Connect with us

Syddanmark

Kvinde vinder én million: Nu skal hun indfri et gammelt løfte

Offentliggjort for

den

Det er anden gang inden for et år, at vinderen har held i Lotto. Foto: Danske Spil.
Det er anden gang inden for et år, at vinderen har held i Lotto. Foto: Danske Spil.

Det er anden gang inden for et år, at vinderen har held i Lotto.

Da en kvinde fra Middelfart Kommune i sidste weekend skulle købe en ny Lotto kupon, fik hun også lige husket sig selv på, at kuponen fra weekenden før skulle tjekkes.

Det viste sig at være en god idé, for det lille stykke papir fik maskinen hos Danske Spil-forhandleren til at sige ’pling’, hvilket indikerer, at gevinsten er en af de høje.

-Jeg tænkte, at det var da dejligt, for så måtte der være mere end 5.000 kroner i gevinst, fortæller kvinden, der er i 60’erne, og som har valgt at være anonym.

For det var det beløb, hun vandt med en anden Lotto kupon for cirka et år siden, så lyden fra maskinen var ikke helt ukendt.

Fynboen havde dog ikke forventet, at det denne gang ville være en gevinst i den størrelsesorden, som det viste sig at være.

-Da jeg tjekkede det på nettet sammen med min mand, stod der, at jeg havde vundet en million kroner, og så sagde jeg til ham, at der var lidt flere nuller på end sidste gang, siger vinderen fra Middelfart Kommune.

Hele familien skal på tur

Da parret fra Fyn havde talt alle nullerne, begyndte snakken om, hvad pengene skal bruges til.
Noget af det gav sig selv, da en god del af pengene blev øremærket for mange år siden.

-Siden Lotto startede, har jeg sagt til min familie, at vi skulle rejse til en helt særlig destination, hvis vi vandt en stor sum penge, fortæller vinderen uden at ville afsløre, hvilken destination der er tale om.

-Mine børn var omkring seks år, da jeg lovede dem, at vi skulle rejse derhen. Nu er de blevet voksne og har selv børn, så vi er blevet lidt flere, der skal afsted. Men det ændrer ikke noget. Vi skal på den tur, understreger hun.

Nu glæder vinderen sig bare til, at hun sammen med sin mand skal overbringe nyheden om, at det gamle løfte bliver indfriet indenfor en overskuelig fremtid.

-Vi har ikke fortalt nogen om gevinsten endnu, og det venter vi lige lidt med. Men familien får det snart at vide, understreger den heldige vinder.

Millionen blev vundet via Millionærgarantien, hvor der hver lørdag bliver trukket lod om 2 x 1 million kroner på alle spillede rækker i Lotto.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Syddanmark

Knap hver fjerde sønderjyske boligejer forbereder ikke boligen på stormvejr

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Alene i Region Syddanmark modtog Codan sidste år over 800 anmeldelser af vejrskader. Foto: Codan.

Hvert år modtager Codan hundredvis af vejrskadeanmeldelser rundt omkring i Region Syddanmark. Særligt i forbindelse med stormvejr. Alligevel erkender knap hver fjerde sønderjyske boligejer i en ny undersøgelse fra Codan, at de ikke foretager sig noget for at forebygge vejrskader, når det trækker op til storm.

Over de seneste uger er det for alvor blevet tydeligt på vejret, at vi er gået ind i en efterårssæson fyldt med regn og blæst. Og det betyder travlhed hos forsikringsselskabet Codan.

Alene i Region Syddanmark modtog Codan sidste år over 800 anmeldelser af vejrskader, hvilket var en stigning på over 30 procent sammenlignet med 2019.

Det er særligt i forbindelse med skybrud og stormvejr, at skaderne sker. Og erfaringen hos Codan er, at en stor del af boligejerne først tænker over konsekvenserne af vildt vejr, når tagstenen ligger knust på jorden, eller når havetrampolinen vender på hovedet i drivhuset.

Den erfaring bekræftes i en ny befolkningsundersøgelse lavet af Epinion på vegne af Codan. Her svarer 22 procent af de sønderjyske boligejere, at de ikke løber ud og forbereder boligen på vejrskader, når vejrudsigten melder om storm.

-Vi har altid travlt i vores skadesafdeling, når stormen raser. Og vi kan tydeligt se det i typen af anmeldelser i og omkring et døgn med vildt vejr, at en del boligejere ikke forbereder deres hjem på vejrskader. Jeg tror, det handler rigtig meget om manglende tid, men i virkeligheden også mangel på indsigt i hvilke foranstaltninger, der er vigtigst. Det er værd at lave om på, siger Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan, i en pressemeddelelse.

Ved ikke hvad de skal gøre for at sikre boligen mod storm

Skadedirektørens bedste forklaring på de mange vejrskader er altså, at boligejerne ikke når at forberede sig på vejret – eller ikke er klar over, hvordan det gøres bedst. Og det bud er ikke helt skævt fra virkeligheden.

Codans befolkningsundersøgelse viser nemlig, at flere end hver fjerde sønderjyde ikke ved, hvad der generelt skal til for, at deres bolig er sikret imod stormskader.

Derudover svarer hver femte sønderjyske boligejer, at de ikke har sikret deres bolig imod vejrrelaterede skader, fordi de ikke har overblik over behovet.

-Der er rigtig meget, man kan gøre for at forberede sig på stormvejr, og det behøver hverken at være krævende eller dyrt. For eksempel er en af de vigtigste tommelfingerregler at fjerne løse genstande fra haven, fortæller Henrik Bundgaard og tilføjer:

-Derfor håber jeg, at danskerne vil gøre det til en del af deres faste vejr-rutine, lige at gå en tur rundt om huset og flytte løse grene, trampoliner, lette fodboldnet og lignende væk fra huset. Selv den slags små forebyggende tiltag vil spare boligejerne for en masse uheldige penge og kræfter på bagkant af stormvejret.

Skadedirektør Henrik Bundgaard deler her sine bedste råd til, hvordan du kan forebygge vejrrelaterede skader på din bolig – både i god tid og lige før en storm.

Gode råd til forebyggelse af vejrskader

Når der er varslet storm

• Følg vejrmeldingen på www.dmi.dk, i radioen eller på tv

• Fjern løse genstande udenfor huset, fx havemøbler og trampolin

• Fjern knækkede eller visne grene, der endnu ikke er faldet ned, hvis de er til fare for personer, bil eller hus

• Luk porte, døre og vinduer

• Lav en aftale med dine naboer om, at de går en runde i jeres have op til stormvejret, hvis du ikke er hjemme

Før der varsles storm

• Fastgør murede gavltrekanter sikkert til tagkonstruktionen

• Tjek, at tagantenner er ordentligt fastgjorte

• Tjek, at der ikke er løse dele ved skorstene

• Tjek, at der ikke er løse rygsten på tegl- og betontage, og at eventuel understrygning er intakt. Du skal også sikre dig at tagstensbinderne ikke er rustet over

• Fastgør løse tagplader/løse tagsten

• Har du store træer, der står tæt ved dit eller naboens hus, så overvej om de bør fældes. Er de syge, eller har de rådne eller løstsiddende grene, skal træet/grenen fjernes.

Nøgletal fra befolkningsundersøgelsen

• 22 procent af de sønderjyske boligejere forbereder sig ikke, når vejrudsigten melder om storm

• 18 procent har ikke sikret boligen mod vejrrelaterede skader, fordi de ikke har overblik over behovet

• 28 procent af de sønderjyske boligejere ved ikke, hvad der skal til for at sikre boligen mod stormskader

Kilde: Codan.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

8 ud af 10 sønderjyder handler brugt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

En af de danskere, som har brugt DBA ivrigt over de seneste 40 år, er Lilan Kops. Pressefoto.

Genbrugsportalen DBA fylder 40 år den 31. oktober, og det giver anledning til at reflektere over danskernes genbrugsvaner.

Det er 40 år siden, at den første udgave af Den Blå Avis blev lanceret den 31. oktober 1981. Og meget er sket siden da.

I dag har genbrugsplatformen mere end 12 millioner annoncer årligt og mere end 30.000 kontakter mellem køber og sælger dagligt. Genbrugsagendaen er altså mere aktuel end nogensinde, og det mener sønderjyderne i den grad også.

I DBAs Genbrugsindeks 2021 svarer 8 ud af 10 sønderjyder, at de har handlet brugt inden for de seneste 12 måneder.

Og faktisk tyder det på, at der ligger endnu mere i gemmerne hos danskerne, som kunne få nyt liv et andet sted i landet. 88 procent af os har nemlig ting liggende, som vi ikke længere bruger. Og mere end halvdelen af sønderjyderne har eksempelvis en mobiltelefon liggende i hjemmet, som ikke længere bruges.

Og ser man på de seneste tal for DBAs mest populære søgninger, så er iPhones på top tre, så der kan man altså gøre en god handel.

-Vi kan hvert år se, hvordan danskernes genbrugslyst flytter sig i en positiv retning. Alene på de seneste fem år er andelen af genbrugshandler steget med 14 procent. De helt store vindere i søgefeltet er iPhones, sofaer og spiseborde, så har man den slags stående og samle støv i kælderen, så er det bare om at sætte det til salg. Der er flere penge at tjene, end man lige går og tror, siger Julie Schoen, der er redaktør på DBA Guide.

Genbrugsjæger gennem 40 år

En af de danskere, som har brugt DBA ivrigt over de seneste 40 år, er Lilan Kops. Der er faktisk ikke den genstand, som Lilan ikke har kunnet købe brugt og faktisk består 90 procent af hendes hjem af genbrugskøb. Hun har nemlig været flittig genbrugsjæger siden 80’erne.

Lilan husker tydeligt sit første genbrugskøb. Det var i midten af 80erne, hun var 19 år gammel, og hendes allerførste bolig fortjente at blive forkælet med en hjørnesofa. Siden da har genbrug været fundamentet for Lilans livsstil, hvor det særligt er den energi, genbrug skaber i hjemmet, som hun sætter pris på.

-Da jeg først begyndte at købe genbrug, gav det mig en kæmpe frihedsfølelse – friheden til at være mig selv. Med genbrug er der ikke noget rigtigt og forkert, og ingen kasser man kan puttes ned i. Genbrug giver mig mulighed for at være helt min egen, fortæller Lilan Kops.

Lilan er både en flittig køber og sælger på DBA. Udover jævnligt at sælge ud fra gemmerne i hjemmet, så køber hun også brugte varer til sine kreative projekter, som hun kan sælge videre.

Blandt andet køber hun brugte smykker og prismer, som hun laver til ”himmelvågere”, der er i familie med drømmefangere. Også de får nyt liv gennem genbrugsplatformen.

-Jeg lever nærmest i en genbrugscyklus. Jeg køber noget på DBA, men sælger det igen på et at købe noget nyt genbrug igen. Jeg kan selvfølgelig godt lide at gøre en god handel, men jeg sælger ikke for at tjene penge, men fordi jeg godt kan lide den følelse, det giver mig, når jeg finder nye fine genbrugsfund, der bare lige er mig, slutter Lilan Kops.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Her er Danmarks billigste “herregård” til salg

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det er ikke første gang, at ejendommen i Veerst har været udbudt til salg på det offentlige boligmarked. Foto: EDC Kronholm & Slangerup.

Godt 20 kilometer fra Kolding findes en historisk ejendom, som er blevet sat til salg.

I den lille sydjyske by Veerst – i Vejen Kommune – ligger en historisk ejendom, som har rødder tilbage til 1500-tallet, hvor den danske konge Christian den IV – ham med Børsen og Rundetårn – overnattede, da det dengang fungerede som en herregård for adlen.

Flere hundrede år efter i 1858 blev den herskabelige hovedgård omdannet til en præstebolig, og nu – et årtusindskifte senere – er fremtiden for boligen åben.

Herregården er nemlig lige kommet til salg, og endda for et beløb – og som ligger langt under, de priser lignende historiske ejendomme normalt rammer markedet med. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Ifølge salgsmaterialet fra den lokale mæglerbutik EDC Kronholm & Slangerup lyder udbudsprisen for den 635 kvadratmeter store bolig og den tilhørende hektar jord nemlig på 4.995.000 kroner.

For det beløb får du otte værelser, som i 2004 blev gennemgribende renoveret, da ejendommen blev brugt som både bolig og kontor for en designvirksomhed.

Tilbage på boligmarkedet

Det er ikke første gang, at ejendommen har været udbudt til salg på det offentlige boligmarked. Ifølge boligens historik på Boliga.dk ramte den første gang markedet tilbage i 2007, hvor det medfølgende prisskilt lød på 10,9 millioner kroner.

Efterfølgende har boligen været af og på markedet flere gange over årene – senest i 2012, hvor den igen kom til salg for 5,9 millioner kroner.

Men så meget skal der altså ikke til denne gang, hvor udbudsprisen på lige under fem millioner kroner resulterer i en kvadratmeterpris på 7.866 kroner for det historiske hjem.

Det er et stykke under, hvad de udbudte villaer i Vejen Kommune, hvor herregården ligger, koster lige nu: Her skal køberne nemlig betale 8.783 kroner for en villakvadratmeter.

Veerst hører til under Vejen Kommune, men der er blot cirka 22 kilometer fra Kolding til Veerst.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Flere inviteres til revaccination

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Flere borgere i Region Syddanmark får nu tilbud om en tredje vaccine mod COVID-19. Foto: ronstik/Pixabay (Modelfoto)

Borgerne bliver automatisk inviteret til tredje vaccine i forbindelse med COVID-19.

Flere borgere i Region Syddanmark får nu tilbud om en tredje vaccine mod COVID-19.

Borgerne inviteres ikke efter målgrupper som sidst, men efter hvor lang tid, der er gået siden sidste vaccination, da effekten af vaccinen aftager over tid.

Borgerne vil blive inviteret løbende, efterhånden som der er gået 6 måneder og 14 dage siden sidste vaccination. Det drejer sig lige nu primært om personer i alderen 65-84 år, borgere med særligt øget risiko og sundhedspersonale.

Tjek e-Boks for invitation

Invitation til tredje vaccine sendes via den digitale postkasse eller med posten, hvis borgeren er fritaget fra digital post. Borgerne kan booke tid på vacciner.dk.

De store vaccinationscentre ligger i blandt andet Kolding.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Job7.dk kan fejre fem års jubilæum

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Pressefoto.

Fælles rekrutteringsservice og opkvalificeringsprojekter er stadig kernen i det tværkommunale samarbejde job7.dk, som netop har haft fem års jubilæum. Det er jobcentrene i Trekantområdet, der står bag.

Det er nu fem år siden, at job7.dk så dagens lys. Navnet dækker over et samarbejde mellem jobcentrene i trekantområdet, som har fokus på opkvalificering og rekruttering på tværs af kommunegrænser.

Og det er et samarbejde, som gør en reel forskel for både virksomheder og ledige. Det kan de tale med om på Maskinfabrikken TripleCut i Vejle, der er specialister i bearbejdning af rustfri og højt legerede metaller. Her har man gode erfaringer med de opkvalificeringsprojekter som job7.dk står bag.

De deltog bl.a. i det allerførste fælles projekt tilbage i 2016, hvor de blev matchet med en ledig. Det viste sig at være et godt match. Den ledige – Nicki – kom nemlig efterfølgende i mesterlære i virksomheden. Han blev siden fastansat og arbejder der stadig den dag i dag som CNC-operatør.

Virksomhedens ejere, Anders Hjerrild og Michael Hemmingsen, fortæller, at man gerne vil deltage i flere af job7.dk’s opkvalificeringsprojekter.

-Vi synes samarbejdet med Job7.dk har fungeret godt, og vi står i en situation, hvor vi har brug for kvalificeret arbejdskraft. Så det er glimrende, hvis vi kan rekruttere nye medarbejdere den vej rundt. Det kan måske også medvirke til, at flere ledige fra de øvrige kommuner i Trekantområdet får øjnene op for karrieremulighederne hos os. Dem tager vi meget gerne imod.

De forklarer samtidig, at de gerne vil slå et slag for, at flere kvinder søger ind i deres branche. Arbejdet her har ændret sig meget de senere år, og det er bestemt ingen forudsætning, at man er meget fysisk stærk. Samtidig kan de tilbyde rigtig pæne lønninger til deres medarbejdere.

Der har været mange job7.dk-projekter siden Triple Cut først deltog i 2016, og efter et dyk i aktiviteten pga. Corona, er der nu kommet godt gang i dem igen. Et eksempel på det er det nyligt afsluttede tømrerforløb, hvor fire ud af seks deltagere efterfølgende er kommet i job eller er startet på tømreruddannelsen.

Ud over opkvalificeringsprojekterne, er den fælles rekrutteringsservice den mest markante del af samarbejdet. Den indebærer, at virksomheder kun behøver at kontakte et enkelt jobcenter, for at søge kvalificerede medarbejdere i hele trekantområdet.

Fakta

  • Job7 er et tværkommunalt samarbejde mellem jobcentrene i Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.
  • Samarbejdet blev formelt indgået med en hensigtserklæring 16. august 2016.
  • Siden opstarten har Job7 i samarbejde med virksomheder og uddannelsesinstitutioner gennemført 6-8 opkvalificeringsforløb om året, målrettet områder med mangel på arbejdskraft.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler