Kolding

Kommunen udvikler 900 byggegrunde

Offentliggjort for

den

I Vester Nebel bliver der brug for flere nye byggegrunde. Foto: kolding.dk.

Der er mangel på byggegrunde i Kolding Kommune. Det gør kommunen nu noget ved.

Kolding Kommune oplever så stor efterspørgsel på ledige byggegrunde, at kommunen i løbet af de kommende fem år vil udvikle knap 900 nye kommunale byggegrunde til salg.

Det sker efter, at salget af byggegrunde i en årrække har været stigende, samt at de nyeste analyser peger på stor tilflytning samt ændrede boligbehov. Desuden er der også vækst i forespørgsler fra private investorer, der gerne vil udstykke, ligesom generelle bygge og anlægsaktiviteter i Kolding også er i fremgang. De næste fem år tyder derfor på stor aktivitet på alle områder.

– Det må ikke være kommunen eller myndighedsbehandlingen, der stopper den øgede vækst, så vi har i gang sat et større arbejde med at få kortlagt bosætningsområder i hele kommunen. Vi skal kunne sikre et varieret boligudbud målt på både geografi, prisniveau og antal, så vi supplerer de private aktører. Og som kommer hele Kolding Kommune til gavn, siger borgmester, Jørn Pedersen i en pressemeddelelse.

Allerede i 2019 vil de første grunde blive klar til salg. Det drejer sig om grunde i Sdr. Bjert, Christiansfeld og Ødis. Herefter følger grunde i Vamdrup, Vonsild og Vester Nebel. Et andet stort område til nybyggeri bliver i Eltang i forlængelse af den nuværende udstykning ved Eltangvej. Her forventes der en udvidelse som giver plads til ca. 100 nye boliger.

– Byggemulighederne skal være til stede i hele Kolding Kommune, og med den nye plan for udstykninger, vil en række mindre samfund blive udvidet betragteligt. Derfor indgår der i de kommende planer selvfølgelig også et fokus på behov for infrastruktur, dagligvarehandel samt adgang til skole og institutioner, fortæller Jørn Pedersen.

Byggemodningerne bliver en bekostelig affære, men en del af beløbet kommer fra det seneste års mersalg på salgsbudgettet. Desuden vil Kolding Kommune også vurderer nye boligområder ud fra, om der er private aktører, der kan drive et område, så der sker et afbalanceret fokus på, om kommunen udbyder til salg eller bare bliver medudvikler af et område.

Populære artikler

Exit mobile version