Artikel filtreret på dato: Torsdag, 04 Oktober 2018

Torsdag, 04 Oktober 2018

Direktør takker af efter 12 år

Dynevirksomheden Dykon A/S i Lunderskov skal nu finde en ny administrerende direktør.

Efter 12 år takker dynefabrikken Dykon A/S' administrerende direktør Peter Bøgh Petersen af.

- Efter mange gode år i virksomheden har jeg brug for en timeout - jeg mener det er det rigtige tidspunkt nu. Med Erhvervsinvest som ny hovedaktionær, er der et stærkt udgangspunkt for at bygge videre på de seneste års gode udvikling, fortæller Peter Bøgh Petersen i en pressemeddelelse.

Dyner og puder siden 1947

Dykon har produceret dyner og puder siden 1947. I dag er Dykon en moderne, innovativ og solid virksomhed fokuseret på naturfyldsdyner og -puder af høj kvalitet fremstillet på egen fabrik i Lunderskov. Både nationalt og internationalt er Dykon en væsentlig aktør med sine seks brands: Ringsted Dun, Danica, Flora Danica, Sirius, Engmo Dun og Bergen Dun.

Virksomheden har de seneste år været igennem en positiv udvikling som følge af et stort fokus på automatisering og effektivisering af produktionen, samt et øget salg af egne brands i eksisterende og nye markeder.

I april 2018 blev Erhvervsinvest ny hovedaktionær i virksomheden og Thomas Marstrand Managing Partner i Erhvervsinvest oplyser, at bestyrelsen har iværksat en proces for at finde en ny administrerende direktør. Mens rekrutteringsprocessen er i gang, vil tidligere ejer og nuværende medaktionær Camilla Birkegaard indtræde som midlertidig administrerende direktør.

Udgivet i Lunderskov
Torsdag, 04 Oktober 2018

Stig Rossen giver julekoncert

Sangeren Stig Rossen giver tre julekoncerter samme dag. Der er udsolgt til den ene af koncerterne.

I december vender Stig Rossen traditionen tro tilbage til Kolding for at give sin populære julekoncert. En tradition, der startede i Brændkjærkirken i 1996. Stig Rossens julekoncerter har fra starten været arrangeret af Kolding Flisepudser Laug af 1985, og de seneste år har der været over 30 årlige koncerter i kirker, haller, teatre og musikhuse.

I år foregår julekoncerten den 8. december i Brændkjærkirken i Kolding. Der er allerede udsolgt til koncerten klokken 15, mens der stadig er billetter til koncerterne klokken 17.30 og 20.

Ultimativ jul

Det er ultimativ jul, der indhyller Stig´s julekoncerter med traditionelle og elskede sange - mest fra Danmark, men passende krydret med de bedste fra udlandet. I 1997 kom cd´en ”Julelys” på gaden. Første skæring på cd´en er ”Det kimer nu til julefest” og netop det traditionelle billede med den mest julede af alle julesalmer fra den danske sangbog understreger den stemning, som Stig ønsker at frembringe til koncerterne.

- Flisepudserne vil som tidligere år uddele donationer til gode formål i Kolding inden hver koncert, fortæller oldermand Otto Skak i en pressemeddelelse.

Stig Rossen har sædvanen tro en gæstesolist med til julekoncerten. I år er det Andrea Lykke Oehlenschlæger. Hun er en ung pige på 20 år fra Ringkøbing, og har sunget siden hun var barn. Hun har også spillet til mange arrangementer og mindre koncerter igennem årene. Da hun startede i Ringkøbings Big Band, voksede drømmen om at få en sangkarriere, og efter gymnasiet valgte hun at flytte til København for at udleve sin drøm.

Andrea Lykke Oehlenschlæger har sunget sammen med blandt andet The Antonelli Orchestra, Mads Langer, Simon Kvamm fra bandet Nephew og hun har også optrådt for Dronning Margrethe.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 04 Oktober 2018

Næste skridt væk fra ghettolisten

Der er politisk enighed om, at Kolding skal væk fra ghettolisten.

Næste konkrete skridt bliver taget i begyndelsen af uge 41, hvor der over tre dage afholdes tre arrangementer i området omkring Skovparken i Kolding, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Arrangementerne skal synliggøre de mange muligheder der er for beskæftigelse, både hvad angår fritidsjob, uddannelse og ordinær beskæftigelse. Virksomhederne skal få øjnene op for det potentiale der er for at rekruttere medarbejdere og lærlinge i både Skovparken og Munkebo. Beboerne får samtidigt præsenteret en lang række muligheder – lige uden for hoveddøren – både når det drejer sig om uddannelsessteder og virksomheder.

- Vi omdanner hele den store p-plads foran centret i Skovparken til en markedsplads, hvor alle kan suge information om alt med job og uddannelse. Vi har en lang række uddannelsesinstitutioner med, man kan snakke valg af uddannelse, prøve kræfter med de forskellige uddannelser, få gode råd til, hvordan man gør dig selv lækker på jobmarkedet og surfe efter et fritidsjob eller måske en elevplads, fortæller formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Poul Erik Jensen og næstformand for Børn- og Uddannelsesudvalget, Hanne Dam, samstemmende.

- Vi har også en af vores jobdates, med rigtig godt tilslutning og endelig har borgmesteren inviteret til morgenmad sammen med Business Kolding, hvor virksomheder kan komme ind og få inspiration og måske svar på spørgsmål om hvordan vi kan udnytte arbejdskraften.

Mandag den 8. oktober starter arrangementerne med en Uddannelses- og fritidsjobmesse. Den er for 9. og 10. klasses elever fra områdets folkeskoler samt deres forældre de første timer, herefter for ledige hvor opkvalificering eller uddannelse kan være den rette vej videre ud af ledighed. Alle Koldings ungdomsuddannelser er med, og flere virksomheder stiller op med grej hvor der er mulighed for at komme ind og opleve hvad en CNC drejebænk er og meget andet spændende udstyr, som man kan komme helt tæt på.

Næsten 300 elever får herved mulighed for at komme tæt på de enkelte uddannelser, møde virksomheder og vigtigst af alt, få prøvet noget af med hænderne fremfor at læse om det i en folder.

Tirsdag den 9. oktober er der ”Morgenmad med borgmesteren” Morgenmaden er et møde mellem lokale virksomheder og Koldings borgmester Jørn Pedersen. Her vil der være mulighed for at få en dialog om hvordan områdets beboere i højere grad kan blive svaret på virksomhedernes behov for arbejdskraft – med afsæt af et meget konkret eksempel på hvordan det kan lykkes. Det er Sparekassen Kronjylland, der lægger lokaler til og dækker op til morgenmad.

Onsdag d. 10. oktober arrangeret en jobdate, hvor mere end 20 virksomheder stiller op med jobs og er klar til at møde ledige og få snakket om muligheder for at komme i job. Der er mange forskellige brancher og jobtyper med, virksomheden Nowocoat lægger lokaler til hvor mere end 150 ledige får mulighed for at komme tættere på det næste job.

Det er Kolding Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning der i samarbejde med andre relevante aktører står sammen om arrangementet, blandt andre Business Kolding, Byliv Kolding, Ungdommens Uddannelsesvejledning, Ungdomsskolen, Ungekontakten samt Børne- og Uddannelsesforvaltningen.

Udgivet i Kolding

Danskerne er ikke gode til at holde til højre. Det irriterer andre bilister og skaber farlige situationer på vejene. Nu tilbyder Vejdirektoratet bilisterne hjælp af en særligt udviklet robotpsykolog, så de kan ændre på deres kørevaner.

Hvorfor er det så svært for os at huske at dreje rattet mod højre og trække ind, når der er plads på motorvejen? Det vil Vejdirektoratet få bilisterne til at overveje ved hjælp af en robotpsykolog - en såkaldt chatbot - der inviterer trafikanter til at hoppe på den virtuelle briks og konfronterer dem med deres trafikvaner.

- De fleste bilister mener ikke, at deres kørsel generer andre i trafikken, men det kan vi se, at den gør. Vejdirektoratets stikprøver viser, at selv et lille antal bilister, der ikke holder til højre, kan være til stor gene for mange andre bilister bag dem. Samtidig kan der opstå farlige situationer, hvis bilister kører for tæt på hinanden eller føler sig fristet til at overhale indenom, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

- Der er en uoverensstemmelse mellem, hvordan vi opfatter vores egen kørsel, og hvordan andre oplever den. Derfor prøver vi ved hjælp af en ny chatbot at få bilisterne til at reflektere over, hvordan de færdes i trafikken. Vi håber, at mange vil opdage, at deres argumenter for ikke at holde til højre faktisk er uholdbare, hvis de tænker nærmere over det, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Chatbot’en findes på Vejdirektoratets hjemmeside og Facebookside, hvor den er klar til at diskutere trafikvaner, over morgenkaffen. Og når bilisterne sætter sig ud bag rattet i den virkelige verden, vil de møde skilte langs motorvejen på udvalgte strækninger, der igen vil minde dem om at holde til højre. Vejdirektoratet vil desuden uddele magnetstreamers, så bilister der har lyst til det, selv kan formidle budskabet om at holde til højre til andre bilister.

Fakta

• Stikprøver viser, at hver gang der er en bilist, der ikke holder til højre, går det i gennemsnit ud over to andre bilister. På en delstrækning på 22 km kan der dagligt være op imod 1800, der bliver fanget bag bilister, der ikke holder til højre.

• En Megafonmåling fra 2017 viser, at 89 % af bilisterne opfatter sig selv som hensynsfulde i trafikken, men kun 40 % mener, at andre viser hensyn til dem i trafikken.

• Skilte med ’Hold til højre’ og ’Det er det modsatte af venstre’ vil kunne ses på følgende motorveje i kampagneperioden:
o M20 Vestmotorvejen imellem frakørsel 36 og 37
o M40 Fynske Motorvej imellem frakørsel 54 og 55
o M60 Østjyske Motorvej imellem frakørsel 54 og 55
o M11 Holbækmotorvejen imellem frakørsel 15 og 16
o M70 Nordjyske Motorvej imellem frakørsel 32 og 33

• Kampagnen lanceres i uge 40 og strækker sig over to uger.

Udgivet i Syddanmark
Torsdag, 04 Oktober 2018

Dragefestival på Skamlingsbanken

Himlen over Skamlingsbanken bliver fyldt med små og store drager, når Naturpark Lillebælt inviterer til drageevent.

Naturpark Lillebælt inviterer alle børn og voksne til at komme ud og nyde vinden, sætte sin egen drage op, låne en drage eller selv bygge en drage af de genbrugsmaterialer, som står til rådighed for alle de kreative dragebyggere, der kommer forbi.

- I Naturpark Lillebælt har vi fokus på bæredygtighed og miljø og derfor synes vi, at det er en god lejlighed til at vise, at man kan lave fine drager af genbrugsmaterialer i stedet for nødvendigvis at skulle anskaffe sig nyt, fortæller formand for Naturpark Lillebælt og byrådsmedlem i Kolding, Eea Haldan Vestergaard, der selv kommer forbi Skamlingsbanken og deltager i drageeventen.

Nyd udsigten fra Naturparkens højeste punkt

Arrangementet foregår på Skamlingsbanken ved Lillebælt, hvor der er masser af plads til at lade dragerne stige til vejrs. Skamlingsbanken er Naturpark Lillebælts højeste punkt med sine 113 meter over havet, hvor man kan nyde den smukke udsigt ud over bæltet og synet af dragerne på himlen.

Man kan også møde Naturparks Lillebælts naturvejledere og få en snak med Eea Haldan Vestergaard, der fortæller mere om naturparken og alt det, du kan opleve Naturpark Lillebælt.

Du kan også høre mere om planerne for Skamlingsbanken og få inspiration til en gåtur ud i det storslåede landskab på egen hånd. Adressen er Skamlingsvejen 123, 6093 Sjølund. Tilmelding er ikke nødvendig, og det er gratis at deltage.

Dragefestivalen finder sted onsdag den 17. oktober fra klokken 13-16.

Udgivet i Christiansfeld
Torsdag, 04 Oktober 2018

AMU tilbyder nyt kursus

AMU gør virksomheder og medarbejdere klar til it og digitalisering.

AMU Syd udbyder snart et nyt kursus, som skal gøre medarbejdere i industrien bedre til at håndtere it og digitalisering.

AMU-kurset hedder 'Intro til digitalisering - produktionsmedarbejdere' og varer fem dage.

Kurset er med til at styrke danske produktionsvirksomheders mulighed for at udnytte it og digitalisering.

- Det er helt afgørende, at danske produktionsvirksomheder er i top, når det gælder it og digitalisering. Det er et af de vigtigste parametre, når vi taler konkurrencedygtighed i forhold til andre lande. Derfor er det meget positivt, at en af vores lokale skoler bakker op og udbyder kurset, siger Charlotte Lynge, HR Partner hos Rockwool Nordics i Vamdrup.

Lærer at bruge digitale enheder

På kurset lærer deltagerne blandt andet at bruge digitale enheder som tablet, terminaler og operatørenheder som naturlige værktøjer i produktionen. Desuden er der fokus på, hvordan produktionsdata bliver opsamlet, lagret og anvendt.

- Det nye AMU-kursus for produktionsmedarbejdere har stor værdi for de af vores medlemmer, som arbejder eller gerne vil arbejde i industrien. Det giver en grundlæggende viden om arbejdet med it og digitalisering og kan også skabe grundlag for, at den enkelte dygtiggør sig med flere kurser inden for området eller måske endda en hel erhvervsuddannelse, siger Peter Andersen, formand for 3F Kolding.

AMU-kurset er udviklet af Industriens Uddannelser og udbydes to gange af AMU Syd i efteråret med start den 22. oktober og 26. november.

Udgivet i Kolding