Connect with us

Læserbreve

Løber Venstre fra ansvaret?

Offentliggjort for

den

Gitte Grønbæk (C). Privatfoto.
Gitte Grønbæk (C). Privatfoto.

Læserbrev af Gitte Grønbæk (C), nyvalgt byrådsmedlem, Fynslundvej 41, 6064 Jordrup.

Vi kan læse både i læserbreve og på Facebook, at Venstre de næste 4 år vil være oppositionsparti. Det både undrer og skuffer mig meget.

Det er rigtigt, at Venstre ikke var inviteret med i de første forhandlinger på valgnatten. Det var de ikke, fordi Venstre inden valget ikke havde lavet sit forarbejde godt nok. Venstre kunne inden valgaftenen kun se en løsning, hvor Venstre havde borgmesterkæden. En løsning, der ikke kunne skaffes flertal for.

Venstre blev efterfølgende inviteret med i konstitueringen. Det takkede Venstre ja til. Venstre har forhandlet sig til ansvarsfulde udvalgsformandsposter og mange velbetalte tillidsposter.

På den baggrund undrer det mig meget, at Venstre betragter sig selv som et oppositionsparti.

Betyder det, at de ikke vil være med til at tage ansvar for byrådets beslutninger? Beslutninger som Venstre vil få stor indflydelse på via formandsposter og menige udvalgsmedlemmers arbejde?

Når Venstre har takket ja til udvalgsformandsposter og velbetalte tillidsposter, må man forvente, at Venstre arbejder med og ikke imod en ansvarlig politisk ledelse af Kolding Kommune de næste 4 år.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læserbreve

Uambitiøs reformaftale: ”Danmark kan mere” -Vi vil mere

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Læserbrev af Vibeke Henriksen (V), Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Efter Regeringens udspil ”Danmark kan mere” om at styrke arbejdsudbuddet, er budskabet, Flere skal i arbejde. Mit budskab er dog, flere danskere skal i arbejde og at vi skal kigge efter arbejdskraften i egne rækker først og fremmest, før man kigger ud på det internationale marked.

Regeringens udspil skuffer og er ikke ambitiøs eller langsigtede nok, vi bliver flere ældre og færre unge.

At sætte dagpengene op i en tid, hvor der er massiv mangel på arbejdskraft med 3500 kr. i mdr. Er den helt forkerte vej at gå. Det vil sige, at en dagpengemodtager som sidder i sofaen, får mere end kassedamen som går på arbejde hver dag. Det er uhørt.

Det havde været en mere seriøs plan at fremlægge, hvis man gjorde det attraktivt at arbejde ved at sænke skatten markant på arbejdsmarkedet, så det kan betale sig at gå på arbejde.

I skrivende stund er der 158.000 ledige job at søge i Danmark, så vi står i en unik mulighed for at få endnu flere danskere ind på arbejdsmarkedet, men det betyder også at det sætter krav til arbejdsgivere og jobcentrene om at hjælpe med at få rekrutteret den arbejdskraft som er derude.

Arbejdsgivere kan med fordel kigge mod de ledige seniorer og tage dem til jobsamtale, da man alt for ofte oplever at de fravælges på grund af alder, arbejdsgivere skal også kigge mod handicappede, og ikke-vestlige indvandrere.

Mit budskab er at flere danskere skal bidrage med noget ind i det arbejdende fællesskab. Det er både til gavn for den enkelte, virksomhederne og samfundet som helhed.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Farvel til restriktioner

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Læserbrev af Peder J. Madsen, Administrerende direktør/CEO, Hotel Koldingfjord, Fjordvej 154, 6000 Kolding.

Hvorfor vente med lempelse af restriktioner? Nu må vi videre.

Fredag blev der fundet 47.000 nye smittetilfælde. På trods af de seneste dages tårnhøje smittetal, er antallet af indlagte stabilt, på intensivafdelingerne endda svagt faldende.

Al sammenhæng mellem alvorlig sygdom og omikron er smuldret, og har efterladt os med et system, der var gearet til en helt anden situation: Coronapas, test af en halv million danskere hver eneste dag, mundbind, isolation, restriktioner på åbningstider, osv. Alt det gav mening for bare få uger siden.

Dengang var det af indlysende årsager vigtigt at holde smitten i ave for ikke at overbelaste sundhedsvæsnet. Det var en anden tid, og jeg tror, den følelse har sat sig fast i mange af os.

Men virkeligheden er bare en anden nu. Smitten buldrer afsted, selv om vores gæster ikke må få skænket et glas vin efter 22.00, og jeg har et mundbind på, når jeg handler i REMA 1000.

Men smitten er ikke en trussel mod sundhedsvæsnet, og for langt, langt de fleste smittede heller ikke en trussel mod helbredet. Vaccinerne gør deres, og omikron er meget mere skånsom end tidligere varianter.

Vi er forbi det punkt, hvor det er rimeligt at begrænse vores tilværelse.

Nu er samfundet til gengæld truet af kollaps, fordi de rigide regler tvinger hundredtusindvis af danskere i isolation og dermed væk fra deres job. Skoler, daginstitutioner, plejehjem og mange andre vitale institutioner kører på pumper og vikarer, og det er helt urimeligt.

Både børn og ældre har taget deres tørn i denne pandemi – de fortjener ikke at blive ramt igen-igen.

Det må høre op nu. De fleste af os skal nok smittes af omikron, inden pandemien ebber ud. Fint nok, de fleste vil knapt opdage det. Men lad os smække samfundet op på vid gab imens, så vi undgår skadevirkningerne af et overforsigtighedsprincip, der for længst har udtjent sin rolle.

Vi må videre!

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Energikrisen: Nu skal vi have det lange lys på

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Læserbrev af Vibeke Henriksen (V), Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Situationen med de skyhøje El-og varmeregninger er alvorlig og kalder på ekstraordinær handlinger fra politisk hold. Nu må vi gøre noget.

I flere måneder har man vidst at energikrisen vil herse over os i vintermånederne, men man har ikke forholdt sig ret meget til det politisk eller forsøgt at komme energikrisen til livs og fået sat en stopper for de tårnhøje elregninger der hersker i det danske land og Europa.

Det bliver svært at drive virksomhed i disse tider, og vi vil se, at flere virksomheder må skubbe regningen ud på os forbrugere for selv at kunne betale. Det bliver dyrt at være dansker.

Men vi risikere også at ruinere de ældre, og familier og hvor de enorme energiregninger kan presse os fra hus og hjem. Hvilket er helt urimeligt når man kan nedsætte elafgiften, til en start.

Energikrisen viser sine tydelige tegn. Det er ikke nok kun at satse på Vind –og Solenergi fremover. Vi får også brug for stabile energiforsyninger, der samtidig udleder mindre CO2 end Vindenergi gør.

Man må derfor politisk have det lange lys på, samt tør at gå skridtet videre med en større energistrategi som gør os uafhængige af vejr-og vindforhold samt politiske strømninger, og arbejde på Fissionsenergi.

Da det hører til de mest miljøvenlige energiformer, fordi det ikke belaster miljøet med CO2 og dermed ikke forurener.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Det gode samarbejde

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), næstformand Børn- og uddannelsesudvalget, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

En ny byrådsperiode er skudt i gang, personligt min tredje.

Posen er blevet rystet rigtig meget i Kolding kommune denne gang, men en ting er sikkert, og det er, at alle 25 byrødder nye som gamle vil kun det bedste for vores kommune.

Jeg er blevet beriget med en næstformandspost i børne- og uddannelsesudvalget, et nyt område for mig, og jeg glæder mig til at få en meget større indsigt i netop det område.

Mit ønske er at vi kan stå sammen og få det gode samarbejde op at køre, for det er trods alt vores børn det handler om. Det betyder også at vi, gerne i fællesskab og på tværs af partier, kan sætte en fælles dagsorden, så vi er enige om, hvilken retning der skal sættes de næste 4 år.

Men vi skal altså gøre det sammen. Derfor glæder jeg mig til at mødes med udvalget til et døgnseminar. Jeg har foreslået formanden, at vores seminar skal holdes i en spejderhytte, med oplægsholdere i bygningerne, og hvor vi efterfølgende sammen laver mad over bål.

For det handler om at lære det politiske område, og de politiske kolleger at kende. Og det kan man også lære i en spejderhytte eller naturskole.

Jeg glæder mig i hvert fald til at få kickstartet det gode samarbejde.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Det er igen helt forkert

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Søren Rasmussen (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), medlem af børne- og uddannelsesudvalget, Primulavej 7, 6000 Kolding.

JydskeVestkysten bragte den 13. januar en artikel, under overskriften ”Udvalg vil ikke lynindføre ordning med to undervisere i Koldings skoleklasser”.

Læseren vil af både overskrift og indhold i artiklen, få det klare indtryk, at børne- og uddannelsesudvalget kunne have indført to-voksen ordning i skolerne efter sommerferien i år. Det var blot de andre partier, der ikke ville være med på SF’s gode ide. Det er – igen – helt forkert.

Den rigtige historie er, at der ingen penge er til ordningen. På udvalgsmødet spurgte jeg naturligvis forvaltningen, der kunne oplyse at der i stedet for, at være penge til rådighed, mangler at blive fundet besparelser for 1 million kr. Der var således slet ingen mulighed for, at indføre ordning fra sommerferien i år.

Jeg spurgte også på mødet om det var undersøgt, hvad bl.a. forældre, lærere, skolebestyrelser og ledelse efterlyser. Det var ikke undersøgt.

Så al den megen snak om demokrati, inddragelse og samarbejde var glemt. Men jeg mener nu vi skal holde fast i demokrati og inddragelse.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler