Mange virksomheder får ikke den økonomiske støtte, de reelt har ret til. For de kan få store tilskud til deres medarbejderes efteruddannelse.
Men af forskellige årsager får de ikke søgt om refusion fra den kompetencefond, de ellers er medlem af.
Og som gladelig dækker to ugers efteruddannelse om året til hver enkelt ansat.
Sådan lyder erfaringen hos Ulrich Lassen, som er chefkonsulent hos IBA Erhvervsakademi Kolding. Han står for karriererådgivning, og hvert eneste år besøger han massevis af landsdelens virksomheder, som ikke får ansøgt om støtte fra den kompetencefond, de selv indbetaler til.
-Alle burde udnytte muligheden for at søge midler fra deres kompetencefond. Men det gør de ikke. Og derfor ligger der virkelig mange ubrugte midler i kompetencefondene. En af grundene er, at mange oplever, at der er så mange regler at opfylde, at det kan være svært at få udfyldt en ansøgning korrekt, fortæller Ulrich Lassen, der hjælper virksomheder med at kortlægge de ansattes ønsker til efteruddannelse.
Overblikket omfatter også, hvor meget der kan søges i refusion fra en kompetencefon.
En af de virksomheder, han har besøgt, er møbelvirksomheden Lifetime i Højer. Og i den sønderjyske virksomhed er det en meget tilfreds direktør, Keld Nielsen, som i dag glæder sig over, at han har fået ansatte, der fra en kant har fået tanket ny viden – og med fuld støtte fra Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond, som virksomheden i forvejen betaler til.
Efteruddannelse har værdi både for medarbejderne og for virksomheden.
-Og det er klart, at med støtte fra kompetencefonden er det overkommeligt for os at få sendt folk på den efteruddannelse, de ønsker, fortæller direktør Keld Nielsen fra Lifetime.
Virksomheden ligger Højer og producerer møbler til børn og unge.