Kolding Netavis

Kolding Stadsarkiv skaber nyt indhold til Kolding Light Festival

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Kolding
"Lykkefund" er navnet på lysinstallationen, som vil kunne ses på gavlen af Stadsarkivets mur. PR-foto.

I år bringer Kolding Stadsarkiv en helt ny vinkel til årets Kolding Light Festival ved at skabe originalt indhold til to lysinstallationer. Begge installationer vil på finurlig vis tage udgangspunkt i lokalhistorien.

“Lykkefund” er navnet på lysinstallationen, som vil kunne ses på gavlen af Stadsarkivets mur i Nicolai-komplekset. Den er skabt i samarbejde med Marcela Tomassi, kandidat i interaktionsdesign fra SDU.

Hun har komponeret en visuelt smuk fortælling baseret på arkivets samlinger, der dykker ned i grundlæggeren af Geografisk Have, Aksel Olsen, og hans hustru Helene, samt deres livslange arbejde med blomster og planter. Desuden har Frode Sørensen fra SONIC skabt et nyskabt lydtæppe med lydoptagelser fra Geografisk Have, som smelter sammen med den poetiske installation. Lys- og lydinstallationen kan opleves i Nicolai alle dage under Light Festivalen.

Stadsarkivet vil desuden holde åbent under hele lysfestivalen, hvor man kan dykke ned i familie Olsens univers og blandt andet tegne sit eget plantekort.

Fortidens Photo Booth

Foto: EK.

Den anden installation, som Stadsarkivet er involveret i, finder sted i EWII House – det gamle elværk i Sct. Jørgens Gade. Her er den gamle turbinehal transformeret til Fortidens Photo Booth, hvor man kan få taget sit foto, som gennem kunstig intelligens transformeres til et 1800-tals portrætfoto og bliver en del af den interaktive lys- og lydinstallation.

Thomas Eg og Mark Ibsgaard Gregersen fra Hørbar har ligeledes skabt en lyddel til lysinstallationen, som leger med kunstig intelligens. Fredag aften kl. 20 vil musiker Mark Ibsgaard Gregersen desuden opføre en live lyd performance i samspil med lysinstallationen.

Stadsarkivens ambition har været at bidrage til lysfestivalen med et unikt indhold, der afspejler Koldings eget DNA, udtaler en begejstret stadsarkivar Lene Wul.

Lys- og lydinstallationerne er et resultat af et samarbejde mellem digital kunstner og kreativ koder Andreas Refsgaard, Kolding Stadsarkiv, Hørbar, Nikos Stavropolos, Nicolai Høier, Trio Live, EWII House, Kulturskolen Kolding og Kolding Bibliotekerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel