Artikel filtreret på dato: Onsdag, 20 Februar 2019

Seguro Management, der ejer det tidligere hospital på Engstien, ønsker at omdanne bygningen til at kunne rumme omkring 50 boliger, erhverv og den daginstitution, der allerede ligger på adressen. Derudover ønsker ejeren at bygge nye etageejendomme på Engstien med plads til cirka 80 boliger.

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget sender et forslag til en lokalplan for Engstien i høring den 20. februar og fire uger frem. Forslaget skal bane vej for omkring 130 nye boliger tæt på Kolding midtby. Det er ejeren af den historiske hospitals-bygning, Seguro Management, der ønsker at omdanne de bevaringsværdige bygninger på Engstien til at kunne rumme cirka 50 boliger, erhvervsformål og børnehaven Ved Åen, der allerede har adresse i den gamle hospitalsbygning. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Med den nye lokalplan bliver der også plads til to nye bebyggelser i op til fire etager med omkring ca. 80 boliger. De nye byggerier skal placeres nord og sydøst for det eksisterende byggeri, og lokalplanen skal sikre en fin arkitektonisk sammenhæng til de historiske bygninger.

- Det er et rigtigt spændende projekt, som ejeren af det gamle hospital har på tegnebrættet, og det passer rigtig godt ind i vores bestræbelser på at etablere flere boliger i bymidten, siger formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh og glæder sig samtidig over, at der nu kommer liv i den smukke, gamle ejendom på Engstien.

P-pladser og trafik

Med ca. 130 nye boliger, virksomheder og børnehaven er der selvfølgelig fokus på parkeringskapaciteten på stedet, og lokalplanforslaget fastlægger derfor 35 procent af områdets p-pladser til dobbeltudnyttelse, hvor områdets beboere kan bruge p-pladserne om aftenen og natten, mens virksomheder kan benytte pladserne i dagtimerne.

- Vi har også fokus på trafikafviklingen i området og planlægger at anlægge nye stier, der kan anspore til, at beboerne i området i højere grad benytter sig af at cykle eller gå i stedet for at tage bilen, fortæller Birgitte Kragh.

Adgang til området med bil kommer som i dag til at ske via to indkørsler fra Engstien via Ålykkegade. På sigt anbefaler By- og Udviklingsforvaltningen, at krydset Ålykkegade/Vestre Ringgade udbygges.

Lokalplanforslaget kan ses på kolding.dk/lokalplaner. Har du bemærkninger til forslaget, skal du sende det til By- og Udviklingsforvaltningen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 20. marts.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 20 Februar 2019

Mindre kø på motorvejen

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), folketingskandidat og byrådsmedlem i Kolding, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Forsinkelser i trafikken er både irriterende og dyre, det koster danskerne op mod 20 milliarder årligt at holde i kø. Derfor bør de kommunale redningsberedskaber have mulighed for at rydde op på et skadested, de er jo alligevel tilstede.

Det er det en klar prioritering, at oprydningsarbejdet efter en trafikulykke kommer i gang hurtigst muligt, derfor er det oplagt at redningsberedskaberne får den opgave. Men loven giver ikke mulighed for dette, da opgaven falder udenfor beredskabets opgaveråderum. Det kommunale redningsberedskab har en rolle i den såkaldte akutfase, som typisk er det tidsrum, hvor skaden fortsat udvikler sig, eller hvor der er risiko for, at en ny akutfase kan opstå.

Så snart situationen ikke længere befinder sig i akutfasen, vil redningsberedskabets rolle være overstået, da der ikke er lovhjemmel til at gøre mere. Dermed overdrages ansvaret for skadestedet til en anden relevant myndighed, der måske først skal have tilkaldt assistance til oprydningen. Dermed kan oprydningsprocessen hurtigt trække i langdrag.

Jeg mener at det skal være muligt at lave en ”marchvej”, hvor forulykkede køretøjer kan trækkes til side, og gøre plads til trafikken. Hvis det gøres uden foregående aftale, kan beredskabet ende med at stå med at skulle betale omkostningerne ved indsatsen, da skadevolders forsikringsselskab vil kunne pege på den manglende lovhjemmel.

Så selvom beredskabet er på stedet, må de ikke hjælpe med oprydningen – også selvom det ville spare en masse tid for borgerne, der sidder og venter på at kunne komme videre! Det skal da laves om.

Udgivet i Læserbreve

Tøjbutikken for plus size-kvinder lancerer nu et nyt brand.

Indtil nu har curvede kvinder som regel haft et begrænset udvalg til rådighed, når garderoben skal fornys. Hos plus size-tøjbutikken Zizzi i Kolding Storcenter mærker man en stigende efterspørgsel på detaljerigt design blandt kunderne.

Det imødekommes nu med et nyt brand, ZAY, der er målrettet den stilsikre og modebevidste forbruger, som ønsker et feminint design med bohemedetaljer.

- Flere og flere af vores kunder ønsker at udfordre både sig selv og den traditionelle opfattelse af plus size-mode. Kollektionen fra ZAY giver kunderne mulighed for at få tøj med masser af detaljer, som kan inspirere kvinderne, der ved, hvad de vil have, siger butikschef hos Zizzi, Iben Bojsen, i en pressemeddelelse.

I følge Iben Bojsen er der efterspørgsel efter et større udvalg af brands og varer.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 20 Februar 2019

Masterclass med Eske Kath

Undervisere i billedkunst får en helt unik og sjælden chance for at lære af den kendte kunstner Eske Kath på kunst- og designmuseet Trapholt.

Eske Kath, der for tiden er aktuel i Trapholts store udstilling ’Den Fundamentale Usikkerhed’, giver masterclass for undervisere af børn, unge og studerende. Eske Kath vil undervise i kunstnerisk proces og billedkunst. Det skriver Trapholt i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne give undervisere i billedkunst en unik chance for at komme helt tæt på en af vor samtids store kunstnere; og lære af hans processer til egen brug og undervisning, fortæller Karen Bech, formidlingsudvikler samt kunst- & designlærer på Trapholt.

Dagen begynder i udstillingen "Eske Kath – Den Fundamentale Usikkerhed," hvor Eske Kath gennem en rundvisning introducerer deltagerne til sin kunstneriske proces. Derefter skal deltagerne selv prøve nogle af Kaths arbejdsprocesser af i Trapholts værksteder med henblik på at skabe egne værker. Eske Kath vil fortælle om sit arbejde og guide gennem processerne såvel som vejlede i skabelsen af værkerne.

- Deltagerne får masser af inspiration til de kreative undervisningsforløb de efterfølgende har med deres egne elever, fortæller Karen Bech, der glæder sig over, at Eske Kath har indvilget i, at komme til Trapholt og give sine viden og erfaring videre.

Masterclass finder sted på Trapholt lørdag d. 23. marts kl. 10-15. Udstillingen ’Den Fundamentale Usikkerhed’ kan ses på Trapholt frem til 24. november.

Læs mere om blandt andet tilmelding på www.trapholt.dk.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 20 Februar 2019

Formand stopper efter seks år

Efter seks år på posten genopstiller det nuværende formand ikke igen.

Formand for Kolding Handicap Idræt (KHI), Ruben Beck Madsen, har efter seks år på posten valgt at stoppe. Han genopstiller ikke som formand ved foreningens generalforsamling den 20. marts:

- Jeg har valgt at stoppe på grund af mere tid til familien og min dejlige søn, som lige er blevet 1 år. Men måske vender jeg tilbage en dag, fortæller Ruben Beck Madsen til Kolding Netavis.

Beslutningen er taget efter nøje overvejelser.

Ruben Beck Madsen sender en tak til bestyrelsen i KHI - for et godt samarbejde gennem årene:

- I de seks år jeg har været formand, har vi lavet MoveAthon, fået ny hjemmeside, ny foreningsvideo, lavet foreningsudvikling, vundet medaljer i både hockey & boccia, arrangeret stand-up for en god sag, fået nye ambassadører og meget mere. Tak for dem der har gjort det muligt, at vi kunne stable det på benene. Tak til alle medlemmerne, sponsorer, de der har givet donationer, til støttemedlemmer og mange andre. Uden jer, var der ikke noget der hed KHI.

Kolding Handicap Idræt kan i øvrigt fejre 40 års jubilæum i 2021.

Udgivet i Kolding