Kolding er blot den anden kommune i Danmark, der underskriver en international fødevarepagt.
Som den anden kommune i Danmark underskriver Kolding den internationale fødevarepagt Milan Urban Food Policy Pact. Ud over Kolding er også København medunderskriver på pagten, der har som mål at udvikle et bæredygtigt fødevaresystem fra mark til middagstallerken. Det omfatter med andre ord både produktion, distribution, detailhandel og forbrugere.
Kolding underskriver fødevarepagten som en del af det EU-støttede projekt Food2030 i Kolding, der på samme vis som den internationale fødevarepagt arbejder på at skubbe vores fødevarer i en mere bæredygtig retning. Food2030 er et samarbejde mellem Syddansk Universitet og Kolding Kommune.
-I Kolding vil vi gerne skabe fremtidens bæredygtige samfund. Hvis vi skal lykkes med den ambition, er vores fødevarer og hele fødevarebranchen en vigtig brik i indsatsen. Nu indgår vi både i et europæisk og et globalt samarbejde med mere end 200 byer over hele verden og får på den måde gode muligheder for at trække på viden og erfaringer i begge netværk, fortæller borgmester Jørn Pedersen (V).
Fødevareråd og fødevarepolitik
Initiativet til fødevarepagten Milan Urban Food Policy Pact blev taget af Milano by tilbage i 2015 og ved at blive medunderskriver på aftalen får Kolding support og sparring til arbejdet med at udvikle et bæredygtigt fødevaresystem. De tiltag, som Kolding forpligter sig på i fødevarepagten, bliver alle udviklet, koordineret og drevet som en del af Food2030-projektet.
-Vi er godt i gang med arbejdet i Food2030 og har allerede søsat de første tiltag, f.eks. et projekt om bæredygtige kantiner. Men ellers handler det lige nu især om at sammensætte et fødevareråd, udvikle en fødevarepolitik og om at kortlægge de mange forskellige aktører, der findes i branchen og etablere partnerskaber med interesserede ildsjæle, organisationer og virksomheder, fortæller projektleder for Food2030 i Kolding, Helle Vilsbøll.
Hun tilføjer, at man er mere end velkommen til at kontakte hende, hvis man har lyst til at bidrage eller samarbejde omkring bæredygtige fødevarer.