Artikel filtreret på dato: Lørdag, 20 Oktober 2018

Angstforeningen gentager succesen med informationsaften om Aspergers Syndrom og angst.

I dag er angst nærmest blevet en folkesygdom, idet 350.000 er ramt lige nu og hver 5. rammes i løbet af deres liv. Samtidig diagnosticeres stadig flere med den specielle form for autisme som benævnes Aspergers Syndrom.

I inklusionens navn er mange børn med syndromet nødsaget til at skulle være i klasse med op til 28 elever, ligesom mange unge mennesker i Fremdriftsreformens navn oplever større og større pres i uddannelsessystemet. Disse ændrede krav vil de færreste med Aspergers Syndrom være i stand til at honorere, og derfor har mange af dem stort fravær fra skole og uddannelse. I værste fald må disse børn og unge mennesker måtte opgive at gå i skole eller at tage en uddannelse.

Den lokale psykoterapeut Lene Brøndum Madsen indbyder i samarbejde med Angstforeningen til en gratis informationsaften om Aspergers Syndrom og angst. Lene har udover sit speciale i angst også fagligt speciale i Aspergers Syndrom.

Mennesker med Aspergers Syndrom er godt eller endog særdeles godt begavede, og de har mange helt særlige talenter, som vi andre kun kan drømme om. Til gengæld har mennesker med Aspergers Syndrom sociale udfordringer samt fysisk og psykisk ubehag hvis ikke deres særlige behov imødekommes. Mange børn og unge lider under en uerkendt diagnose, og de kan ikke møde op i skole, på uddannelse eller på job.

Lene vil på informationsaftenen fortælle om syndromet samt de kendetegn ved aspergere, som aspergeren selv samt pårørende kan være opmærksomme på. Til informationsaftenen kommer Mie Larsen med Aspergers Syndrom samtidig og fortæller sin historie.

Ung og studerende med Aspergers Syndrom

Mie Larsen, 25 år, læser en kandidat i samfundsfag og dansk på Syddansk Universitet. Hun er lige nu i gang med at skrive sit speciale. Mie fortæller denne aften om udfordringer og fordele ved syndromet, og hvordan hun på grund af en uerkendt diagnose gentagende gange forgæves forsøgte at deltage i undervisningen på universitetet.

Mie valgte efter at have fået diagnosen at gennemføre sit studie via selvstudie, ligesom at hun har særlige vilkår under sine eksaminer. Mie fortæller ligeledes om den kamp, som det kræver hende, at være en ”anderledes” studerende. En kamp som Mie også understreger i sit debatindlæg fra de studerendes avis på SDU ”Rust”.

Aftenen er for alle interesserede dog er tilmelding via mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. nødvendig af hensyn til begrænset antal pladser.

Informationsaftenen finder sted onsdag den 24. oktober klokken 19-21 i Sct. Jørgens Gård i Kolding.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 20 Oktober 2018

Morfinmisbrug er et problem

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem og folketingskandidat, Kolstrup Bygade 4, 6070 Christiansfeld.

Misbrug af medicinen morfin, er ikke et nyt fænomen, dog er det glædeligt at der er rettet fokus mod dette i Fredericia, og de lokale læger der, får undervisning i at håndtere problemerne, på et møde i november.

Men som den lokale-lægeformand i Fredericia udtrykker, så kan man jo starte med at sammenligne, hvor meget de enkelte læger udskriver. Blot for at se om der er markante forskelle. Mon ikke dette ville give mening i Kolding også? Efterfølgende kan man jo passende gøre tilsvarende på nationalt niveau.

Morfin er naturligvis et vigtigt præparat, men når det misbruges, sælges og i den grad bringer borgere på afveje må vi se på lovgivningen. Straffeloven bør både reagere hurtigere og hårdere end den gør i dag hvis det står til mig. Når politiet direkte betragter, at morfin-præparaterne er lige så farlige som hård narko og forhandlernes fortjeneste er meget høj kalder det på politisk indgriben nu.

En af de ting der bekymrer mig personligt, er manglen på politi i gaderne, der er for eksempel ikke længere nogen efterforskningsenhed i de enkelte byer. Og da 2 tredjedele af domsafgørelser i Sydøstjyllands politikreds har gerningssted i Kolding og Fredericia. Og en væsentlig del af kriminaliteten er misbrugsrelateret.

Jeg mener nemlig at vi godt kan komme disse udfordringer til livs hvis vi står sammen. At straffeloven ser forskelligt på morfin og andre hårde stoffer bør der kigges på, men der skal i min optik mere lokalforankret politi til sammen med en grundig gennemgang af lovgivningen.

Udgivet i Læserbreve