Kom til informationsaften om angst

Torsdag 15. August 2019 04:58 645
Lukas var i flere år helt isoleret i hjemmet hos forældrene på grund af angst. Nu har han gennemført uddannelse i en tøjbutik i Middelfart og er samtidig ved at uddanne sig til psykoterapeut. Pressefoto. Lukas var i flere år helt isoleret i hjemmet hos forældrene på grund af angst. Nu har han gennemført uddannelse i en tøjbutik i Middelfart og er samtidig ved at uddanne sig til psykoterapeut. Pressefoto.

Bliv klogere på, hvordan man hjælper børn og unge med angst.

Angstforeningen og Bedre Psykiatri i Kolding inviterer til gratis Angstaften i Sct. Jørgens Gård i Kolding.

Behovet er stigende

Den lokale psykoterapeut og specialist i behandling af angst Lene Brøndum Madsen har gennem 10 år afholdt informationsaftener om angst i Kolding.

- Behovet for information om angst, som er den mest almindelige psykiske lidelse i Danmark er stadigt stigende, siger Lene Brøndum Madsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg kan slet ikke følge med ift at honorere forespørgsler om foredrag og informationsmøder på skoler og institutioner. Samtidig har jeg en lang venteliste med alvorligt bekymrede forældre, som ønsker hjælp til deres børn helt ned til 6 års alderen og unge mennesker, fordi de ikke kan gå i skole, lege med kammeraterne eller deltage i fritidsaktiviteter - på grund af angst. I stedet er børnene isolerede i hjemmet, og forældrene føler sig magtesløse og mangler viden og værktøjer.

På informationsaftenen fortæller Lene Brøndum Madsen om angst og hvordan man hjælper børn og unge med angst.

Lukas Enemark, 23 år, er en af Lenes tidligere klienter og denne aften fortæller han om sin vej fri af svær panikangst og social fobi.

Lukas var i flere år helt isoleret i hjemmet hos forældrene på grund af angst. Nu har han gennemført uddannelse i en tøjbutik i Middelfart og er samtidig ved at uddanne sig til psykoterapeut. Han vil hjælpe andre ud af angsten.

1 ud af 10 børn lider af angst

350.000 mennesker i Danmark lider lige nu af angst og OCD i en grad, så det begrænser deres livskvalitet og ofte arbejdsevnen eller evnen til at gå i skole eller tage en uddannelse.

Sundhedsstyrelsens rapport fra 2015 om Sygdomsbyrden i Danmark viser, at angst er den hyppigste årsag til førtidspensionering, så det giver god mening at afhjælpe angsten, så tidligt som muligt.

Alle er velkomne denne aften, der foregår i Sct. Jørgens Gård i Kolding den 28. august fra klokken 19-21. Der er gratis adgang, men du skal tilmelde dig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Tags