Connect with us

Kolding Lufthavn

Markant stigning i flyvninger

Offentliggjort for

den

Lufthavnen kan se frem til yderligere aktivitet omkring skoleflyvninger. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Lufthavnen kan se frem til yderligere aktivitet omkring skoleflyvninger. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Der er udsigt til yderligere aktivitet.

Kolding Lufthavn melder ud med en markant stigning i flytrafikken. Og det er især skole flyvninger, der har fået pilen i den rigtige retning. Og nu ser det ud til, at lufthavnen kan imødese yderligere aktivitet netop på den front, skriver netavisen Sebro Press.

Der lægges nemlig op til, at endnu flere elever skal sætte sig til rette i skoleflyveren og uddanne sig fra Flyveskolen Hangar 9, som ejes Søren Andersen sammen med helikopterpilot Gry Hemmersam. Der er lige nu er otte elever i luften i gang med at tage en privat pilotuddannelse, men der er lagt op til uddannelse af langt flere. For at nå målet er der netop sat et markedsførings program på skinner.

Her fortælles, at Flyveskolen Hangar 9, på Kolding Lufthavn i Vamdrup tilbyder både certifikater til flyvning på hobby og kommerciel plan. Det den eneste flyveskole syd for Billund.

Og så fremhæves det fra lufthavnen, at undervisningen fra lufthavnen i Vamdrup har den store fordel. Den generes ikke af hyppige trafik- og charterflyvinger – som eksempelvis i Billund.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kolding Lufthavn

Godt år for lufthavnen

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Glen Lundt, chef på Kolding Lufthavn i Vamdrup. Foto: sebro-press.

Trods corona-situationen, lettede og landede der flere fly i Kolding Lufthavn i 2020.

Det synes ikke at være så tit, at se fly starte og lande fra Kolding Lufthavn i Vamdrup. Men sådan er virkeligheden åbenbart ikke.

Antallet af operationer er steget fra 8.608 forrige år til 9.399 operationer i 2020, skriver netavisen sebro-press.

Det kan læses i lufthavnens seneste regnskab, som netop er godkendt af lufthavnens bestyrelse.

Lufthavnschef er godt tilfreds

Netavisen har talt med lufthavnens chef, Glen Lundt, og han er godt tilfreds.

Når der sammenlignes med andre små og mellemstore lufthavne rundt om i landet ligger Kolding Lufthavn i den gode ende.

Også regnskabet for 2020 viser gode takter. Overskuddet er steget til 657.000 kroner, hvilket er et af de bedste resultater nogensinde.

Det er flere starter og landinger, øget salg af brændstof og flere lejeindtægter, der har skæppet godt til kassen.

-Og da de store fly fra de store lufthavne har været lammet under pandemien har flere benyttes os med forretningsfly, fortæller Glen Lundt.

Og så har helikopterskolen, QualityCopter også bygget en helt ny hangar på lufthavnen i 2020.

Største virksomhed på lufthavnen i Vamdrup er flyselskabet Danish Air Transport, DAT, som har hovedkontor på stedet.

Glen Lundt afslører, at lufthavnen forbereder sig på at gennemføre en kombineret åbent-hus og Action-dag i august. Hvis corona-restriktionerne tillader, så er dagen fastsat til 28. august. Og sker det, er det 5. gang der holdes Action-dag på lufthavnen i Vamdrup.

Det handler om et populært indslag, som plejer at tiltrække mellem 3.000 og 5.000 gæster.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding Lufthavn

Stor hangar bygges til ny hovedafdeling

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Firmaet Qualitycopter er ved at bygge ny hovedafdeling på Kolding Lufthavn. Der er tale om en hangar på 384 kvadratmeter. Privatfoto.

Der er en overordentlig positiv erhvervsudvikling på Kolding Lufthavn ved Vamdrup.

Trods corona-epidemien, så oplever lufthavnen en stor interesse fra virksomheder for en placering i lufthavnen.

Lige nu er firmaet Qualitycopter, der kommer fra Esbjerg, ved at bygge ny hovedafdeling på lufthavnen. Der er tale om en hangar på 384 kvadratmeter med alle mulige faciliteter til undervisning mm.

For halvandet år siden etablerede Dan-Glide fra Nr Snede sig i lufthavnen – og de har haft en markant stigende omsætningen. Dan-Glide udfører alle former for reparationer af alle typer svævefly, motorsvævefly og ultralette fly.

Endnu en ny virksomhed er på vej – og bygger i løbet af det nye år nyt ved siden af den gamle lufthavnsbygning.

– Alt i alt kan vi glæde os over en positiv udvikling for lufthavnen, som også er et godt aktiv for Kolding Kommune. Men det er også vigtigt, at kommunen holder sine faciliteter opkvalificeret – og det gælder ikke mindst den gamle lufthavnsbygning, som trænger til en renovering. Vi håber, at det kan klares for godt en halv million kroner, siger byrådsmedlem Poul Erik Jensen, der er formand for lufthavnens fondsbestyrelse.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding Lufthavn

Skuffende resultat for lokalt flyselskab

Offentliggjort for

den

Forfatter:

2018 gik dårligere end forventet for Danish Air Transport (DAT). Foto: DAT.

2018 gik ikke helt som forventet.

Omsætningen i flyselskabet, Danish Air Transport (DAT) på Kolding Lufthavn i Vamdrup rundede i 2018 én milliard kroner. På bundlinjen står plus otte millioner kroner. Det er skuffende og ikke helt som forventet, lyder det fra administrerende direktør og medejer Jesper Rungholm til jv.dk, skriver netavisen Sebro Press.

Samlet set er der fortsat overskud i flyselskabet DAT, men overskuddet faldt fra 37 til 8 millioner kroner i 2018 i selskabet. Det er selskabets aktiviteter inden for salg og leasing af fly, der trækker resultat op, mens der er minus i selve flyselskabet, der fik uventede ekstraudgifter til brændstof og kompensationer til passagerer efter forsinkelser.

DAT flyver flere indenrigsruter i Danmark og Norge. Blandt andre her i landet København- Rønne og Karup-København. Og flere ruter enten går herfra til udlandet – eksempelvis Billund/Esbjerg – Stavanger og Esbjerg – England. Desuden flyver selskabet også charterflyvninger for af de store rejseselskaber.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding Lufthavn

Lufthavnschef tilfreds med tilslutningen til actiondag

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Lufthavnschef Glenn Lundt var tilfreds med lørdagens tilslutning til “Actiondag 2018”.

For fjerde gang var der “Actiondag” i Kolding Lufthavn. 4000 personer tog turen til lufthavnen i udkanten af Vamdrup, skriver TV Syd.

Lufthavnen byder indenfor, blandt andet for at vise naboerne, hvad Kolding Lufthavn laver. For der larmes engang imellem i lufthavnen – og det kan nogle gange give en klage, men det sker sjældent, forklarer lufthavnschef Glenn Lundt til TV Syd.

Den primære grund til at invitere offentligheden indenfor er dog at vise lufthavnen og dens virksomheder.

– Vi oplever, at der er mange, der ikke aner, at her er en lufthavn, men faktisk omsætter virksomhederne her for trekvart milliard kroner om året, fortæller Glenn Lundt til TV Syd.

Flymaskiner og rappe biler

Ved “Actiondag 2018” kunne man både se flymaskiner, rappe racerbiler, specialbiler og sammen med Kolding Automobil Club kunne man for 50 kroner få en tur i Folkeracer biler på græsmarken ved lufthavnen.

Hjemmeværnet deltog også og viste interesserede, hvilke opgaver man som almindelig borger kan være med til at løse. Flyvevåbnet fortalte om, hvilke spændende uddannelser du kan få i Forsvaret.

Der var også mulighed for at prøve Faldskærmsklubbens nye frit falds simulator, hvor man kunne mærke vinden blæse vildt og se sig selv i frit fald fra en flyvemaskine med 360 graders VR-briller på.

Du kan se billeder fra “Actiondag 2018” i galleriet længere nede på siden…


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding Lufthavn

Se billederne: Actiondag i lufthavnen

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Sammen med Kolding Automobil Club kan man for 50 kroner få en tur i Folkeracer biler på græsmarken ved lufthavnen. Foto: Elo Christoffersen.

Folk valfarter til actiondag i Kolding Lufthavn.

Allerede klokken 10 lørdag formiddag var flere hundrede interesserede mødt op i Kolding Lufthavn, der arrangerer “Actiondag 2018”. Det er fjerde gang lufthavnen står bag dette arrangement.

Arrangementet startede med smådryp oven fra, men det klarede dog hurtigt op.

Ved “Actiondag 2018” kan man både se flymaskiner, rappe racerbiler, specialbiler og sammen med Kolding Automobil Club kan man for 50 kroner få en tur i Folkeracer biler på græsmarken ved lufthavnen.

Hjemmeværnet deltager også og viser interesserede, hvilke opgaver man som almindelig borger kan være med til at løse. Flyvevåbnet fortæller om, hvilke spændende uddannelser du kan få i Forsvaret.

Du kan også prøve Faldskærmsklubbens nye fritfalds simulator, hvor du kan mærke vinden blæse vildt og se dig selv i fritfald fra en flyvemaskine med 360 graders VR-briller på.

Og der er også mulighed for en tur i en helikopter.

“Actiondag 2018” er i fuld gang i Kolding Lufthavn og slutter lørdag klokken 16.

Se billederne nedenunder…


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler