Markussen: -Mit mest lærerige racerløb nogensinde

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
-Alt i alt har det været en kæmpe oplevelse. Jeg har aldrig oplevet så hårdt et racerløb før, fortæller Michael Markussen. Foto: Armando Fernandez.

Træningerne op til Michael Markussens debut i Michelin Le Mans Cup på Paul Ricard viste gode takter. Omgangstider blandt de fem hurtigste kørere indikerede at en stærk weekend var forude.

Tidtagningen til løbet blev kørt af teamkammeraten, svenske Jocke Frid. Han fik imidlertid ødelagt sin bedste omgang på grund af et rødt flag andetsteds på banen, så selvom svenskeren gjorde en stærk indsats for at få bilen til tops, blev det blot til en startplacering som nummer 10.

Det var til gengæld Michael Markussen som fik til opgave at få KEO Racing’s bil godt fra start. Og det blev en god start; måske endda for god:

– Jeg kom til at overhale en konkurrent få meter før startstregen. Den slags bliver takseret til en Drive Through-straf, forklarer Michael Markussen, som også blev sendt ud af kurs af en ivrig konkurrent i andet sving. Det kostede placeringer – og en oplagt mulighed for at træne overhalinger, siger Michael Markussen i en pressemeddelelse.

Som absolut sidste mand i feltet på 31. pladsen måtte der fart på. Her fik Michael bevist, at de gode takter i træningen ikke var tilfældige. Omgangstiderne var igen gode nok til at være blandt de fem hurtigste biler, og da halvdelen af løbet var kørt, kunne han aflevere bilen til Jocke Frid på 12. pladsen.

Den svenske medkører overså desværre – præcis som otte andre konkurrenter – at der var rødt lys ved pitudkørslen, og det resulterede i en to minutters stop and go-straf. Dermed blev slutresultatet kun til en samlet 14. plads.

Et godt udgangspunkt

Selvom resultatet langt fra afspejler indsatsen, er Michael Markussen tilfreds med sin Le Mans Cup-debut. For det handler nemlig om at lære:

– Vi har evalueret på weekenden, og vi tager ved lære af vores fejl. Både Jocke og jeg har brug for flere kilometer bag rattet af bilen før vi kan være med i toppen, for det er skarpe modstandere vi er oppe imod!

– Alt i alt har det været en kæmpe oplevelse. Jeg har aldrig oplevet så hårdt et racerløb før – ikke engang 24 timers-løbet i Dubai i januar var så hårdt! Det var reelt set et to timers sprintløb, hvor der på intet tidspunkt blev givet ved dørene.

Nu gælder det DTC

Allerede mandag sad Michael Markussen igen bag rattet. Mens han trænede forud for weekenden blev Markussen Racing’s DTC-racer nemlig transporteret til Frankrig, så han og teamet kan varme op til sæsonstart med en tredages test på Albi racerbanen i det sydlige Frankrig .

– Efter en komplet renovering af raceren og vores nye team, har vi booket et en tredages test på den lille franske racerbane, Circuit d’Albi. Det er en bane som minder lidt om de danske baner, og så er vejret meget lig det, vi kommer til at opleve i løbet af sæsonen herhjemme. Det bliver rigtig godt at få rystet bilen og teamet godt sammen inden det for alvor går løs på Ring Knutstorp d. 4. maj.

Det næste løb i Michelin Le Mans Cup køres den 11. maj på Monza-banen i Italien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *