Lær at klippe magiske papirklip

Torsdag 19. November 2020 05:25 161
Torben Jarlstrøm Clausen holder jævnligt klippeworkshops i Danmark. Pressefoto. Torben Jarlstrøm Clausen holder jævnligt klippeworkshops i Danmark. Pressefoto.

Til en workshop på Kolding Bibliotek den 1. december kan du gå i H. C. Andersens fodspor og skabe dine egne smukke papirklip. Du bliver kyndigt guidet af papirkunstner Torben Jarlstrøm Clausen.

På workshoppen får du – under Torben Jarlstrøm Clausens vejledning – mulighed for selv at selv at sætte saksen til papiret og forløse dine helt egne klippede eksistenser. Du oplever det allerbedste ved at klippe i papir, nemlig øjeblikket hvor papiret foldes ud og magien opstår. Du kan beholde dit papirklip – eller give det som en personlig julegave.

Der klippes ikke julepynt til workshoppen, men papirklip inden for Torbens finurlige univers. Der er papir og sakse til rådighed til workshoppen, så du skal blot møde op.

Lige nu kan du desuden opleve en udstilling af Torbens arbejde på Kolding Bibliotek, der kan ses frem til workshoppen den 1. december.

Om kunstneren Torben Jarlstrøm Clausen

Torben Jarlstrøm Clausen holder jævnligt klippeworkshops i Danmark, og det er også blevet til flere workshops i Japan og USA.

Torben Jarlstrøm Clausens papirklipunivers er befolket af eksistenser, der tidligere har været opslugt i papiret, hvor de var tynget af deres egne og omgivelsernes begrænsninger:

- Jeg kan fornemme, at figurerne er i papiret, men på det tidspunkt er de triste. De er uforløste og har noget i deres liv, som nager dem. Efter at have fået en hånd fra saksen, er de alle klippet fri og færdes nu glade i vores mangfoldige verden, siger Torben Jarlstrøm Clausen, som fortæller, at netop det er forklaringen på, at alle hans klippede eksistenser smiler og er glade.

Du kan se Torben Jarlstrøm Clausens klippeunivers her.

Workshop både for voksne og børn

Workshoppen foregår i Bryggeriet på Kolding Bibliotek den 1. december klokken 16.00-17.15. Det koster 30 kroner at være med. Køb billet på biblioteket eller på www.koldingbib.dk.

Workshoppen er for voksne og børn. Børn fra 10 år kan deltage selv, og børn fra 7 år kan deltage ifølge med en voksen. Både børn og voksne skal have en billet.