Kulturnatten

Kulturnatten vender tilbage

Offentliggjort for

den

Satser på, at Kolding Kulturnat kan gennemføres i år.

Kolding Kulturnat blev sidste år aflyst pga. Corona. I år satser og tror Kolding Kommune på, at Kulturnatten kan gennemføres og har åbnet for tilmeldinger til Kulturnatten.

Det betyder, at det er nu, du skal slå til, hvis du vil være en del af dette års Kulturnat, oplyser Kolding Kommune.

Kolding Kulturnat finder sted fredag den 27. august. Alle, der har lyst til at byde ind med aktiviteter til Kulturnatten, kan nu melde sig til på kolding.dk/kulturnat frem til den 1 juni.

Her kan man tilmelde sig inden for fire kategorier; musik og sang, aktiviteter og foreningsstande samt dans, teater og opvisning.

Det er også muligt at tilmelde en salgsvogn, eksempelvis en foodtruck eller lignenede.

Rammerne er ret brede

-Hvis man er i tvivl om, hvilken kategori man skal vælge eller i det hele taget har spørgsmål, skal man ikke tøve med at kontakte os, siger kulturkonsulent Mette Fersløv Schultz fra Kultur og Event i Kolding Kommune i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Rammerne for aktiviteter er ret brede, men kodeordet er netop aktivitet. Om det er ansigtsmaling, gadeteater, keglespil, esport eller digtoplæsning er helt op til aktørerne. Det vigtigste er, at de får mulighed for at vise, hvad de kan og at Kulturnattens gæster får en masse gode oplevelser. Vi kan ikke love, at alle får en plads eller en scene at optræde på, men vi vil gøre vores bedste for at opfylde alles ønsker.

Kulturnatten bliver anderledes

Som udgangspunkt bliver det en Kulturnat, som vi kender den, og alligevel bliver den anderledes. Det skyldes især, at Kolding midtby er blevet renoveret gennem det seneste års tid.

Tombolapladsen er blevet til det nye Knudepunkt med grønne øer til ophold og på Vestertorv, der i mange år har huset Kulturnattens Dansescene, er der kommet en ny, stor legeskulptur.

-Der er flere steder, som ser anderledes ud og har fået nye funktioner, så vi kommer til at flytte lidt rundt på tingene. For eksempel flytter vi den store musikscene fra Akseltorv til Borchs Gård, som netop nu er ved at blive renoveret. Her vil det flyde med god musik og hyggelig baggårdstemning. Vi glæder os rigtig meget til at fylde byen med aktiviteter og se den i festlig form igen efter en tid med Corona, siger Mette Fersløv Schultz.

I slutningen af august er alle, ifølge myndighedernes vaccineplan, vaccinerede og kommunen forventer derfor, at Kulturnatten kan gennemføres.

Hvis det ikke er tilfældet og restriktioner og forsamlingsforbud gør, at Kulturnatten ikke kan gennemføres i sin vante form, bliver den aflyst.

-Vi håber selvfølgelig, at vi kan holde Kulturnat, for vi trænger til at komme ud og møde hinanden og opleve byen summe af liv. Hvis ikke det kan lade sig gøre, vil vi forsøge at flytte nogle af aktiviteterne til Trekantområdets Festuge, som starter samme dag som Kulturnatten og løber frem den 5. september, forklarer Mette Fersløv Schultz.

Hun fortæller videre, at selvom den ’store’ Kulturnat skulle blive aflyst, bliver borgerne ikke snydt, da kommunen i så fald vil holde en ’lille’ Kulturnat i Borchs Gård, der kan indhegnes og afgrænses i forhold til publikum.

Populære artikler

Exit mobile version