Kolding Storcenter er klar til genåbningen

Fredag 08. maj 2020 11:32 3579
Mandag genåbner Kolding Storcenter. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Mandag genåbner Kolding Storcenter. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Mandag genåbner Kolding Storcenter.

Torsdag aften offentliggjorde statsminister Mette Frederiksen (S), hvilke områder der er med i fase 2 - genåbningen af Danmark.

Her kom det frem, at storcentre også må genåbne fra mandag. Dermed kan Kolding Storcenter igen slå dørene op til et center, hvor alle eller i hvert fald langt de fleste butikker har åbent.

Kolding Storcenter er klar til genåbningen på mandag:

- Vi har forberedt os gennem mange uger. Vi er klar. Der er lavet ensretning i centret, så det er nemt at holde afstand. Der er håndsprit ved indgangene og vi har vagter rundt i centret - flere end normalt, fortæller Lotte Vestergaard Skov, center manager i Kolding Storcenter, til Kolding Netavis.

Hvor mange må I lukke ind i centret?

- Det ved vi ikke endnu. Men når vi kender antallet, så har vi tællere ved dørene. Via et sms-system får vi en melding, hvis der ikke må komme flere ind i centret, slutter Lotte Vestergaard Skov.

Fakta

Regeringen (Socialdemokratiet) og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti (SF), Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet er enige om nedenstående initiativer:

Fuld åbning af detailhandel (11. maj)

Detailhandlen – herunder storcentre – kan genåbne under de retningslinjer, som er aftalt i sektorpartnerskabet – ”Retningslinjer om ansvarlig indretning af udvalgsvarebutikker i detailhandlen mv. i lyset af udbruddet af COVID-19”.

Restaurations- og caféliv og lign. påbegyndes (18. maj)

Restauranter, caféer og lign. kan servere under nærmere retningslinjer bl.a. vedrørende åbningstid, fysisk afstand mv.

6.-10. klasser i gang (18. maj)

De større børn kommer i skole igen. Kommuner og skoler får lokal fleksibilitet til at tilrettelægge den nærmere organisering inden for de sundhedsfaglige retningslinjer, som aftales i sektorpartnerskab. Det gælder også klubtilbud.

Undervisning og eksamener med krav om fysisk fremmøde. Desuden åbning af STU, EUD og FGU (18. maj)

Hjemmearbejde i private virksomheder

Det er lagt til grund, at væsentligt flere privatansatte møder fysisk ind på arbejde som normalt.

Professionel idræt uden tilskuere

Åbningen omfatter hele den professionelle idræt, der kan åbne straks.

Ind- og udlån på biblioteker (18. maj)

Idræts- og foreningsliv - udendørs

Der kan, under de gældende regler, gennemføres sundhedsmæssigt forsvarlige aktiviteter udendørs.

Folkekirken og trossamfund i gang (18. maj)

Kirker og trossamfund aftaler i sektorpartnerskab, hvordan åbningen tilrettelægges sundhedsmæssigt forsvarligt.

Afslutning af forløb på efterskoler (18. maj)

Der udarbejdes i samarbejde mellem efterskolerne og sundhedsmyndighederne nærmere retningslinjer, der skal sikre, at smitterisikoen mindskes mest muligt. Desuden skal der sikres en model for, at selvisolation af COVID-19 positive personer og eventuelt deres familier vil kunne opretholdes.

Zoologiske anlæg, hvor gæsterne transporterer sig i bil, kan være åbne

De nærmere retningslinjer aftales i sektorpartnerskab.

Regeringen vil løbende foretage nødvendige tilpasninger i den offentlige sektor fx ift. forsvar, politi, socialområdet, tilsyn, certifikatkurser mv.

I takt med genåbningen er der behov for, at Arbejdstilsynet og andre offentlige tilsyn og kontrolmyndigheder følger med.

Partierne noterer sig, at regeringen aktuelt er i dialog med nabolandene og vil tage stilling til den midlertidig grænsekontrol med indrejseforbud samt de skærpede rejsevejledninger.

Regeringen melder ud herom senest den 1. juni 2020.