Connect with us

Sdr. Bjert

Kro vinder pris

Offentliggjort for

den

Her modtager Sdr. Bjert Kro prisen. Foto: Sdr. Bjert Kro.

Sdr. Bjert Kro vandt mandag en pris.

Sdr. Bjert Kro har vundet prisen “Smæk for skillingen”. Det skete ved en prisuddeling mandag i København. Bag prisuddelingen stod White Guide Danmark.

Sdr. Bjert Kro er både glade og stolte over, at have modtaget prisen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Sdr. Bjert

Årets Øko Kok 2020: Og vinderen er…

Offentliggjort for

den

Forfatter:

To kokke, fem timer, tre retter og en økologisk gård, der bugner med grøntsager og frugter var søndag rammen for Årets Øko Kok 2020.

Emil Rask Bahr & Frederik Ribberholdt Pedersen fra Sdr. Bjert Kro vandt søndag prisen som de kokke, der kunne sammensætte den bedste menu.

10 kokke fra forskellige økologiske toprestauranter, der har Det Økologiske Spisemærke, dystede om at lave en forret, hovedret og en dessert til et dommerpanel bestående af tre professionelle dommere ved Årets Øko Kok 2020.

Vandt stort

Sdr. Bjert Kro med sølvspisemærket vandt stort.

– Det betyder utrolig meget for os. Vi har leveret et godt håndværk i nogle superfede rammer. Kreativiteten sprudler til sådan en konkurrence, for man skal tage hurtige smage- og følevalg. Vi troede fx at vi skulle lave selleri til hovedret, men vi endte med en fortolkning af stuvet hvidkål, lød det fra Sdr. Bjert Kro.

Råvarerne var alt fra marken, æbleplantagen, drivhuset, æg fra hønsegården, honning fra bistaderne, nødder fra træerne, kød fra gårdens dyr, mejeriprodukter fra Naturmælk mv. Det unikke ved konkurrencen er, at det var kokkene selv, der skulle i marken for at høste de råvarer, de ønskede at bruge.
Retterne blev bedømt af 3 professionelle dommere efter kriterierne smag, håndværk, råvarehåndtering, udseende og helhed. Derudover blev kokkene også bedømt på deres evne til at bruge hele råvaren. Det er med til at vise, at man ved at have fokus på både madspild og sæsongrønt kan planlægge køkkenets linje, så det fortsat er økonomisk rentabelt. OG Sdr. Bjert Kro vandt stort

– Alle tre retter havde et ensartet højt niveau og der var mange gode tanker omkring, hvordan de ville anvende råvarerne. De var især gode til at have én råvare i fokus og det gav tre gode retter. Årets Øko Kok er en fantastisk konkurrence, for kokkene skal have et højt niveau, da de ikke kan forberede sig og de skal få idéen med det samme, sagde dommer Anders Halskov-Jensen, Madhjernen.

Kokkene fra Sdr. Bjert Kro vandt som nævnt konkurrencen og fik overrakt en check på 30.000 kroner.

Konkurrencen hylder de restauranter, der er gået foran i branchen og har opnået Det Økologiske Spisemærke.

Brace, Alimentum, Hærværk, L’estragon og Sdr. Bjert Kro var de restauranter, der deltog i Årets Øko Kok 2020.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sdr. Bjert

Bestseller-forfatter forærer foredrag til lokalt mødested

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ole Sønnichsen gæster det lokale mødested Bjert Gamle Brugs og Vinduet.

2020 bliver indledt med fornemt litterært besøg i Bjert Gamle Brugs og Vinduet, når forfatteren til adskillige bestsellere om nogle af Danmarks største kultur- og sportspersonligheder, Ole Sønnichsen, gæster Sdr. Bjerts lokale mødested.

Kendte danskere og emigranter

Siden 2010 har han, udover kendte danskere, beskæftiget sig med historier om danskere, der udvandrede til USA mellem 1850 og 1920. Og det er netop en af de mest medrivende historier fra den æra, historien om One Dollar Man, Ole Sønnichsen tager fat på i Brugsen.

I bogen One Dollar Man fortæller han historien om den danske cykelsmed, William S. Knudsen, der udvandrede til USA i 1900 med 30 dollars på lommen. Her arbejdede han sig til tops som chef for General Motors og endte som tre-stjernet general og ansvarlig for den amerikanske krigsproduktion.

Historikere siger, at den danske cykelsmed simpelthen var med til at afgøre Anden Verdenskrig. Ikke desto mindre er historien om ham relativt ukendt. Indtil nu. Ole Sønnichsens bog om One Dollar Man har ligget 30 uger på bestseller-listen og er den seneste i en lang række af salgssucceser for forfatteren og hans forlag Storyhouse.

Fra Binderup til Bjert

Ole Sønnichsen bor nær Binderup, og den 30. januar kan han opleves på hjemmebane i Bjert Gamle Brugs og Vinduet, hvor han fortæller den medrivende historie om William S. Knudsen.

Forfatteren har valgt at donere overskuddet fra foredraget til Støtteforeningen Vinduets Venner, der arbejder for at vedligeholde og bevare det lokale samlingssted og trække endnu flere koncerter, foredrag og andre arrangementer til Vinduet og Bjert Gamle Brugs.

I det to timer lange foredrag fortæller Ole Sønnichsen historien om den amerikanske drøm i ord og billeder. Foredraget finder sted torsdag den 30. januar, 2020 fra kl. 19 til 21 i Bjert Gamle Brugs, Vinduet. Billetter koster 80 kroner og kan købes på www.bjertgamlebrugs.dk. Bemærk at der er begrænset antal.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sdr. Bjert

Tag på rejse med Kolding Sydbaner

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Du inviteres på en rejse med Kolding Sydbaner.

Det er mere end 100 år siden Kolding Sydbaner blev indviet og 71 år siden banerne blev nedlagt. Men alligevel kan du opleve at komme med på en ”rejse” med disse små hyggelige tog, som futtede gennem de otte sogne syd for Kolding.

Det er journalist og forfatter til bogen om Kolding Sydbaner, Svend Erik Brodersen, som tager os med på den historiske rejse. Det sker i form af lysbilleder – krydret med spændende fortællinger.

Billederne er optaget grundlovsdag 1947 under en rejse med sydbanetoget primært ad strækningen fra Kolding via Bjært, Varmark, Dalager, Skamlingsbanke, Sjølund og Hejls til Hejlsminde.

Undervejs på turen vil du også kunne se og høre om nogle af de ting, som i gamle dage, kunne ses ud fra kupevinduet.

Banerne havde to strækninger, Kolding – Hejlsminde og Kolding – Taps- Vamdrup. De blev nedlagt 30. september 1948. Det skete i øvrigt under ret stor tumult. Også om dette drama vil Svend Erik Brodersen fortælle, når han onsdag den 2. oktober klokken 19 gæster Sdr. Bjert med Lokalhistorisk Arkiv i Bjert som vært.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sdr. Bjert

Attraktive byggegrunde klar til salg

Offentliggjort for

den

Forfatter:

14 nye byggegrunde i Sdr. Bjert er nu sat til salg. Interesserede købere har henvendt sig til kommunen siden i vinter, så der kan blive rift om grundene.

Allerede i de sene vintermåneder blev salgsafdelingen i Kolding Kommune kontaktet fra interesserede købere, der ville høre nærmere om de dengang kommende byggegrunde ved Westerbygård i Sdr. Bjert.

Nu er grundene udbudt til salg, og derfor spår Maja Thorup Bramsen fra salgsafdelingen, at der kan blive rift om de 14 byggegrunde.

– Vi tror, at der er mange interesserede købere, der vil sende et bud. Der har tidligt været stor interesse – blandt andet fordi der er kort til indkøb, skov, strand, skole og fritidsinteresser, siger hun i en pressemeddelelse.

Området var i foråret igennem en periode med byggemodning og indtil 11. september kan interesserede købere byde på de enkelte grunde. De 14 grunde er en del af et nyt boligområde ved Sdr. Bjerts gamle landsbyhovedgade Gl. Bjært. De er placeret mellem et ældre parcelhusområde og den bevaringsværdige landejendom Westerbygård. Syd for området er der åbne marker med udsigt til Skamlingsbanken, grundene har ikke langt til skov og strand og området ligger ved naturområdet Solkær Enge.

Kolding Kommune afholder informationsmøde ved udstykningen mandag den 29. august fra 15-16.30.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sdr. Bjert

Moderne bo- og arbejdsfællesskab på vej

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Nu kommer der nyt liv i de gamle længer på den smukke gamle gård, Westerbygård i Sdr. Bjert ved Kolding. Gården bliver samlingspunktet for fællesspisning og arbejdsfællesskab og omkring gården bliver der etableret bæredygtige moderne boliger.

I Sdr. Bjert tæt på Kolding ligger den smukke gamle proprietærgård, Westerbygård. Gården er bevaringsværdig og emmede engang af liv. Her både boede og arbejdede man på gården med alt fra høst i marken til reparation af værktøj og produktion af mad, så gårdens mange beboere var stort set selvforsynende.

Snart kommer gården igen til at emme af liv, når 28-35 familier kommer til at bo og arbejde på gården. I selve den eksisterende gård kommer der til at være værksteder, kontorfællesskab, fælles køkkenhave, produktion, professionelt køkken og fællessal, som kan huse både kurser og bofællesskabets familier til fællesspisning.

Moderne boliger

På arealet rundt om gården bliver der bygget moderne boliger på 50-150 kvadratmeter. En stor del af bofællesskabets beboere er selvstændige eller arbejder som freelance, og de arbejder også på gården til daglig – nogle arbejder sammen, nogle deler faciliteter og andre nyder blot at blive inspireret i deres arbejde af andre kreative sjæle.

I fællesskabet deler man passion, kreative idéer og bæredygtig livsstil. Nogle arbejder fuld tid på gården, andre arbejder deltid på gården med håndværk og kunst. Andre igen bruger gårdens faciliteter til at kunne dyrke deres hobby som kunsthåndværker eller fritidslandmand.

Beboersammensætningen på gården bliver blandet. Der bliver mange børn, som kan boltre sig i den store have, og et miks af unge og gamle gør det nemt at hjælpe hinanden med hverdagens gøremål. Bo- og arbejdsfællesskabet bliver udviklet over det kommende år, hvor interesserede bliver inviteret med til at definere, hvordan livet skal leves på gården og hvilke faciliteter, der skal etableres.

Ejerformen på boligerne og erhvervet bliver ligeledes defineret igennem den kommende proces. Processen bliver varetaget af firmaet Almenr, som arbejder med at udvikle bæredygtige bofællesskaber.

Åbent hus på Westerbygård

Den 20. juni klokken 15-18 er der åbent hus på Westerbygård. På dagen vil der være workshops, talks og rundture. Og der vil være mulighed for indledningsvist at skrive sig op som kommende beboer.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler