Kolding Netavis

Kunstner udstiller i Nicolai Kunst & Design

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Pressefoto.

Kunstner viser sine skitser på udstillingen ”Arbejder på papir” hos Nicolai Kunst & Design.

Fra 29. oktober til 27. november kan man opleve udstillingen, ”René Holm – arbejder på papir” i Nicolai Kunst & Design. Udstillingen præsenteres af Kolding Kunstforening.

René Holm arbejder altid med en hurtig skitse (blyant på papir) som forstudie til sine malerier.
Mange skitser er blevet lagt i skuffen eller kasseret, når maleriet er begyndt at tage form, og skitsen derfor ikke længere har et formål.

Han har igennem et par år ændret sin maleform fra de pastose oliemalerier til pigment på et ubehandlet lærred, så de før så velkendte oliemalerier nu har fået et mere transparent, tørt og åbent udtryk.

Efter denne ændring har skitserne fået en større betydning, da de efter færdiggørelse af malerierne bliver taget op af gemmerne og bliver bemalet med pigment. På den måde bliver de til selvstændige værker med et udtryk tæt på malerierne. Samtidig bevarer de det rå udtryk fra skitsen, som René Holm selv er meget begejstret for.

Det er alene disse pigmenterede skitser, René Holm viser på sin udstilling i Kolding Kunstforening, hvilket giver beskueren en mulig retrospektiv oplevelse i forhold til processen bag malerierne.

Der er fernisering fredag den 28. oktober fra klokken 15-17 hos Nicolai Kunst & Design.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel