Kolding Netavis

Kulturen i Kolding går i gult

Kolding Egnsteater er gået i gult med et banner, der byder Kasper Asgreen velkommen hjem. Pressefoto.

Om kun halvanden uge rammer Tour de France-feltet Koldings kommunegrænse. Det sker den 3. juli. Kulturen i Kolding går i gult og cykelfeberen er støt stigende.

Mange organisationer, foreninger, virksomheder og private gør en stor indsats for at klæde kommunen i gult og gøre dagen til sommerens største festdag.

Også kulturen i Kolding markerer den store begivenhed og støtter på forskellig vis op om Tour de France. Kulturen i Kolding går i gult.

På Trapholt opfordrer man alle til at hoppe op på cyklen og giver gratis adgang til alle dem, der ankommer cyklende til museet den 3. juli. Kolding Egnsteater går i gult med en facade, der byder Kasper Asgreen velkommen hjem. Og Kolding Bibliotek holder ekstraordinært åben den 3. juli kl. 9-14. De knap 180 cykelryttere i Tour de France-feltet kører lige forbi biblioteket, som derfor inviterer til en stor Tour de France-fest med oplevelser og aktiviteter for hele familien.

Både Kolding Egnsteater og Kolding Bibliotek har tidligere varmet op til touren med cykelforedrag. Egnsteateret havde den tidligere Tour de France-rytter Michael Rasmussen på scenen, mens biblioteket havde fuldt hus til et foredrag med Rolf Sørensen og Dennis Ritter.

-Tour de France bliver uden tvivl den største begivenhed i Kolding i mange, mange år og derfor er det dejligt at se, at kulturinstitutioner bakker så flot op om begivenheden. Man behøver ikke at være en stor cykelentusiast for at blive grebet af Tour de France-stemningen og det bliver helt sikkert værd at besøge Kolding denne dag, fortæller formand for Kulturudvalget, Eva Kjer Hansen (V), i en pressemeddelelse.

Også Koldinghus holder Tour de France-fest. Fredag den 1. juli og lørdag den 2. juli lyser slottet op i gult og springvandet bliver pyntet med gule blomster. Der vil være gratis adgang til Slotsgården, hvor der blandt andet vil være et fransk fægteshow.

Tour de Museum Kolding

Som noget helt særligt for Museum Kolding, så går Tour de France-ruten lige forbi museets tre besøgssteder, Staldgården, Skamlingsbanken og Christiansfeld. Det fejrer de med konceptet ’Tour de Museum Kolding’, som er et rute- og klippekort, der viser den rute, Tour de France kører og som giver adgang til alle tre besøgssteder for 100 kr. Læs mere på Museum Koldings hjemmeside.

Cykelfilm i Nicolai Bio

Endnu en optakt til Tour de France i Kolding står Nicolai Bio for med verdens måske bedste cykelfilm, som vises den 28. juni. Filmen er Jørgen Leths personlige film om det klassiske cykelløb Paris-Roubaix, ’En Forårsdag i Helvede’. Filmen indledes af Lars Werge, der fortæller anekdoter og røverhistorier fra sin tid som sportsjournalist.

Overblik

Kolding Kommune har samlet alle små og store begivenheder, der sker op til Tour de France og arrangementer, der foregår på selve dagen.

Del denne artikel