Læserbrev af Cecer Bjørk (SF), byrådskandidat, Jernbanegade 52, 2. tv, 6000 Kolding.
Den 8. marts markerer vi kvindernes internationale kampdag, og hermed skaber vi et rum til at reflektere over de fremskridt, vi har gjort i kampen for ligestilling, samt de udfordringer, der stadig ligger foran os.
Vi har den sidste tid blandt andet givet plads til samtaler om ulige arbejdsfordeling i hjemmet og abortlovgivning. Denne over hundrede års gamle tradition startede i en tid, hvor kvinder var en stærkt marginaliseret gruppe, der blandt andet på daværende tidspunkt stadig ikke havde opnået stemme- og valgret.
Selvom vi er nået langt de sidste 100 år er ligestillingskampen ikke slut, da stadig mange kvinder møder udfordringer i hverdagen og erhvervslivet på baggrund af deres køn. I forlængelse heraf er det i traditionens ånd også at italesætte ligestilling i en mangfoldig og intersektionel kontekst. Især oplever minoritetskvinder såsom kvinder med anden etnisk baggrund, kvinder med handicap samt lesbiske og transkvinder i høj grad marginalisering.
Når vi kommunalpolitisk arbejder med kvinders rettigheder og muligheder, er det derfor afgørende, at vi også har øje for de forskellige forudsætninger, der eksisterer blandt den gruppe, kvinder udgør. Tidligere har Styrelsen for Forskning og Innovation påpeget, at virksomheder med mangfoldighed medarbejdersammensætning er cirka dobbelt så innovative som andre virksomheder.
Det er dermed ikke blot med socialt ansvar og social bæredygtighed for øje, at samtalen om en mangfoldig kommune har sin berettigelse, men også i forlængelse af vækst og innovation i det private såvel som offentlige virke.
Denne 8. marts håber jeg derfor, at vi også skaber et rum til at reflektere over, hvordan kvinders stemmer er stærkest, når de er mangfoldige.