Kolding Netavis

Kolding vil ikke være “konge af klamydia”

Social – og Sundhedsudvalget vil af med Koldings førsteplads i antal klamydia-tilfælde. Ifølge formanden for udvalget, Karina Lorentzen (SF), sætter man nu et arbejde i gang.

Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen indtager Kolding Kommune en 1. plads i forekomsten af klamydiatilfælde blandt de 15–29 årige i Danmark i 2017. Men den plads vil Social- og Sundhedsudvalget i Kolding Kommune af med, og derfor sætter udvalget nu et arbejde i gang.

– Man kan jo godt smile lidt smålummert af hele denne sag, men fakta er, at den rummer en stor alvor. Klamydia er ikke en sygdom, man nødvendigvis kan mærke eller er generet af, men vi ved, at den kan få store konsekvenser i form at, at man ikke senere kan få børn. Derfor skal der reageres på denne kedelige udvikling, forklarer Karina Lorentzen.

Stigning undrer

I Social- og sundhedsudvalget undrer førstepladsen udvalgsformanden Karina Lorentzen (SF).

– Vi kan se, at der i Kolding Kommune er et relativt lavt antal unge, der lader sig teste for klamydia, men når de gør det, er antallet af klamydiatilfælde desværre ret højt. Vi ved ikke præcist, hvorfor det forholder sig sådan. Der kan være flere forklaringer på, og det er det, vi vil have undersøgt.

– Vi kan jo have forskellige ideer om, hvorfor der er så få unge, der lader sig teste. De kan være, fordi de tænker, at deres partner næppe kan være smittet. Måske mangler de viden om seksuelt overførte sygdomme, eller det kan være, de tænker, ”det ikke sker for mig”?. Det centrale er, at vi ikke ved det, og nu sætter vi et arbejde i gang for at afdække årsagerne, så vi kan reagere på dem.

Konkret skal forvaltningen ud og tale med kommunens unge, så den kan afdække årsagerne, og dernæst skal den anvise, hvordan der kan sættes ind og forebygges.

Tagget med:
Del denne artikel