Artikel filtreret på dato: Søndag, 28 Oktober 2018

Søndag, 28 Oktober 2018

Kolding var uden internet og tv

Mange måtte undvære både internet og tv, da byen var ramt af et stort nedbrud.

Mange borgere måtte søndag finde på andre ting at lave end at surfe på internettet eller at se tv. Ved 10.30-tiden brød både forbindelsen til internettet og tv ned hos Stofa.

Ved 18.30-tiden har langt de fleste forbrugere igen internet og tv-signal. I følge Stofa er der fortsat problemer omkring Møllevej og Fredensgade.

Nedbruddet startede, at strømmen fra det såkaldte kerneudstyr forsvandt, forklarer Stofa i en meddelelse.

Da strømmen vendte tilbage, skulle noget af udstyret blot genstartes, hvilket bragte halvdelen af kunderne online igen. Desværre viste det sig, at en hovedfordeler krævede udskiftning, hvilket krævede længere tid end beregnet.

Udgivet i Kolding
Søndag, 28 Oktober 2018

Ulv dræber kronkalv

Vamdrup-landmand har mistet en kronkalv. Landmanden er ikke i tvivl om, at det har været en ulv på færde.

Landmand Ole Olsen på Horskærvej nordvest for Vamdrup vågnede søndag morgen op til et skrækkeligt syn - en kronkalv var dræbt i sin fold, skriver TV Syd.

Ole Olsens hustru hørte i følge TV Syd natten til søndag uro fra indhegningen, hvor parret holder kronhjorte. Og søndag morgen blev resterne af kronkalven fundet i folden. Der var blot skind og ben tilbage.

Moderen til kronkalven haltede efter at være blevet bidt i benet - og blev derfor aflivet.

Anden gang en kronkalv bliver dræbt

Ole Olsen har tidligere haft besøg af en ulv. I august sidste år blev en kronkalv således dræbt. Og det blev dengang bekræftet, at en ulv havde dræbt kronkalven.

Landmanden er da heller ikke i tvivl om, at det denne gang er en ulv, der står bag drabet af en kronkalv:

- Jeg er 200 procent sikker på, at det er en ulv, fortæller Ole Olsen til TV Syd.

Udgivet i Vamdrup
Søndag, 28 Oktober 2018

Præsidentinderne

"Præsidentinderne" opføres på Comwell Kolding Teater.

Torsdag den 1. november viser Kolding Teaterforening Det Kongelige Teaters opsætning af Werner Schwabs komedie ”Præsidentinderne”.

Om forestillingen skriver Det Kongelige Teater: ” Selv om lortet er usynligt for de fleste, betyder det ikke, at det ikke eksisterer. Eller at der ikke er nogen, der skal tage hånd om det.”

Tre rengøringskoner i den nederste del af samfundet tørner sammen og punkterer hinandens livsløgne.

”Præsidentinderne” er et sønderrivende råb fra samfundets bund. Europas skraldespand. Et råb der høres endnu i dag. Stykket giver på brutal og humoristisk vis stemme til dem, der bogstavelig talt tager hånd om lortet. Stilen er brutal i sit udtryk. Alt udpensles – og det er stærkt underholdende.

Den østrigske, enfant terrible-dramatiker Werner Schwab har sat et skelsættende aftryk på den europæiske dramatik. Lige nu får hans stykker en renæssance på de europæiske scener.

”Præsidentinderne” er et intenst, modbydeligt og vanvittig morsomt stykke iscenesat af Thomas Bendixen. I rollerne som de tre rengøringskoner ses Kirsten Olesen, Karen-Lise Mynster og Stine Schrøder Jensen.

"Præsidentinderne" kan opleves på Comwell Kolding Teater 1. november klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Udgivet i Kolding