Søndag, 20. oktober 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Låsbyhøj har vundet Kolding Kommunes arkitekturpris 2019. Foto: Kolding Kommune. Låsbyhøj har vundet Kolding Kommunes arkitekturpris 2019. Foto: Kolding Kommune.

Låsbyhøj vinder pris

Skrevet af  07-10-2019- 18:55:15

Psykiatrien i Region Syddanmark og Kolding Kommunes om- og tilbygning af det tidligere plejehjem Låsbyhøj har vundet Kolding Kommunes arkitekturpris 2019. GPP Arkitekt A/S har været med til at tegne projektet.

Med en kombination af klassisk og nytænkende arkitektur er Låsbyhøj, hvor Lokalpsykiatri Kolding holder til, blevet kåret som vinderen af Kolding Kommunes arkitekturpris 2019. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Fokus fra Psykiatrien i Region Syddanmark og Kolding Kommune har i om- og tilbygningen af Låsbyhøj været på det hele menneske. Låsbyhøj er derfor blevet indrettet mindre klinisk i et forsøg på at skabe mere trygge og hjemlige rammer.

Bygningen er gjort åben og lys med direkte udsyn til grønne naturområder. Derudover er der implementeret et sanserum i den gamle atriumgård. Gården er indrammet af bygningen, og den fungerer derfor også som et fællesareal.

Et kreativt og konstruktivt samarbejde

Formand for Psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark, Thies Mathiasen, anser arkitekturprisen som et stort skulderklap.

- Det er jo en stor ære og anerkendelse af vores arbejde i bygningen, der både er gavnlig og brugbar for den enkelte borger. Og vores fokus har også været på at skabe de bedste rammer for borgerne. Gårdhaven er et godt eksempel, hvor de kan gå i naturskønne omgivelser og få stimuleret sanserne, samtidig med at de kan indgå i sociale fællesskaber med hinanden, siger Thies Mathiasen, som samtidig roser samspillet mellem Psykiatrien i Region Syddanmark og Kolding Kommune.

- Vi har haft et godt og konstruktivt samarbejde med Kolding Kommune. Vi har ping-ponget frem og tilbage med idéer til hinanden, der har skabt en grobund for, at vi kunne udvikle og tænke mere kreativt.

Også formanden for socialudvalget i Kolding Kommune, Hans Holmer, er glad for den anerkendelse, som Låsbyhøj får.

- Hver gang jeg kigger på Låsbyhøj, bliver jeg stolt. Det gør jeg, fordi bygningen for mig står som et smukt historisk symbol på, at vi i Kolding tager et socialt ansvar og gerne går forrest på det område. Og jeg bliver stolt over, at det er lykkes os at samle tilbuddene til udsatte borgere i smukke rammer på Låsbyhøj i samarbejde med Region Syddanmark. Det er et stort skridt i den rigtige retning, når vi gerne vil sætte forebyggelse og samarbejde mellem region og kommune højt på dagsordenen.

I Låsbyhøj har man samlet Lokalpsykiatri Kolding samt seks kommunale tilbud i form af Socialpsykiatrien, Alkohol- og stofbehandling, Ungekontakten, Børnefamiliehuset og behandlingstilbuddet Revanche.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Oktober 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31