Kolding Netavis

KoldingQ klar til slutspillet

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Nu er der sat dato på, hvornår kvindeligaen i fodbold genoptages.

KoldingQ er klar til slutspillet og den 6. juni genoptages kvindeligaen, Gjensidige Kvindeliga. Sidste spillerunder afvikles den 27. juni.

Kvindeligaen afvikles med fem spillerunder i både medalje-slutspillet og kvalifikations-rækken. Sydbank Kvindepokalen gennemføres også. Vinderen af Sydbank Kvindepokalen findes med finale den anden eller tredje weekend i juli.

– Det er fantastisk, at både Gjensidige Kvindeliga og Sydbank Kvindepokalen kommer i gang igen. Ligaen har i denne sæson redet videre på den positive bølge omkring kvindefodbolden i Danmark og generelt, og den udvikling kan og skal nu vi bygge videre på. Fodbold hører til på grønsværen, og vinderne skal findes inden for kridtstregerne – så det er skønt nyt for både klubberne, spillerne og fansene, at bolden snart ruller igen, siger formand i Kvindedivisionsforeningen, Kim Kjærhus, i en pressemeddelelse.

Afviklingen af både træning og kampe i Gjensidige Kvindeliga og Sydbank Kvindepokalen sker ud fra myndighedernes retningslinjer. DBU og Kvindedivisionsforeningen er derfor i gang med at færdiggøre både en testprotokol og en kamp-protokol. Omkostningerne til disse dækkes via eksterne samarbejdspartnere og om nødvendigt af budgettet for kvindeligaen.

Ikke lige mange hjemmekampe

Med fem spillerunder betyder det også, at ikke alle hold i Gjensidige Kvindeliga får lige mange hjemmekampe. De tre øverste hold i slutspillet får tre kampe på eget græs, men OdenseQ, BSF og B93 tildeles den ekstra hjemmebanekamp i kval-rækken. I slutspillet fastholdes den normale pointtildeling til de seks hold efter slutplaceringen i efteråret. Pointfordelingen er således fra første- til sjettepladsen: 10, otte, seks, fire, to og nul.

I hver spillerunde i medalje-slutspillet transmitteres ugens Super-Match direkte i TV på Sport LIVE.

Slutspillet i kvindeligaen består af Fortuna Hjørring, Brøndby IF, FC Nordsjælland, FC Thy – Thisted, VSK Aarhus og KoldingQ. I kval-rækken spiller OdenseQ, BSF, B93, HB Køge Pigefodbold, AaB og Vildbjerg om de sidste to pladser i den kommende sæson i den bedste kvindelige fodboldrække. Det oplyser Gjensidige Kvindeliga.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel