Lokale virksomheder nomineret til klimapriser

Tirsdag 21. Januar 2020 20:13 239
Rockwool A/S er blandt de nominerede til til Byggeriets Klimapriser. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Rockwool A/S er blandt de nominerede til til Byggeriets Klimapriser. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Virksomheder i henholdsvis Kolding og Vamdrup er nomineret til klimapriser.

Klima og miljø har aldrig stået højere på dagsordenen, og det afspejles i mængden af innovation og antallet af nominerede til Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpris, der uddeles den 11. marts.

Blandt lokale virksomheder er Rockwool A/S, der har en afdeling i Vamdrup, nomineret til Byggeriets Energipris. Tre virksomheder (Lindab A/S, Rockwool A/S og SWEDOOR) er nomineret for deres indsats på energiområdet. Her finder man et kliktag med integrerede solceller, et modulært vægsystem, der opfylder de højeste standarder inden for varmeisolering og energieffektivitet, samt en yderdør, som lever op til Lavenergihus-krav med ekstra høj isolering.

Kolding-virksomheden Alfix A/S er også nomineret. Det gælder den prestigefyldte Byggeriets Miljøpris.

Alfix A/S er nomineret for:

Alfix Acoustic PS3 - Recycled trinlydsbanevare er fremstillet af 100% genvunden gummi fra europæiske bildæk og naturligt kork granulat, et restprodukt fra korkprop-produktion. 
Produktet har råstof- og CO2-mæssige fordele, idet gummimateriale-afbrænding undgås. Korken bidrager som reproducerbar råvare med høj CO2 binding i slutproduktet samt med reduceret miljøbelastning i produktionen. Gennem EMICODE EC1 PLUS og Indoor Air Comfort® er det dokumenteret, at produktet har minimal påvirkning af indeklimaet i boligen.

Priserne uddeles onsdag den 11. marts klokken 11.30 på Byggeri '20, der afholdes den 10.-13. marts i MESSE C i Fredericia.