faglærer ved HANSENBERG Lars Jørgensen på sidelinjen – trænet sammen i skolens VVS-værksteder op til mesterskaberne.

Og den træning har altså bogstaveligt talt været guld værd for Martin A. Troelsen:

– Mikkel og jeg har sparret med hinanden og hjulpet hinanden, og Lars Jørgensen var vores fantastiske træner. Han er erfaren, og han har mange gode idéer og tips, så det har bare været træning i topklasse.

Martin A. Troelsen, der kommer fra Vamdrup, er derfor super glad for hele oplevelsen i forbindelse med de regionale mesterskaber.

Det samme er Mikkel Stenkjær Kristensen fra Gesten, som er i lære hos EgKris Smedie & VVS:

– Det har været spændende, lærerigt og sjovt at være med. Man udfordrer sig selv, og man er under tidspres. På forhånd havde jeg ikke alt for høje forventninger til, hvordan jeg ville klare mig, for man ved jo ikke, hvor gode de andre er. Men jeg gjorde bare mit bedste hele vejen igennem uden at tænke over, hvad de andre gjorde. Og en andenplads er flot, og jeg er meget tilfreds.

Med sin flotte andenplads er Mikkel Stenkjær Kristensen reserve ved DM i Skills 2020.

Under tidspres

Under konkurrencerne skulle de otte deltagere hen over to dage løse en række opgaver. For eksempel skulle de installere en gaskedel (attrap), gasmålerramme med rørtilslutninger – samt installere en gulvvarmeslange.

Til DM i Skills venter der Martin A. Troelsen endnu større opgaver, forklarer han:

– Ved DM i Skills bliver man noget mere tidspresset, og der kommer noget mere teknisk ind over. Jeg skal også træne op til den konkurrence, så jeg er bedst muligt forberedt.

Ud til hr. og fru Danmark

Martin A. Troelsen er godt i gang med uddannelsen til VVS-energispecialist, og han brænder for sit fag:

– Der er mange ting, der er fedt ved mit fag. Arbejdet er meget alsidigt, og jeg er god til at få ting til at sidde lige. Og så er det dejligt at se, at kunden bliver glad, fordi noget ser lækkert ud. Kundekontakten er vigtig for mig. Jeg ville aldrig kunne arbejde på en byggeplads i længere tid ad gangen. Jeg vil hellere ud til hr. og fru Danmark.

Målrettet indsats

På HANSENBERG er skolechef ved Teknia, Designia og 10. klasse Dan Zielke meget glad for de imponerende præstationer ved de regionale mesterskaber:

– Det er med stor glæde, at vi nu kan se, at vores store fokus på gode rammer, dygtige undervisere og målrettet udvikling af vores undervisningsmateriale viser sig fra smukkeste side: To elever, der klarer sig så suverænt ved de regionale mesterskaber, er det synlige billede på noget, vi er meget stolte af.

– Vi arbejder også meget målrettet på at få mestre og svende ind på skolen til efteruddannelse for om muligt at bidrage til de faglige miljøer, som vi sender eleverne ud til. Vekseluddannelsens styrke er, at både virksomheder og skole i fællesskab lykkes med at hjælpe eleverne med at udfolde deres talent, tilføjer skolechefen.

VVS-energi er en såkaldt fordelsuddannelse. Fordelsuddannelser er uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for arbejdskraft.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *