Kolding Netavis

Kommunen søger unge lejere til ældreboliger

Det er dyrt for Kolding Kommune, at have ældreboligerne til at stå tomme.

Kolding Kommune er gået på jagt efter nye lejere til en række ældreboliger. Lejlighederne har stået tomme i lang tid, men nu skal det være slut med tomgang.

Det koster Kolding Kommune omkring en halv million kroner at have syv boliger stående, der fortrinsvis kun kan lejes ud til ældre. Boligerne, der primært ligger i omegnsbyerne, står sammen med flere andre ældreboliger tomme, men nu skal alle have mulighed for at leje sig ind, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse:

– Vi har et godt og hyggeligt miljø omkring vores boliger, så jeg tænker, at de er attraktive. Og så er det også bedst for lejlighedernes tilstand, at de er lejet ud, så der er jævn varme på, vandrørene bliver brugt, og der bliver luftet ud hver dag. Vi håber meget på, at det her nye initiativ kan forbedre udlejningen, siger formand for Tyrstrup Andelsboligforening, Frede Nøhr.

Har huset flygtninge

Kolding Kommune brugte i 2016 de tomme lejligheder til at huse nogle af de flygtninge, der pludseligt kom til Danmark. Men efter at de er flyttet ud, har ingen boet i boligerne. Og det til trods for at nogle af dem ligger centralt i forhold til både indkøb og kollektiv transport.

– Vi vil gerne bruge kommunens penge så fornuftigt som muligt. Vi skal selvfølgelig kunne tilbyde boliger til ældre, men også reagere, når de nu ikke kan lejes ud til denne gruppe. Så hvis andre har lyst til at leje, skal de have mulighed for det, siger formand for Seniorudvalget, Søren Rasmussen, der også håber, at en blanding af generationer, kan skabe mere liv og være til glæde for beboerne.

De syv lejligheder der netop er sat til leje kan ses her.

Boligerne ligger i Stepping og Sjølund, og enkelte er helt op til 97 m2.

Tagget med:
Del denne artikel