Kolding Netavis

Koldings musik-mekka for børn i efterårsferien

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Yasmin Kierkegaard er klar til at tage Koldings børn med på en musikalsk rejse til Afrika. Pressefoto.

I efterårsferien slår Nicolai for børn dørene op til en parade af fremragende jazzkoncerter, når der igen bydes på Jazz for Kids.

Efterårsferien bliver slet ikke tosset for børnefamilierne i Kolding, for Nicolai for børn byder igen på jazz i mange afskygninger, når der står Jazz for kids på plakaten. I løbet af fire dage kan du opleve fire koncerter, der arrangeres som et samarbejde mellem Nicolai for børn, Jazz i Trekanten og Copenhagen Jazz Festival. Alle koncerter starter kl. 11.

Årets Jazz for kids skydes i gang tirsdag d. 18. oktober med Strejf. Gruppen leverer en koncert bestående af smukke melodier, medrivende rytmer og musikalsk kommunikation på højt plan. Det skaber en intens musikoplevelse, der bringer forestillinger om så forskellige steder som baka-pygmæerne i junglen, en arabisk karavane, nordisk folkemusik og en brasiliansk fest. Strejf består af Carsten Kær Nielsen på klaver, bassist Brice Soniano, Gabriel Policarpo på sambatrommen kaldet en repique samt percurssion og Bernardo Freire de Aguiar på den brasiliansk håndtromme pandeiro og percussion.

Onsdag d. 19. oktober er der lagt i kakkelovnen til vildskab og fest, når trioen Smag på dig selv serverer deres balstyriske suppe. Det smager lidt af techno, lidt af punk, lidt af jazz, lidt af drum’n’bass, men mest af alt smager bandet af sig selv. Trioen består af Thorbjørn Øllgaard på barytonsaxofon, Oliver Lauridsen på tenorsaxofon og Albert Holberg på trommer. Trioen er kendt for at spille med en barnlig vildskab, og der er plads til børn og deres voksne kan slippe de indre krudtugler fri.

Efterårsvejret bliver for en stund glemt, når vi skal en tur til Afrika torsdag d. 20. oktober sammen med sangerinden Yasmin Kierkegaard, der er sammen med sit band spiller afrojazz. Musikken er inspireret af forskellige afrikanske stilarter med stemninger fra Sahara til Sydafrika – og der er rig mulighed for at klappe og danse. Bandet består af Jakob Dinesen på saxofon, guitarist Preben Carlsen, Sal Dibba på percussion og Yasser Pino på bas.

Jazz for kids 2022 afsluttes fredag d. 21. oktober med DRUMDRUM, der leverer en unik oplevelse af tre musikeres gnistrende og virtuose sammenspil og spilleglæde. Det er original, klangfuld og groovy musik, der er medrivende, overraskende og humørfyldt. På scenen er trommeslager Benita Haastrup, Kaare Munkholm på vibrafon og kontrabassist Jens Skou Olsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel