Lokal iværksætter søsætter ny vejledningsform

Fredag 07. August 2020 11:41 513
Sara Schmelling fra Kolding står bag den nye vejledningsform, Walk and talk. Foto: Elo Christoffersen. Sara Schmelling fra Kolding står bag den nye vejledningsform, Walk and talk. Foto: Elo Christoffersen.

Med en ny vejledningsform, kan du blandt andet få hjælp til vægttab og kostvejledning.

Koldings iværksætter og sundhedsformidler Sara Schmelling er banebryder og går nye veje for at fremme folks sundhed. I forbindelse med coronakrisen er hun startet med en vejledningsform, hunkalder "Walk and talk":

- Danmark blev ramt af coronakrisen og jeg blev derfor nødt til, at tænke på en ny vejledningsform, hvor det ikke længere var muligt, at give hånd til nogen, man skulle holde afstand og det, som myndighederne ellers pådutter os til at gøre. Jeg tænkte, at når folk kommer til mig, så kan det være grænseoverskridende at snakke om sundhed, fordi der er så mange følelser involveret i det. Så det med, at gå en tur i flotte omgivelser, kunne være lidt, som at gå en tur med en ven eller veninde, hvor man får vendt hele verdenssituationen, tænkte jeg. Og det var derfor jeg startede med Walk and talk, fortæller Sara Schmelling til Kolding Netavis.

Turen tager omkring 45 minutter

En Walk and talk-tur tager cirka 45 minutter. Her starter Sara Schmelling med, at spørge ind til, hvad forventningerne er til turen og hvad vedkommende går og bøvler med rent sundhedsmæssigt.

- Så vil jeg spørge ind til, hvad sundhede betyder for dig, fordi den måde du ser sundhed på, er måske ikke den samme måde, som jeg ser sundhed på. Så samtalen er altid ud fra dit synspunkt og ikke mit. Så det kan være et ønske om vægttab eller måske en sportsudøver, hvor du vil præstere bedre, men ikke rigtig finde ud af hvordan, så kunne vi snakke om, hvad du kunne arbejde med, forklarer Sara Schmelling.

Det er dermed kort fortalt en samtale, hvor den enkelte og den enkeltes sundhed er i centrum for samtalen.

Walk and Talk foregår i Kolding primært ved Marielundskoven eller Koldinghus, men kan også tilpasses den enkeltes ønsker. Turen tager som tidligere nævnt cirka 45 minutter og koster 300 kroner. Indtil videre er det et sommertilbud, men Sara Schmelling udelukker ikke, at Walk and talk måske fortsætter.

Du kan læse mere om det på Sara Schmellings webside, www.saraschmelling.com.

Turen foregår enten ved Koldinghus eller i Marielundskoven. Her ses Sara Schmelling ved Koldinghus og Slotssøen. Foto: Elo Christoffersen.

Tags