Kolding

Livestreamer koncert

Offentliggjort for

den

Kresten Osgood Kvintet giver torsdag en gratis koncert på nettet. Pressefoto.

Torsdag er der livestreamkoncert.

Der er jazz fra allerøverste hylde på torsdag, når Jazz6000 i samarbejde med Godset og Jazz i Trekanten arrangerer livestreamkoncert med Kresten Osgood Kvintet.

I de sidste 25 år har Kresten Osgood været centralt placeret i dansk musikliv. Han er bl.a. blevet kaldt “Det bedste der er sket i dansk jazz siden 80’erne” og “Vildmanden i det danske jazzvåbenskjold”.

Superkvintet

På Godset har han samlet en superkvintet bestående af nogle af de allerstærkeste unge kort på den danske jazzscene.

På trompet er det Erik Kimestad, der trods sin unge alder allerede kan betegnes som en kultmusiker – en blændende improvisator, der sætter et nyt niveau både hvad angår harmonisk overblik og instrumental overlegenhed.

Mads Egetoft har et formidabelt abstraktionsniveau, og hans tone og dirrende udtryk på saxofonen er helt ny og frisk.

Pianist Jeppe Zeeberg er en af sin generations væsentligste musikere. Hans på en gang fragmenterede stil og klokkeklare æstetik skaber en lyd, som i sandhed er frisk på pianofronten i Danmark.

Bassen håndteres af Matthias Petri – en ung, virtuos musiker og komponist, som lægger sig i kølvandet af andre store danske bassister. Hans tone er rund, hans swing er dybt – med andre ord et lysende, naturligt bastalent.

Kresten Osgood er i en kategori for sig. Et fyrtårn. En ekstraordinær trommeslager og improvisator, der, med fuld respekt for traditionen, udfordrer den på ethvert givet tidspunkt. Han medvirker på omkring 100 albums og har turneret over det meste af kloden og har optrådt og indspillet med nogle af de største jazzlegender.

Selv det dækker ikke rigtig det fulde spektrum af, hvad han har lavet i sin lange karriere. Han er også kendt som rapper, komponist, pianist, vokalist, saxofonist og trompetist – en sand multiinstrumentalist og en hyperaktiv arrangør af alt fra festivaler, koncertrækker og til et årligt højskolestævne.

Han har medvirket i flere shows i TV og radio (Smagsdommerne, Øreflip, Osgoods Jazz og podcastserien Farlige Toner). Han er modtager af flere priser, og som om det ikke er nok, har den landskendte danske kok Jakob Mielckes tilegnet et helt kapitel i sin kogebog direkte til Kresten … og så spillede Osgood rock’n’roll til den danske kronprins Frederik og Marys bryllup.

Med andre ord en person der – uanset konteksten – altid realiserer sit fulde potentiale.

Koncerten er uden publikum grundet Covid19-restriktionerne. Det er Jazz i Trekanten, der står for livestreamingen.

Koncerten finder sted torsdag den 29. april klokken 20 og kan ses på Jazz6000’ YouTube-kanal.

Populære artikler

Exit mobile version