Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 30 Oktober 2018

Ved branden mandag morgen i Vamdrup handlede 90-årig kvinde lige efter bogen, fortæller brandfolk.

Dagen derpå - efter branden i en lejlighed i Nørregade i Vamdrup - har 90-årige Mary Kvolsbæk Korff det efter omstændighederne godt. Boligen i ejendommen på Nørregade 27 blev raseret ved branden, skriver netavisen Sebro Press.

Hendes søn, Ernest Korff, som hurtigt kom til stede ved branden, fortæller til Sebro Press, at ilden var opstået, fordi Mary Korff om aftenen havde anbragt en varmepude i en stol i soveværelset for at få lunet en smule op, inden hun skulle i seng.

Da hun senere gik ind for at se til puden, lugtede det lidt svedent i rummet. Og for en sikkerheds skyld trak hun stikket ud til varmepuden og gik ind i stuen og lagde sig til at sove på en sofa.

Soveværelset stod i flammer

Men heldigvis vågnede Mary Korff. Og da hun fik døren lukket op til soveværelset stod hele rummet i flammer. Hun lukkede resolut døren til værelset og forsøgte også at få ringet til 112. Med der gik lidt tid, fordi hun midt i det hele ikke kunne finde sine briller. Derefter valgte hun at bringe sig i sikkerhed uden for huset, fortæller Ernest Korff til Sebro Press.

Næsten samtidig, klokken 05.48 mandag morgen, modtog politiets 112-alarmcentral et opkald fra en nabo, som var vågnet ved noget spektakel. På tidspunktet brændte det så voldsomt, at der væltede sort røg ud fra huset og vinduerne sprang på grund af varmen.

Naboen ilede hurtigt til og tog sig af Mary Korff, som han fandt ude i baggården. Og kort efter ankom brandvæsenet fra lokalstationen i Vamdrup. Og heldigvis fik de hurtigt branden under kontrol. Og brandfolkene fortæller, at årsagen til at branden ikke fik større udbredelse skyldes, at Mary Korff resolut lige efter bogen sørgede for at lukke døren ind til det brændende værelse.

Mary Korff blev senere i en tilkaldt ambulance kørt til Kolding Sygehus til rutinemæssig observation for røgforgiftning og undersøgelse for chok, men Ernst Korff fortæller, at hun er kommet hjem, og har det godt efter den dramatiske oplevelse.

Udgivet i Vamdrup

Annette Heick og Mikkel Schrøder fra ”Sound Of Christmas” er klar til at indtage kantiner i Kolding-området.

- Køb 50 billetter til særpris og få besøg af Annette Heick og Mikkel Schrøder fra ”Sound Of Christmas” til en intimkoncert i kantinen, på lageret eller i butikken.

Sådan lyder det fra foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet. Foreningen står tirsdag den 11. december bag juleshowet ”Sound Of Christmas” på Kolding Teater med Annette Heick, Mikkel Schrøder, Maria Lucia og et band på scenen.

Inden det klokken 20 går løs med showet på teatret, er to af de tre medvirkende kunstnere parate til at synge julen ind hos en eller flere virksomheder, som har købt 50 billetter til fordeling blandt medarbejdere, blandt gode kunder eller noget helt tredje. Det er en opgave, de begge ser frem til.

- Vi håber virkelig, at der i Kolding-området er en eller flere virksomheder, som køber 50 billetter, så vi kan komme forbi og skabe lidt julehygge med musik og sang. Vi har lagt op til 20 minutters eksklusiv underholdning sammen med personalet eller kunderne, og vi tror på, at vi alle kan få en rigtig god oplevelse og give julestemningen et skub i den rigtige retning, lyder det samstemmende fra Annette Heick og Mikkel Schrøder i en pressemeddelelse.

For Hospitalsklovne Trekantsområdet er det lidt af en satsning at stå bag en julekoncert, da der er en del af dem i Kolding-området. ”Sound Of Christmas” er dog andet og mere end en julekoncert, nemlig et show, hvor der kommer mange overraskelser, og hvor de tre medvirkende sangere vil fremføre deres helt personlige udgaver af de gamle julesange.

Virksomheder, der kunne tænke sig at få besøg af Annette Heick og Mikkel Schrøder til en intim julekoncert, kan henvende sig til klovneforeningens formand, Geert Madsen, på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på mobil: 4056 6952.

Udgivet i Kolding