Connect with us

Fodbold

KoldingQ vil fusionere med Kolding IF

Offentliggjort for

den

KoldingQ skal være en del af Kolding IF. Foto: BlumePress (Arkivfoto)
KoldingQ skal være en del af Kolding IF. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Det formelle arbejde med fusionen er allerede i gang.

KoldingQ, der er en af Danmarks førende kvindeklubber, skal være en del af Kolding IF.

Bestyrelserne i de to klubber er enige om en plan for fusion hvor KoldingQ inkluderes i Kolding IF setup.

Det formelle arbejde med fusionen er igangsat hvilket indebærer en længere proces som kræver ansøgning til og godkendelse af DBU Jylland, DBU og divisionsforeningen samt godkendelser på klubbernes generalforsamlinger. Indtil videre er der kun positive tilkendegivelser fra DBU og ikke mindst politikere i Kolding Byråd, der ser det som et stort og rigtigt skridt for elitefodbolden i Kolding.

Nyt setup

De første forhandlinger har pågået over længere tid, hvor bestyrelserne, har arbejdet på at finde en model, hvor man kunne tilgodese de to klubber, spillere, medarbejdere og ikke mindst alle de frivillige, således at de kunne se sig i det nye setup.

Det er afgørende for de to klubber, at fundamentet bliver videreført og bliver styrket og at man finder synergier til at sætte ekstra skub i udviklingen ikke kun på de 2 førstehold men også på ungdomsholdene.

Fusionen vil indebære at Gjensidige Kvindeliga holdet bliver en del af det professionelle setup under Kolding IF Fodbold ApS mens KoldingQ’s øvrige hold bliver en del af Kolding IF Fodbold’s moderklub, hvor det stærke akademisetup vil komme KoldingQ’s ungdomshold til gode.

Den samlede klub vil få godt 800 medlemmer og både banerne og faciliteterne på Autocentralen Park og på Fynske Bank Arena i Bramdrupdam vil fremadrettet blive centrum for aktiviteterne.

– Vores mål i KoldingQ, har været at skabe en af landets stærkeste kvindeelite fodboldklubber hvor vores førstehold skal kæmpe med om medaljerne. Vi har fået bronze to gange i ligaen og to gange guld i U18DM, men mangler det sidste skridt, og vi har derfor i nogen tid set os om efter en stærk partner som kan hjælpe os med at indfri vores sportslige ambitioner. De økonomiske krav for kvindefodbolden er kraftigt stigende men med Kolding IF’s fantastiske kommercielle og stærke sportslige setup er jeg sikker på at vi kan løfte kvindefodbolden til nye højder så vi igen kan spille med om medaljer og mulig deltagelse i Champions League, fortæller bestyrelsesformand i KoldingQ, Niels Sterndorff, og tilføjer:

-Vi syntes denne mulighed er rigtig spændende og mener det er det helt rigtige næste skridt for KoldingQ og ser frem til det videre arbejde hen mod en fusion.

-Naturligt skridt for begge klubber

Bestyrelsesformand Kolding IF Claus Holm-Søberg siger:

-Vi ser det som et naturligt skridt for begge klubber. Det handler om at skabe en stærk fodboldklub der kan bringe Kolding endnu mere på landkortet i Danmark. Vi er begge ambitiøse klubber som over de senere år er kommet meget langt. Men nu er tiden til at samle kræfterne og sammen skabe en endnu større klub med et endnu stærkere brand i Danmark, siger han og fortsætter:

-Jeg vil gøre alt for at vi tager godt imod pigerne i Kolding IF og er meget ambitiøs på deres vegne. Planerne og målene for både herre- og kvindefodbolden i Kolding IF går hånd i hånd, hvor visionen er at Kolding skal være solidt placeret i fodbold Danmarks bevidsthed.

Når fusionen er gennemført, træder Niels Sterndorff tilbage mens KoldingQ’s resterende bestyrelse; Ronny Fuhlendorff, Peter Terp, Tom Selmer-Petersen, Trine Glidov, samt Thomas Nørret tiltræder en række nye poster i Kolding IF’s organisation med naturligt fokus på kvinde- og pigefodbolden.

-Der skal lyde en meget stor tak til Niels Sterndorff og resten af bestyrelsen som har bragt KoldingQ rigtig langt og jeg glæder mig til at forsætte rejsen i samarbejde med flere af dem, slutter Claus Holm-Søberg.

Gjensidige Kvindeligaholdet vil spille deres første kamp på Autocentralen Park den 1. oktober klokken 18.30, hvor AAB kommer på besøg. Ved samme lejlighed vil der være et større event for sponsorerne fra begge klubber.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Fodbold

Ligaholdets cheftræner forlader KoldingQ

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kvindeligaholdet i Gjensidige Kvindeliga hos KoldingQ skal have ny cheftræner. Den nuværende cheftræner, Anders Jensen, har opsagt sin stilling. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Holdet i Gjensidige Kvindeligaen skal have ny cheftræner. Anders Jensen skifter til Middelfart Boldklub.

Kvindeligaholdet i Gjensidige Kvindeligaen hos KoldingQ skal have ny cheftræner. Den nuværende cheftræner, Anders Jensen, har opsagt sin stilling. Han tiltræder stillingen som cheftræner hos Middelfart Boldklub. Kontrakten løber frem til 30. juni 2024.

Bestyrelsesformand hos KoldingQ, Niels Sterndorff, ærgrer sig over, at Anders Jensen forlader klubben:

-KoldingQ har været inde i en rivende udvikling de seneste år og ikke mindst de sidste 2 år med Anders Jensen i spidsen for vores kvindeliga hold. Derfor er jeg meget ked af, at Anders skifter til Middelfart, men ønsker ham alt muligt held og lykke med den nye spændende udfordring og vil gerne sige Anders tak for en fantastisk indsats i KoldingQ. Nu ser vi frem til en stærk afslutning på sæsonen og mod et spændende 2022, siger Niels Sterndorff.

Cheftræner Anders Jensen siger:

-Jeg er meget taknemlig for de to år, jeg har haft i KoldingQ og det er med en vis vemod, at jeg siger farvel til pigerne, mine gode kollegaer og samarbejdspartnere. Omend at projektet med Kolding IF er spændende, har jeg vurderet at tilbuddet fra Middelfart var det helt rigtige for mig og mine planer for min videre karriere. Jeg ser nu frem til at slutte sæsonen ordentligt af, inden jeg drager videre til Middelfart.

Anders Jensen afslutter efterårssæsonen hos Kolding inden han drager videre til Middelfart Boldklub. Hans sidste kamp i KoldingQ bliver den 20. november, hvor KoldingQ møder FC Thy-ThistedQ på udebane.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Fodbold

Kolding delte point med HIK

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kolding IF spillede lørdag uafgjort 1-1 mod HIK. Foto: BlumePress.

Kampen endte uafgjort 1-1.

Kolding IF var lørdag eftermiddag i kamp i 2. division. HIK gæstede Autocentralen Park i Kolding.

Kampen endte med et point til begge hold. Slutresultatet blev 1-1. Der var 507 tilskuere til dagens kamp.

Kolding IF skal igen i kamp på tirsdag, hvor de i Sydbank Pokalen møder Nykøbing FC. Kampen spilles i Kolding med kampstart klokken 19.

Næste søndag spiller Kolding IF sin næste kamp i 2. division, hvor holdet på udebane møder Thisted FC.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Fodbold

Ligaholdet taber til Brøndby

Offentliggjort for

den

Forfatter:

KoldingQ tabte 0-1 til Brøndby. Foto: BlumePress.

I kvindeligaen tabte KoldingQ 0-1 til Brøndby.

KoldingQ spillede søndag eftermiddag kamp i kvindeligaen. På Autocentralen Park var Brøndby på besøg.

Det blev til et nederlag på 0-1 til Brøndby, der scorede kampens enlige mål i det 36. minut.

Dagens KoldingQ’er blev Emma Hoppe.

KoldingQ skal igen i kamp den 17. oktober, hvor holdet på udebane møder HB Køge.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Fodbold

KoldingQ vinder over Haderslev

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Der blev jublet efter sejren over Haderslev FK. Foto: BlumePress.

Kolding vandt lørdag 2-1 over Haderslev FK.

Det blev til en smal 2-1-sejr, da KoldingQ hjemme på Fynske Bank Areana lørdag tog mod Haderslev FK i Jyllandsserien.

Kamma Schytt Gustavsen bragte KoldingQ foran med 1-0 efter 11 minutters spil. Andrea Hansen gjorde det til 2-0 i det 38. minut. Det lykkedes Haderslev FK, at reducere til slutresultatet 2-1 i det 75. minut.

KoldingQ skal i kamp igen den 23. oktober mod Horsens Freja. Kampen starter klokken 12 på Fynske Ban Arena i Bramdrupdam.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Fodbold

KoldingQ vinder stort over B93

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her jubler KoldingQ ved én af de i alt fem scoringer. Foto: BlumePress.

KoldingQ vandt 5-1 over B93.

Det blev en målrig kamp på Fynske Bank Arena i Bramdrupdam lørdag eftermiddag. Her havde KoldingQ’s U18-hold besøg af B93.

Efter 16 minutters spil scorede Ida Olsen til 1-0.

Gæsterne fik udlignet i det 24. minut. Målscorer var Jazmin Schultz-Petersen.

Sisse Nielsen gjorde det til 2-1 i det 26. minut. Efter 46 minutters spil blev det til 3-1. Målscorer var Ester Steinecke Dahlmann. I det 69. minut scorede Julie Tenfjord Sørensen til 4-1. Og Bjørk Birgertoft scorede kampens sidste mål i det 80. minut til slutresultatet 5-1.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler