Laveste antal indbrud i 14 år

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 4 juli 2021
Opdateret 04/07/21 8:10

I 2020 registrerede man det laveste antal anmeldelser af indbrud i 14 år i Danmark. Det samme gjorde sig gældende i Kolding Kommune, hvor der ifølge Danmarks Statistik blot blev anmeldt 227 indbrud i løbet af året.

Rekordfå danskere oplevede sidste år at komme hjem til et hus gennemrodet af ubudne gæster, viser seneste indbrudstal fra Danmarks Statistik.

Således modtog dansk politi 17.529 anmeldelser om indbrud i beboelser i løbet af 2020, hvilket er det laveste antal anmeldelser i Danmark siden 2007, hvor Danmarks Statistik begyndte at føre de aktuelle indbrudsstatistikker.

Samme udvikling ses i Kolding Kommune, hvor der sidste år blev anmeldt 227 indbrud, hvilket ligeledes er det laveste antal siden 2007. Sammenligner man indbrudstallet i Kolding fra 2020 med året forinden, er der sket et fald på knap 51 procent.

Sikrer boligen mest muligt

Udover coronapandemien og flere timer derhjemme skyldes de lave indbrudstal også, at danskerne er blevet mere opmærksomme på at sikre boligen mest muligt mod indbrudstyve.

Sådan lyder det fra en lokal tømrermester:

-Coronapandemien betød uden tvivl, at vi opholdt os mere derhjemme sidste år, og det afskrækker naturligvis indbrudstyvene. Men samtidig har vi de seneste år oplevet, at sikkerhed står højt på kundernes dagsorden, når de skal vælge byggematerialer. Vi har de sidste år generelt set faldende indbrudstal i Kolding, og alt tyder altså på, at kundernes valg af mere indbrudssikre materialer såsom vinduer og døre nu viser sig i statistikkerne, siger Lars Bjørn Roos Madsen fra Almind-virksomheden Ravngaard Tømrer- & Gulventerprise i en pressemeddelelse.

Det samlede antal anmeldelser af indbrud i Region Syddanmark lød sidste år på 3.650. I 2019 var antallet 5.580, og andelen faldt dermed med 34,5 procent sidste år.

Gode råd til at undgå indbrud

• Beskyt boligens svage punkter med sikkerhedsklassificerede døre og vinduer.
• Lås og luk alle døre og vinduer – også skur og garage.
• Få naboen til at holde øje med huset, mens du er væk.
• Gem dine værdigenstande.
• Overvej at installere en alarm.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel