Artikel filtreret på dato: Fredag, 13 December 2019

En bilist kørt bragede fredag aften ind i et hus i Gravens mellem Kolding og Egtved.

En kvinde og to børn er kørt på sygehuset efter en bilist fredag aften ved 20-tiden bragede ind i et hus på Bramdrupvej i Gravens mellem Kolding og Egtved:

- Bilisten stak af fra stedet, men er nu anholdt, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhardt, til Kolding Netavis.

Føreren af bilen valgte at stikke af fra stedet. I følge politiet blev han samlet op af en bilist. Men senere fredag aften blev manden anholdt.

Husets kvindelige beboer er kommet lettere til skade, mens børnene er kørt på traumecentret.

Huset har fået alvorlige skader, der er i fare for at styrte sammen.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Syddanmark

En lokalplan sendes i offentlig høring.

Campingpladsen og parkeringsarealet ud til Vonsildvej i Vonsild kan snart være fortid.

Kolding Hallerne vil gerne forbedre faciliteterne og øge kapaciteten. Desuden skal der etableres grønne områder.

Der er udarbejdet en lokalplan for området. Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af kommuneplanens målsætninger om byudvikling og byomdannelse af erhvervsområdet Kolding Syd og etableringen af et større sammenhængende idrætsområde med afsæt i de nuværende Kolding Hallerne.

Som et led i denne proces forventes campingpladsen i Vonsild at flytte ud af erhvervsområdet og lokalplanen er derfor udarbejdet for at muliggøre en ændret anvendelse af området i overensstemmelse med kommuneplanens målsætning.

Formålet med lokalplanen er at fastlægge rammerne for en omdannelse af området til parkering, færdselsareal, park- og haveanlæg samt til idrætsanlæg. Udlæg af området til parkering er med til at øge tilskuerkapaciteten og forbedrer tilgængeligheden for tilskuere, idrætsudøvere og medarbejdere i Kolding Hallerne, lyder det i referatet fra Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.

Lokalplanen skal desuden sikre etablering af grønne arealer og beplantning i området samt sikre, at der ved anlæg og bebyggelse tages hensyn til en mindre sø i området, der er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens § 3.

Det er ikke oplyst, hvor Vonsild Camping flytter hen.

Udgivet i Kolding

Intern uoverensstemmelse har fået skraldemændene til at nedlægge arbejdet.

Skraldemændene fra Meldgaard Miljø A/S har nedlagt arbejdet fredag i hele Kolding Kommune.

Arbejdsnedlæggelsen skyldes en intern uoverensstemmelse i Meldgaard Miljø A/S. Borgere, der normalt får hentet affald om fredagen, får derfor ikke hentet affald i dag.

Borgere, der har ekstra affald, kan komme det i en klar sæk og stille den frem ved siden af affaldsbeholderen, når skraldemanden kommer igen.

Redux – Affald og Genbrug er i tæt dialog med Meldgaard Miljø A/S om, hvornår arbejdet bliver genoptaget, oplyser Kolding Kommune.

Udgivet i Kolding

Også den kollektive trafik bliver berørt af besparelser i forbindelse med kommunens stramme budget for 2020.

Det bliver lidt dyrere at tage en flextur, og en række busafgange med ingen eller meget få passagerer bliver sløjfet. Til gengæld kommer der to nye afgange fra Kolding til Jordrup og et nyt flex-tilbud, som specielt er tiltænkt kørsel til tyndtbefolkede dele af kommunen.

På mødet i Teknik- og Klimaudvalget 11. december besluttede politikerne at spare sammenlagt 1,080 mio. kr. på den kollektive trafik. De fleste ændringer blev vedtaget i enighed, men SF stemte imod seks af besparelserne.- Vi har gået den kollektive trafik igennem med en tættekam. Vi nedlægger ingen ruter, men vi har fundet en række afgange på en række lokale ruter og skoleruter med meget få passagerer. Derudover sætter vi fra nytår taksten for flexture op, så prisen bliver den samme som i flertallet af de øvrige Sydtrafik-kommuner, fortæller Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget, i en pressemeddelelse.

Takststigningen træder i kraft fra nytår. Her hæves prisen på de fleksible flexture fra 4 kr. pr. km til 5,5 kr. pr. km. Ændringerne af køreplanerne for en række lokale ruter og skoleruter kommer først til at gælde, når Sydtrafiks nye køreplaner træder i kraft i slutningen af juni 2020.

Flexture i stedet for tomme busser

Beslutningen om at nedlægge en række afgange er baseret på passagertællinger foretaget tidligere på året. Her blev der på enkelte ruter slet ikke registreret nogle passagerer, men der på andre var meget få.

- I en tid med pres på økonomien kan vi ikke forsvare at have tomme busser kørende i rutefart – og slet ikke i forhold til miljøet og den grønne omstilling. De få borgere, som har brug for kørsel på de tidspunkter, hvor vi nu fjerner en afgang, henviser vi i stedet til at bestille en flexplus- eller en flextur, oplyser Jakob Ville.

To nye initiativer

En del af besparelserne bruger politikerne på at styrke den kollektive trafik på to områder:

Når den nye køreplan træder i kraft til sommer, får rute 510 to nye eftermiddagsafgange fra Kolding til Jordrup på hverdage. Med de nye afgange ønsker politikerne at undersøge, om der er behov for bedre kollektiv trafik for specielt unge, der bor i Jordrup og går i skole i Kolding.

Et nyt flex-tilbud introduceres i løbet af foråret. Plustur hedder det nye koncept. Plustur er flextrafik, som kan benyttes, når bussen eller toget ikke kører hele vejen. I starten af det nye år bliver der informeret i detaljer om det nye tilbud, som er billigere end flextrafik.

Disse busafgange bliver berørt

I nedenstående oversigt kan du se, hvilke afgange der bliver berørt, når den nye køreplan træder i kraft fra slutningen af juni måned. De fleste ændringer blev vedtaget af et enigt udvalg, men SF som nævnt i oversigten stemte imod seks af punkterne:

Rute 252 (Kolding Ødis Bramdrup – Vandrup): To afgange om formiddagen på hverdage sløjfes (kl. 8.41 fra Kolding og kl. 9.40 fra Vamdrup). SF stemte imod

Rute 253 (Kolding - Lunderskov): To afgange om eftermiddagen på hverdage sløjfes (kl. 16.15 fra Lunderskov og kl. 16.45 fra Kolding). SF stemte imod.

Rute 257 (Egholt - Jordrup – Lunderskov): Seks afgange hhv. formiddag og eftermiddag på hverdage sløjfes (kl. 8.10 fra Jordrup, kl. 8.27 fra Lunderskov, kl. 12.02 Lejrskov, kl. 12.21 fra Jordrup, kl. 16.40 fra Jordrup og kl. 17.01 fra Lunderskov). SF stemte imod

Rute 257: Ingen kørsel i uddannelsesinstitutionernes ferier. SF stemte imod

Skolerute 510 (Fynslund - Lejrskov - Jordrup): En afgang om eftermiddagen på skoledage sløjfes (kl. 16.14 fra Fynslundskolen). SF stemte imod. Der indsættes to ekstra eftermiddagsafgange fra Kolding til Jordrup på hverdage. SF stemte imod.

Skolerute 520 (Ødis – Højrup – Stepping – Hjerndrup – Christiansfeld): En afgang om eftermiddagen på skoledage sløjfes (kl. 16.51 fra Stepping)

Skolerute 521 (Christiansfeld – Stepping – Tågerup – Frørup - Christiansfeld): En afgang om eftermiddagen på skoledage sløjfes (kl. 16.27 fra Christiansfeld)

Skolerute 537 (Lunderskov – Gelballe – Skanderup – Skanderup – Hjarup Forbundsskole): En afgang om eftermiddagen på skoledage sløjfes (kl. 15.55 fra Lunderskov)

Skolerute 538 (Lunderskov – Vamdrup – Ødis): Fire afgange hhv. morgen og eftermiddag på hverdage sløjfes (kl. 6.12 fra Vamdrup, kl. 6.20 fra Vamdrup, kl. 16.00 fra Ødis og kl. 16.10 fra Lunderskov). SF stemte imod.

Udgivet i Politik
Fredag, 13 December 2019

Erik Brandt har solgt huset

Nu kan Erik Brandt vinke farvel til Møn.

Den firelængede bindingsværksgård, som mode- og erhvervsmanden i sin tid købte med hustruen Margit Brandt, er blevet solgt, skriver boligsitet Boliga.dk.

Den 140 kvadratmeter store bolig fra 1875 har været udbudt til salg af flere omgange i løbet af årene , men denne gang skulle der kun omkring to måneder til, før en handel gik igennem.

Hammerslaget endte på lige præcis 1,4 millioner kroner, som også var det, den sidste udbudspris lød på.

Det betyder, at de nye købere nu kan rykke ind på adressen i det stråtækte hus, der ligger på en 4.465 kvadratmeter stor grund ikke langt fra naturseværdigheden Møns klint.

Over gennemsnittet

Den endelig pris på gården, som Brandt fik i hus, svarer til en kvadratmeterpris på lige præcis 10.000 kroner - og det er altså en smule mere end, hvad villaerne i området normalt bliver handlet til. Det viser tal fra Boliga.dk.

I Stege - den primære by på Møn, hvor modemandens nu tidligere bolig ligger - ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på husene nemlig på omkring 8.600 kroner, hvis man ser på handlerne i det første halve år af 2019.

Erik Brandt skabte sammen med hustruen modehuset Margit Brandt Design, hvor han tog sig af forretningsdelen.

Parret var sammen i næsten 50 år, hvor de ikke bare var velkendte ansigter i den danske modeverden, men også som jetsettere og provokatører.

Margit Brandt gik bort i 2011. Sammen har de døtrene Emilie og Julie Brandt.

Udgivet i Kendte

Venner og familie tog fusen på para-atleten Tobias Thorning Jørgensen fra Hejlsminde Rideklub, da han onsdag blev hyldet med taler og honningkager i rådhussalen.

Tobias Thorning Jørgensen var noget overrasket, da han kom ind i byrådssalen i Kolding onsdag eftermiddag. Han anede intet om, at han skulle hyldes af venner, familie og borgmester Jørn Pedersen, men troede, han skulle til et møde i kommunen, oplyser Kolding Kommune.

- Jeg blev totalt overrasket og vidste ikke, hvad jeg skulle sige, fortæller en glad Tobias Thorning Jørgensen om den overraskende drejning, dagen pludselig tog.

Den 19-årige paradressur-rytter fra Hejlsminde Rideklub blev hyldet for et fantastisk 2019, hvor han blandt andet med landsholdet har vundet to gange individuelt EM-guld og EM-bronze i holdkonkurrencen. Og så er han for nyligt blevet nomineret til prisen ”Årets fund” af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politikken. En eftertragtet pris der uddeles i slutningen af december.

De fornemme placeringer blev fejret med taler og honningkager til ære for det unge talent.

- Det er en kæmpe motivation og støtte, at både venner og familie og også kommunen går ind og støtter mig. Det er helt fantastisk. Man kan komme langt med hårdt arbejde, men man skal også have baglandet med sig, mener Tobias Thorning Jørgensen.

Næste mål for Tobias er PL i Tokyo i 2020, hvor han går efter en topplacering.

Udgivet i Sport