Lokale folketingsmedlemmer i brechen for ny styrelse i Kolding

Fredag 29. maj 2020 05:00 283
Karina Lorentzen (SF). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Karina Lorentzen (SF). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Skal den nye styrelse for værnemidler ligge i Kolding? Det spørgsmål tog de to lokalvalgte folketingsmedlemmer Niels Sjøberg (R) og Karina Lorentzen (SF) op med justitsministeren i spørgetimen.

Regeringen har meldt ud, at der skal oprettes en styrelse, og de to folketingsmedlemmer har stillet spørgsmålene efter at Kolding Kommune har meldt sig på banen i forhold til en mulig placering.

- Jeg mener, at det er oplagt, at lægge Værnemiddelstyrelse i Kolding. Det er centralt i landet og med kompetent arbejdskraft, siger Nils Sjøberg i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Men Ministeren var ikke være særlig konkret i svaret i folketingssalen. Det vælger jeg at opfatte som en god mulighed for at Kolding Kommune kan spille sig på banen, hvis vi står sammen på tværs af de politiske partier, siger Nils Sjøberg.

Begge mener, det er oplagt, at når man opretter en hel ny styrelse, at man ser på placeringer udenfor København. Både SF og Radikale er en del af forståelsespapiret medregeringen, hvoraf det fremgår, at ”der skal tages et opgør med centraliseringen”.

- Jeg fik lovning på, at Justitsministeriet tager et møde med kommunen, og det er jo et første skridt i forhold til en løsning. Kolding har tæt til lufthavn, supersygehus og ligger i et område med megen logistik, og det opfatter jeg som gode kort på hånden, forklarer Karina Lorentzen.

De to folketingsmedlemmer forsøgte under debatten at få fremdraget, hvilke kriterier der kan afgøre placeringen og hvornår beslutningen skal tages. Den nye styrelse skal nemlig være i drift i august 2020.

Tags